رئیس اتحادیه چاپخانه داران استان زنجان با بیان بی انگیزگی تولیدکنندگان گفت: تا آنان ترجیح می دهند به جای ادامه کارهای تولیدی و ایجاد اشتغال، سرمایههایشان را در زمینههایی مانند کارهای دلالی به کار بگیرند.
حسین ندرلو، رئیس اتحادیه چاپخانه داران استان زنجان درباره وضعیت چاپ این استان به خبرنگار چاپ و نشر آنلاین گفت: صنعت چاپ همانطور که می دانید یک صنعت وابسته است به این معنا که برای حیات خود نیازمند کارخانه های تولیدی است.
ندرلو افزود: به دلیل وجود معادن مختلفی همچون فلز روی، بیشتر زمینه کاری در این استان مربوط به معادن است نه کارهای تولیدی. کارخانه ها و کارگاه های تولیدی بزرگی که نیازمند صنایعی مانند بسته بندی هستند در استان زنجان به آن صورت وجود ندارد و می توانم بگویم از این نظر استان ما ضعیف است؛ مشکلات دیگری همچون گرانی ناگهانی مواد اولیه و شیوع بیماری کرونا نیز مزید بر علت شده است و کارها را در رکود بیشتری فرو برده است.
وی یکی از مهمترین مشکلات صنعت چاپ در استان زنجان را عدم هماهنگی بین اداره ارشاد، وزارت صمت و ادارات دولتی دانست و بیان داشت: چاپخانه داران موظف هستند هر سه ماه یک بار و بر مبنای اظهارنامه مالیاتی، مالیاتشان را پرداخت کنند و بر همین مبنا اداره ارشاد بر کار و فعالیت آنان اشراف کامل دارد اما زمانی که اداره های دولتی نیاز به کارهای چاپی پیدا می کنند از چاپخانه های سایر استان ها استفاده می شود، درصورتیکه چاپخانه های هر استان که مالیات پرداخت می کنند در اولویت قرار دارند و اداره محترم ارشاد باید برای این موضوع فکری کند.
ندرلو بیان کرد: یکی دیگر از مشکلاتی که چاپخانه داران استان زنجان را تحت فشار قرار داده است مسئله مالیات است. رسته چاپ دیجیتال و سیلک چند سال است که از زیرمجموعه صنوفی که مشمول بیمه دولتی می شدند خارج شدهاند و کارفرما موظف است تا ۳۰ درصد حق بیمه را بهطور کامل پرداخت کند؛ این مطلب فشار زیادی را به کارگاههای تولیدی چاپ سیلک و دیجیتال وارد کرده است.
وی ادامه داد: مواردی از این قسم انگیزه ادامه کار را از تولیدکنندگان می گیرند و باعث می شوند تا آنان ترجیح دهند بهجای ادامه کارهای تولیدی، ایجاد اشتغال و کمک به ارتقا سطح اقتصادی کشور، سرمایههایشان را در زمینههایی مانند کارهای دلالی به کار بگیرند و به این ترتیب نه تولیدی خواهد بود و نه اشتغالزایی، در صورتی که هر کشوری درصدد ایجاد انگیزه برای تولیدکننده است و لاجرم سیاستهای درست و اصولی در این راستا تدوین میکند.
رئیس اتحادیه چاپخانه داران استان زنجان درباره وضعیت اتحادیه این استان بیان داشت: اتحادیه استان شامل ۱۵ رسته، چاپ سیلک، صحافی، مهرسازی و… است. بعد از چندین سال رسته تابلوسازان بهتازگی نیز به زیرمجموعه اتحادیه صنعت چاپ افزوده شده است. در رسته چاپ افست نیز ۲۲ واحد صنفی فعالت دارد. سه واحد لیتوگرافی داریم که یک واحد در حال تعطیلی است. پنج واحد صحافی و مابقی در بخش دیجیتال و دفاتر فنی چاپ هستند؛ در حدود ۲۶۰ واحد صنفی زیرمجموعه اتحادیه چاپخانه داران استان زنجان قرار دارند.
وی درباره برنامه های اتحادیه چاپخانه داران استان زنجان اظهار داشت: اتحادیه در حال حاضر به ساماندهی کارهای چاپخانه داران استان زنجان مشغول است و یکی از مهم ترین کارهایی که تابهحال انجام دادهایم حفظ اتحادیه و جلوگیری از ادغام آن با سایر صنوف بوده است.
ندرلو همچنین درباره وضعیت و میزان سفارشهای چاپی این استان بیان داشت: میزان سفارشهای استان بهخصوص در بخش نشریات بهشدت پایین آمده است. چاپخانهها به لحاظ کاری به چند دسته تقسیم میشوند، چاپخانههایی که قویتر هستند معمولاً کارهای مربوط به بستهبندی و نشریات را انجام میدهند، چاپخانههایی که ضعیفتر هستند و کارهایی مانند کارتهای مراسم عزا و عروسی، کارتهای ویزیت و از این قبیل را انجام میدهند، چاپخانههای اینچنینی در حال حاضر و به دلیل افت شدید سفارشهای کاری در وضعیت بدی به سر میبرند و در حال تعطیلی هستند.
بیشتر بخوانید: جلوگیری از ادغام اتحادیه چاپخانه داران استان زنجان
رئیس اتحادیه چاپخانه داران استان زنجان در خصوص برونسپاری کارهای چاپی استان گفت: خیلی از کارهای چاپی استان ازجمله سررسیدها و هدایای تبلیغاتی به تهران سپرده میشوند. کارها نیز به دلیل تسهیلات و ماشینآلات بهروزی که در تهران وجود دارد سریعتر و تمیزتر انجام میشود؛ به همین دلیل شاهد این موضوع هستیم که کارهای چاپی به استانهای همجوار سپرده میشود و واحدهای چاپی تنها بهعنوان فروشنده عمل میکنند، سفارشهای ادارههای دولتی این استان نیز اکثراً به اصفهان، قم و تهران فرستاده میشود.