برخی از فعالان صنعت چاپ و بستهبندی به پیشنهاد اخیر رئیس جمهور مبنی بر حذف بستهبندی برخی کالاها به منظور ارزانتر شدن در بازار واکنش نشان دادند.
به گزارش چاپ و نشر آنلاین به نقل از خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، حسن روحانی، رئیس جمهور، در جلسه ستاد تنظیم بازار کشور که در دهم فروردین برگزار شد، درباره راهکارهای کاهش قیمت برخی از کالاها پیشنهاد حذف بستهبندی را داد و گفت: اگر بستهبندی موجب میشود که کالا در بازار برای دهکهایی که دچار مشکل هستند، گران شود و کالای لوکستری در اختیار دهکهای بالا قرار میگیرد، این کار را نکنیم. اگر در ستاد تنظیم بازار به این نتیجه رسیدید که برخی بستهبندیها نباید در برخی اقلام انجام شود، این را مصوب کنید ما هم اجرا میکنیم.
حالا چند روز پس از این اظهارات برخی از فعالان صنعت چاپ و بستهبندی واکنشهایی را در انتقاد به این سخنان داشتند و معتقدند که این سخنان رئیس جمهور ناشی از اطلاعات نادرستی است که به ستاد تنظیم بازار و رئیس جمهور داده شده است.
غلامرضا شجاع، نماینده تشکلهای چاپ سراسر کشور، در این زمینه به تسنیم گفت: اشاره رئیس جمهور به حذف بستهبندی برخی کالاها کل صنعت چاپ و بسته بندی را زیر سؤال میبرد؛ در حالی که در دنیا در کشورهای پیشرفته از بستهبندیهای هوشمند استفاده میشود و ما نیز در ایران پیشرفتهای خوبی در صنعت چاپ و بستهبندی داشتهایم.
وی ادامه داد: برخی از فعالان صنعت چاپ و بستهبندی در یادداشتی برای وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تقاضا کردهاند که اطلاعات درست درباره این صنعت در اختیار رئیس جمهور قرار گیرد. به نظر میرسد این اتفاق از ناآگاهی افرادی است که به رئیس جمهور درباره برخی کالاهای گران اطلاعات دادهاند.
شجاع با بیان این مطلب که بستهبندی یکی از مهمترین عوامل پیشگیری از شیوع بیماری کرونا است و در لوازم پزشکی و بهداشتی نقش بسزایی دارد، یادآور شد: برخی میگویند که اشاره رئیس جمهور به برخی کالاهای خاص مثل تخم مرغ و … بوده است؛ در حالیکه درباره همان کالاهای خاص نیز در وضعیت فعلی بستهبندی مانع انتشار ویروس میشود. کارشناسان در یکسال اخیر بارها تذکر دادهاند که تخم مرغها را نشویید.
وی در پاسخ به این پرسش که چاپ بستهبندی در یکسال اخیر چه میزان افزایش قیمت داشته است، گفت: ما چندبار با افزایش قیمت مواجه بودهایم؛ زیرا مواد اولیهای که عمدتاً از صنایع پتروشیمی است، به دلیل سیاستهای غلط، چندینبار با افزایش روبرو شده است.
بیشتر بخوانید:
آیین نامه های دست و پاگیر متولی صنعت چاپ و بسته بندی نیاز به بازنگری دارد
صنعت چاپ استان کرمان در رکود نسبی
تامین مواد اولیه صنعت چاپ و بسته بندی ، دغدغه هیئت مدیره جدید
شجاع در پاسخ به اینکه رئیس جمهور به بستهبندیهایی که موجب گران و لوکستر شدن کالاها منجر میشود، اشاره داشته است، گفت: تنها کالاهای غیر ضروری است که بستهبندیهای لوکس و گران دارند، کالاهایی مثل شکلات، گز و …، اما در کالاهای روزمره و کاربردی معمولاً بستهبندی قیمت چندانی ندارد و بیشترین کمک را برای توزیع آن کالا میکند.
وی با اشاره به پیشرفتهایی که کشورهای دیگر در صنعت چاپ و بستهبندی داشتهاند، اضافه کرد: در دنیا بستهبندیهای هوشمند برای کالاهایی مثل مرغ و تخم مرغ استفاده میشود و زمانی که اعتبار محصول تمام میشود، بستهبندی خود به خود سیاه میشود.
شجاع در پایان افزود: برای ارزانتر شدن بستهبندیهای کالا باید مواد اولیه ارزانتری در اختیار صنعت چاپ و بستهبندی قرار داد، حذف بستهبندی راهکار مؤثری نیست.