چاپخانه داران استان یزد باید با یکدیگر اتحاد داشته باشند؛ به این معنا که برای ایجاد یک اتحادیه قوی در استان با هم همکاری کنند و از طرفی یک نرخ مشخص برای انجام کارهای چاپی در نظر بگیرند.
حمید امینی مدیر چاپخانه سروش، درباره وضعیت چاپ استان یزد به خبرنگار چاپ و نشر آنلاین گفت: میتوانم بگویم از پنج سال گذشته تا به حال صنعت چاپ استان پیشرفت چندانی نداشته است. ماشینآلات خوبی در استان وجود دارد اما متأسفانه نیروی متخصص و آموزشدیده در اختیار نداریم، ما در این حوزه نیاز به تربیت نیروهای ماهر و متخصص داریم. هرچند چاپخانههایی مجهز و قوی در استان وجود دارد که میتوانند کارهای باکیفیت تحویل مشتری دهند.
وی درباره میزان سفارش کارها در استان یزد بیان داشت: بنده با چاپخانههای کل کشور کار میکنم و بهواسطهی همین مراودات شغلی متوجه شدهام حجم کارها به دلیل گران شدن مواد اولیه افت زیادی نسبت به گذشته پیدا کرده است؛ با این حال ما همچنان سفارشهایی از استانهای مجاور داریم. شهرهایی مانند شیراز، کرمان، جیرفت، سیرجان از مشتریان ما هستند.
در گذشته سیستمهای قوی چاپی که بتوانند کارهای چاپی را با کیفیت لازم به مشتری ارائه بدهند در یزد وجود نداشت؛ به همین دلیل یکسری از مراکز تبلیغاتی و ادارهجات بر پایهی همان باورهای گذشته همچنان کارها را به شهرهایی مانند اصفهان و تهران میفرستند. این در حالی است که ما این توانایی را داریم که تمامی مراحل یک کار چاپی را در خود استان انجام دهیم.
بیشتر بخوانید:
لزوم واگذاری بخشی از اختیارات صنعت چاپ به وزارت صمت
افزایش نظارت بر چاپخانه های استان تهران
سوددهی پایین، از مشکلات تابلو سازان در ایران است
وجود یک اتحادیه مستقل برای چاپخانه داران استان یزد
امینی در ادامه یکی از بزرگترین مشکلات چاپخانه داران استان یزد را نداشتن یک اتحادیه مستقل دانست و افزود: صنف ما در حال حاضر زیر نظر اتحادیه صنف کتابفروشان و لوازمالتحریر کار میکند؛ این موضوع برای صنعت چاپ استان یزد ضعف بزرگی محسوب میشود. بنده و چند تن از چاپخانهداران استان یزد سعی کردیم در این مورد اقدامی انجام دهیم اما با عدم همکاری سایر چاپخانه داران استان یزدمواجه شده و از ادامه پیگیریها منصرف شدیم. چاپخانهداران استان یزد باید با یکدیگر اتحاد داشته باشند؛ به این معنا که برای ایجاد یک اتحادیه قوی در استان با هم همکاری کنند و از طرفی یک نرخ مشخص برای انجام کارهای چاپی در نظر بگیرند.
وی در پایان بیان داشت: بنده در رشته چاپ تحصیلکردهام؛ از همین رو باور دارم که چاپخانه داران استان یزد نیاز به نیروهای تحصیلکرده و جوانی دارد که بتوانند صنعت چاپ را ارتقا ببخشند. شهر یزد سرمایهداران باهوش و تحصیل کردهای دارد که میتوانند در این حوزه سرمایهگذاری کنند. باید بتوانیم یک دانشگاه چاپ در استان راهاندازی کنیم تا پتانسیلهای موجود در این بخش را به فعلیت دربیاوریم.