به گفته رئیس اتحادیه چاپخانهداران گلستان، به دلیل بهروز نبودن دستگاه های چاپ تنها نیمی از ظرفیت صنعت چاپ این استان فعال است و بخش عمده سفارش های چاپی به خارج از گلستان میرود.
به گزارش چاپ و نشر آنلاین به نقل از ایبنا؛ حمید سلیمانی، رئیس اتحادیه چاپخانهداران گلستان با اشاره به فعالیت حدود ۲۷۰ واحد چاپی فعال در این استان، عنوان کرد: این روزها صنعت چاپ به دلیل مشکلات اقتصادی بعد از شیوع بیماری کرونا همانند سایر صنایع حال و روز خوشی ندارد اما تلاش میکنیم در چنین شرایطی به سمت جلو حرکت کنیم.
بهروز نبودن دستگاه های چاپ و فراهم نبودن وام کم بهره
وی افزود: استان گلستان یکی از فقیرترین استانها در حوزه تجهیزات و دستگاه های چاپ در سطح کشور به شمار میآید، اقتصاد استان بیش از اینکه صنعتی باشد، بر پایه کشاورزی شکل گرفته است؛ بنابراین چاپ رشد زیادی نداشته است.
سلیمانی با اشاره به بهروز نبودن دستگاه های چاپ در استان گلستان گفت: امکان دریافت وام کمبهره و اقساط بلندمدت فراهم نیست تا بتوانیم ناوگان صنعت چاپ استان را بروزرسانی کنیم؛ امیدوارم گشایشی در این زمینه رخ بدهد.
وی با طرح این موضوع که صنعت چاپ طی سالهای اخیر رشد و پیشرفت زیادی داشته است، ادامه داد: با توجه به مشکلات اقتصادی، بخش زیادی از بدنه چاپ نمیتواند خود را به روز کند و بهطور قطع به یقین، حدود ۵۰ تا ۶۰ درصد صنعت چاپ استان فعال است.
بیشتر بخوانید: صنعت چاپ استان گلستان نیازمند پدری حمایتگر است
سلیمانی تاکید کرد: امروز به دلیل فرسوده بودن ناوگان چاپ استان، بخش زیادی از سفارشهای چاپی به خارج استان میرود و چاپخانهدار گلستانی توان رقابت با سایر استانهای برخوردار مثل تهران و قم را ندارد.
وی با بیان اینکه باید راهکاری اندیشیده شود که سفارشهای چاپ از استان خارج نشود، گفت: علاوه بر پیشبینی راهکارهایی برای اختصاص تسهیلات مالی و اعتباری برای چاپخانهها باید تمهیداتی هم اندیشیده شود که سفارشهای چاپی هر استان در داخل همان مرکز انجام شود تا علاوه بر اشتغالزایی، موجب ایجاد نقدینگی در میان صنف شود.
بهروز نبودن دستگاه های چاپ