کارگران صنعت چاپ؛ میزبان رئیس اتحادیه چاپخانه داران تهران

    نویسنده: شیما عسگری

    0
    159
    کارگران صنعت چاپ

    گرامیداشت مقام کارگران صنعت چاپ 

    پینه دستانشان بار غیرت دارد و بازوان خسته شان ستبر، همچون کوه ایستاده و خم برنمی آورد در برابر ناملایمات. تکه نانی که بی ادعا و بی هیاهو بر سر سفره می آورند، حاصل گرانقدر پیشه ای است که نامش گذارده اند کارگری. خوشا عرق جبینی که خداوند پاس می داردش و خوشا زخم هایی که بوسه باران ملائک مقرب است. آری! این است حکایت عاشقی کارگرانی که محملشان جایگاه خداست.

    روز جهانی کارگر مصادف با یازدهم اردیبهشت ماه، بهانه ای شد تا همراه شویم با رئیس اتحادیه چاپخانه داران تا قدر بدانیم جایگاه کارگران صنعت چاپ را، کارگرانی که بدون حضورشان قطعا کمیت صنعت چاپ می لنگد و چرخ هایش تاب نمی آورد چرخیدن را! با ما در این سفر همراه باشید.

     

    آغوشی از مهر و مودت

    کارگران صنعت چاپ

    به گزارش چاپ و نشر آنلاین، اردیبهشتی که یک روز آن عجین شده باشد با نام کارگران، بهشت است و ما در این روز بهشتی همقدم شدیم با احمد ابوالحسنی رئیس اتحادیه چاپخانه داران تهران، تا قدر نهیم مقام کارگران صنعت چاپ را با اهدای شاخه ای گل و آغوشی از مهر و مودت. دیدار با کارگران چاپخانه نور حکمت به مدیریت حمید غفاری نخستین ایستگاه از این سفر یک روزه بود.

    گپ و گفتی کوتاه با این کارگران صنعت چاپ و عرض تبریک روز عجین شده با نامشان که تمام شد، صدرا غفاری، فرزند خلف مدیر چاپخانه نورحکمت میزبانی ما را برعهده گرفت. او در این میان کمی از دغدغه های چاپخانه داری گفت. فعالیت چاپخانه های افست بدون مجوز در برخی پاساژهای خیابان انقلاب مهم ترین نکته ای بود که غفاری به آن اشاره کرد که ابوالحسنی در پاسخ گفت: «بیشتر این ها دفاتر تبلیغاتی هستند اما اتحادیه به محض مشاهده بی قانونی ها با آن برخورد خواهد کرد.»

     

    عطرخوش کاغذ و مرکب

    کارگران صنعت چاپ چاپخانه کهنمویی زاده، دومین ایستگاه رئیس چاپخانه داران تهران برای دیدار با کارگران صنعت چاپ بود. چاپخانه ای که هنوز هم در این اوضاع نابه سامان کتاب و کتابخوانی، به عشق کتاب دوستانی که شعله های فرهنگ کشور را فروزان نگاه داشته اند، استوار باقی مانده است.

    فریدون کهنمویی زاده، این پیر صنعت چاپ که هر روز در می گشاید با نام پروردگاری که قسم خورد به قلم، به استقبالمان آمد و همراهی کرد ما را در قدردانی از کارگران چاپخانه اش. او نیز در ادامه از دغدغه ها و مشکلاتش گفت، از اینکه چرخ چاپخانه اش که روزی بیست کارگر داشت و امروز تعداد انگشت شماری از این کارگران باقی مانده اند به سختی می چرخد، از مشکلاتی که بر سر راه تهیه کاغذ وجود دارد و از اینکه هنوز هم با همه این سختی ها بازهم او و کارگرانش عاشقانه کار می کنند تا خالی نماند بازار کتاب دوستان از عطر خوش کاغذ و مرکب!

    کارگران صنعت چاپ

    دیدار با مجموعه ای برادرانه

    کارگران صنعت چاپ مقصد بعدی ما برای دیدار با کارگران صنعت چاپ، جایی در نزدیکی تهران بود. قالب سازان بابک به مدیریت برادران شیرزادی میزبان ما شدند. در ابتدای ورود به رسم نخست کارگران این مجموعه شاخه گل رزی را از دستان پر مهر رئیس اتحادیه چاپخانه داران هدیه گرفتند. سپس رسول شیرزادی قائم مقام قالب سازان بابک ما را همراهی کرده و بخش های مختلف تولید در این مجموعه را معرفی کرد. مجموعه ای که با حضور بیش از ۷۰ کارگر یکی از سرشناس ترین قالب سازی ها نه تنها در سطح کشور بلکه در منطقه به شمار می آید.

    بیشتر بخوانید: معاون فرهنگی پیگیر استانی شدن اتحادیه‌ های چاپ

    و پایان این سفر نیز همراه شد با گفت و گو و شنیدن درد و دل سه نفر از کارگران فعال در این مجموعه که می توانید مشروح این گزارش را در مجله خرداد ماه چاپ و نشر (شماره ۲۲۶) مطالعه کنید. 

    کارگران صنعت چاپ

    کارگران صنعت چاپ

    مقاله قبلیبررسی لایحه تشکیل وزارت بازرگانی و موافقت نمایندگان مجلس
    مقاله بعدی اهمیت عکاسی تبلیغاتی در بازاریابی و برندسازی

    یک پاسخ بدهید

    لطفا نظر خود را وارد کنید
    لطفا نام خود را اینجا وارد کنید
    این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.