رئیس اتحادیه چاپخانهداران تهران معتقد است؛ صنعت چاپ نقش پررنگی در صادرات و ارزآوری دارد اما دیده نشده است و دغدغه رساندن صنف چاپ به جایگاهی را دارد که شایسته این صنف است.
به گزارش چاپ و نشر آنلاین به نقل از روابط عمومی اتحادیه چاپخانه داران تهران؛ صنعت چاپ و بستهبندی تاثیر قابلاعتنایی در توسعه صادرات هر کشور دارد. این گزارهای آشناست که به رغم تاکید کارشناسان اقتصادی بر صحت آن، در ایران هنوز محل بسیار از سوالات بی پاسخ است.
و اما یک گزاره دیگر: نقش صنعت چاپ آن جایی برجستهتر جلوه میکند که در مُنصه یک پوشش ایمن و شناسنامه هویتی برای صادرات غیرنفتی، ارزآوری چشمگیری دارد. گزاره دیگری هم هست که در حال حاضر به اقتضای نیاز و سلیقه مصرف کنندگان و متر و معیارهای محبوس در گستره پرطمطراق رقابت، اهمیت کیفیت بستهبندی و بکارگیری انواع چاپهای مناسب افزایش یافته و این یعنی پررنگ شدن نقش چاپ و بسته بندی در عرصه تولیدات گوناگون به ویژه در حوزه صادرات غیرنفتی.
با این سه گزاره، پربیراه نیست، اگر بگوییم دسترسی به جایگاهی که شایسته صنعت چاپ است، به عنوان پیشفرضی بدیهی در اغلب کشورهای توسعه یافته پذیرفته شده، و هر چه نقش صنعت چاپ در بروز محدوده کارآمدی برای صادرات به تبع آن ارزآوری، بیشتر باشد، توجه به این صنعت و طرح تمهیدات لازم برای توسعه و نموِ بیشتر این نقشآفرینی بیشتر خواهد شد.
در ایران اما وضع به گونهای دیگر است. نقش صنعت چاپ در صادرات غیرنفتی مبرهن است، اما ارادهای جزم برای توجه به این صنعت که در نهایت زمینهساز رشد سایر صنایع هم خواهد بود، وجود ندارد. در واقع نگاهی درخور منفعت رسانی صنعت چاپ، به این صنعت حفرهای عظیم و کاملا هویدا ایجاد کرده است.
بیشتر بخوانید:
تدوین کتاب مجموعه قوانین و مقررات صنف چاپ
تأمین ملزومات و مواد اولیه صنعت چاپ با خرد جمعی
رساندن صنف چاپ به جایگاه واقعی
برای تصریح بیشتر با احمد ابوالحسنی، رئیس اتحادیه چاپخانهداران تهران همکلام می شویم که بارها گفته، دغدغه رساندن صنف چاپ به جایگاهی را دارد که شایسته این صنف است.
وی میگوید: با اینکه صنعت چاپ نقش پررنگی در صادرات و ارزآوری دارد، اما اینطور که باید دیده نمی شویم. چاپ و بستهبندی نقش زیادی در ایجاد ارزش افزوده و ارزآوری، بیشتر در صادرات دارد ولی در این عرصه دیده نمیشویم.
ابوالحسنی خاطرنشان میکند: با وجودی که نقش چاپ و بسته بندی در صادرات، بیش از ۴۰ درصد است، کسی نامی از صنعت چاپ نمی برد ولی وقتی کار خلافی از سوی یک چاپخانه صورت می گیرد، همه نگاه ها به سمت ما معطوف میشود.
رئیس اتحادیه چاپخانهداران تهران بیان می کند: البته منظور بی پاسخ ماندن کار خلاف نیست و خلافکار بایستی پاسخگو باشد، اما بحث ما این است که فقط در جاهایی صنف چاپ را می بینند که به ضرر این صنف است. امیدوارم نگاهی که شایسته این صنعت مهم و کاربردی است، صورت گیرد و مسئولان، صنف چاپ را آن گونه ببینند که هست.