رئیس اتحادیه چاپخانه داران تهران معتقد است؛ ضربه ای که به صنعت چاپ و بسته بندی کشور وارد شده، در بخش بسته بندی کالا است.
به گزارش چاپ و نشر آنلاین؛ در برنامه گفت و گوی فرهنگی احمد ابوالحسنی، رئیس اتحادیه چاپخانه داران تهران در رابطه با مشکلات و معضلات صنعت چاپ و بسته بندی در ایران و ضرر بی برنامگی های مسئولین به این صنعت اظهار کرد: چاپ در صنعت به مثابه زندگی است. جایگاه چاپ در صنعت بسیار باارزش است. رتبه چاپ در صنعت آمریکا سوم و در اروپا پنجم است ولی در ایران هیچ جایگاهی ندارد.
وی افزود: صنعت چاپ می تواند بزرگ ترین ارزآوری را داشته باشد ولی دیده نمی شود. اگر چاپ نباشد، هیچ تولید کنندهای قادر به عرضه کالای خود نخواهد بود. ضربهای که به صنعت چاپ کشور وارد شده، در بخش بسته بندی کالا است. متاسفانه به بسته بندی اهمیت داده نمیشود و صادرات فلهای انجام میشود.
ابوالحسنی اضافه کرد: صنعت چاپ، تنها منحصر به چاپ کتاب نیست، بلکه در حال حاضر در دنیا تنها ۵درصد صنعت چاپ به کتاب اختصاص دارد و در واقع اصل آن بسته بندی است.
رئیس اتحادیه چاپخانه داران تهران درباره وضعیت صنعت چاپ و بسته بندی در کشور گفت: وضعیت صنعت چاپ در کشور خیلی بد است و مدیریت از بالا وجود ندارد. کشور ما اسما تحریم است، ولی ما تحریم نیستم بلکه خود تحریم هستیم.
وی عنوان کرد: اگر هر واحد تولیدی، صادرات نداشته باشد و در بخش صادرات ورود پیدا نکند نمیتواند موفق شود.
ابوالحسنی خاطرنشان شد: میزان توان تولید در ایران بسیار بالاست، در بخش لیبل که در بسته بندی بسیار مهم است، ماشینی که در اروپا تولید شد، سال دوم یکی از آنها در ایران وارد شد. ولی متاسفانه بیکار است. وزارت ارشاد و وزارت صنعت و معدن باید مشکل صادرات را برطرف کنند. ضوابط وزارت ارشاد به گونهای است که برای او محتوای ایرانی و غیرایرانی فرقی نمیکند و این باعث میشود که بازار کار خراب شود.
وی با تاکید بر اینکه ضوابط و دستورالعملهای وزارت ارشاد در خصوص نظارت بر محتوای چاپ بسیار قدیمی است، عنوان کرد: ما میتوانیم به واسطه تغایر در نرخ ارز در منطقه ارزآوری کنیم، چاپ در ایران برای مشتری خارجی ارزان تمام میشود و میتوان سود سرشاری در این عرصه مهیا کرد.
رئیس اتحادیه چاپخانه داران تهران درباره مشکلات صنعت چاپ و بسته بندی گفت: یکی از مشکلات صنعت چاپ، چاپخانه دولتی است. به طور مثال کتاب های درسی فقط در چاپخانه های دولتی چاپ می شوند.
وی درباره وضعیت کاغذ در کشور توضیح داد: به طور کلی کاغذ در ایران وارداتی است که بخشی در اصفهان به صورت خصوصی تولید می شود ولی منطقی است که وارد بازار تولید کاغذ شویم. برای صرف هزینه و زمان در تولید کاغذ بهتر است که از داشتههای خود استفاده کنیم و به جای اینکه سرمایه خود را صرف راه اندازی کارخانه تولید کاغذ کنیم، بهتر است که در بخش بخش های پلیمری سرمایه گذاری کنیم، حداقل در این بخش میتوان، ۱۰تا ۱۵درصد بازار دنیا را بگیریم و متاسفانه صنایع پتروشیمی در این مسیر کمکی نکرده است.
ابوالحسنی قطب چاپ در ایران را تهران دانست و گفت: بعد از تهران و تبریز در بخش پلیمری مشهد رتبه سوم را به خود اختصاص داده و در بخش کتاب که اکنون بسیار کمرنگ است، قم می باشد و در جنوب ایران صنعت چاپ پررونق نیست.