چاپخانه های حوزه چاپ دیجیتال نیازمند ساماندهی

    0
    60
    جلال ذکایی زینک ایرانی

    رئیس اتحادیه کلیشه و لیتوگراف گفت:‌ تنها ۵۰ واحد از چهار هزار چاپخانه های حوزه چاپ دیجیتال با مجوز از اتحادیه فعالیت می‌کنند و مابقی مجوزی دریافت نکرده‌اند.

    به گزارش چاپ و نشر آنلاین؛ جلال ذکایی، نایب رئیس اتحادیه کلیشه و لیتوگراف، در گفت‌وگو با خبرگزاری تسنیم،‌ بسیاری از چاپخانه های حوزه چاپ دیجیتال یا از اتحادیه‌ های مشابه همچون صنف فتوکپی مجوز دریافت کرده‌ یا بدون مجوز فعالیت می‌کنند؛ بنابراین چاپخانه های حوزه چاپ دیجیتال نیازمند ساماندهی در این حوزه هستیم.

    وی ادامه داد:‌ عدد دقیقی از میران فعالیت چاپخانه های حوزه چاپ دیجیتال در دست نیست،‌ اما طبق برآورد دوستان در اداره کل ارشاد استان تهران‌، چهار هزار واحد چاپ دیجیتال در استان تهران فعال هستند که متاسفانه از این میان تنها ۵۰ تا ۶۰ واحد از اتحادیه مربوطه یعنی اتحادیه کلیشه و لیتوگراف مجوز گرفته‌اند.

    ذکایی تصریح کرد: متاسفانه زمینه برای سرمایه‌گذاری در چاپ دیجیتال به دلیل شرایطی که وجود دارد،‌ چندان مهیا نیست و ما باید زمینه‌ای را فراهم کنیم که فعالان این صنف برای دریافت مجوز ترغیب شوند‌، بهره‌مندی از معافیت سهم کارفرما در تامین اجتماعی یکی از اقداماتی بود که ما برای ترغیب کردن افراد به دریافت مجوز انجام دادیم. 

    چاپخانه های حوزه چاپ دیجیتالعدم نظارت بر چاپخانه های حوزه چاپ دیجیتال

    وی در پاسخ به این انتقاد که برخی مطرح می‌کنند،‌ پدیده‌هایی همچون قاچاق کتاب و چاپ کتاب‌های ممنوعه به دلیل عدم نظارت بر چاپخانه های حوزه چاپ دیجیتال است،‌ گفت:‌ ما نمی‌توانیم اینگونه تفکیک کنیم که حتما تمام تخلفات حوزه قاچاق کتاب و نظایر آن در بخش چاپ دیجیتال انجام می‌شود و در بخش افست چنین تخلفاتی نیست،‌ بخش جدی از کتاب‌هایی که به عنوان قاچاق کتاب در انبارهای مجموعه‌های بازرسی نگهداری می‌شود،‌ با روش چاپ افست منتشر شده‌اند‌، این الزام نیست که چنانچه تخلفی وجود دارد، حتما در چاپ دیجیتال است.

    چاپخانه های حوزه چاپ دیجیتالذکایی ادامه داد:‌ با توجه به اینکه تولید محصول در فرآیند چاپ دیجیتال با سرعت بیشتری رخ می‌دهد و تجهیزات و ماشین‌آلات دیجیتال پرتابل بوده و به سرعت  قابل انتقال هستند، اساسا امکان و ظرفیت تخلف بالا می‌رود. اما به این معنا نیست که تمام واحدهای چاپ دیجیتال تخلف می‌کنند. بلکه این شرایط موجب می‌شود که ضریب آسیب پذیری چاپ دیجیتال بالاتر باشد. اما متاسفانه در زمینه تخلفات همیشه انگشت اتهام به سمت چاپ دیجیتال می‌رود. اگر ما بتوانیم این حوزه را ساماندهی کرده و ضوابط را ابلاغ کنیم، به سادگی می‌توان اعتبار فعالان این حوزه را احصا کرد.

     مدیرکل دفتر چاپ وزارت فرهنگ ارشاد اسلامی در دولت نهم اضافه کرد:‌ اساساً رویکرد ما در اتحادیه لیتوگراف به جای اقدامات سلبی و ایجابی اقدامات تشویقی و حمایتی است،‌ اگرچه قانونا ما می‌توانیم به لحاظ صنفی با واحدهای متخلف برخورد کنیم،‌  اما اقدامات تشویقی و حمایتی را انتخاب کرده‌ایم‌، یکی از ظرفیت‌هایی که کمک می‌کند به اینکه روند ساماندهی چاپخانه های حوزه چاپ دیجیتال تسریع شود، امکان بهره‌مندی چاپخانه‌های دیجیتال از تسهیلات اعتباری در قانون بودجه سالانه ذیل تبصره ۱۸ و ۱۶ قانون بودجه است. باید امکان سوق دادن بخشی از این تسهیلات به واحدهای جدید و واحدهایی که ساماندهی می‌شوند،‌ باید فراهم شود تا این بخش از صنعت چاپ بتواند به شکوفایی بیشتر برسد.

    مقاله قبلیبهره‌برداری از کارخانه تولید کاغذ از سنگ الیگودرز در سال ۱۴۰۲
    مقاله بعدیگزارش تصویری دهمین نمایشگاه چاپ و بسته‌بندی مشهد

    یک پاسخ بدهید

    لطفا نظر خود را وارد کنید
    لطفا نام خود را اینجا وارد کنید
    این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.