بقای شهرک های صنعتی چاپ نیازمند بازنگری در قوانین

    گفت و گو با علی مغانی، رئیس اتحادیه چاپخانه داران خراسان رضوی

    0
    86
    شهرک های صنعتی اتحادیه چاپخانه داران

    یکی از مهمترین مشکلاتی که شهرک های صنعتی چاپ دارد بی قانونی و عدم برنامه ریزی درست توسط مدیران است و اگر بخواهند به همین منوال پیش بروند مسلما در آینده رو به افول خواهند رفت.

    علی مغانی، رئیس اتحادیه چاپخانه داران خراسان رضوی در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار چاپ و نشر آنلاین درباره شهرک های صنعتی چاپ استان خراسان رضوی بیان داشت: بنده از سال ۱۳۷۲ یک واحد در شهرک صنعتی طوس خریداری کردم؛ در همین رابطه نیز با مشکلات فراوانی مواجه شدم چرا که از دید شرکت شهرک های صنعتی واحد بنده به عنوان چاپخانه خدماتی محسوب می شد به همین دلیل حاضر نشدند واحد مورد نظر را از شخصی که خریداری کرده بودم به نام بنده کنند.

    مغانی در همین رابطه افزود: برای این موضوع تلاش های زیادی کردم تا بالاخره موفق شدم واحد مورد نظر را به نام کرده و مشغول به کار شوم. در همین راستا نیز بر آن شدم تا دیگر واحدهای چاپی را در شهرک های صنعتی چاپ مستقر کنم.

    وی همچنین با تاکید بر لزوم ایجاد شهرک صنعتی برای حوزه چاپ اظهار داشت: در گذشته صنعت چاپ چنین وسعتی نداشت و معمولا در زیر پله ها مستقر بودند، زمان حال و نیاز صنایع دیگر به این بخش اوضاع را دگرگون کرده است، مواد غذایی نیاز به جعبه های نگهدارنده دارند و این مهم به کمک صنعت چاپ امکان پذیر شده است.

    مغانی در ادامه گفت: تامین این نیازها کار فراوان و به دنبال آن فضای زیادی را می طلبد. مشکلات مربوط به راهنمایی و رانندگی، حمل و نقل و سرو صداهایی چاپخانه ها ایجاب می کند که این مراکز در شهرک های صنعتی مستقر شوند؛ با وجود مطالبی که عرض کردم ما تلاش هایمان را برای استقرار چاپخانه ها در شهرک صنعتی آغاز کردیم، خواسته هایمان را تدوین و به مجلس ارائه کردیم  که مورد تصویب مجلس قرار گرفت و آغاز ساخت شهرک های صنعتی چاپ از سال ۷۸- ۷۷ خورده شد.

    شهرک های صنعتی چاپمغانی افزود: در مسیر ایجاد شهرک های صنعتی چاپ و نشر نیز با مشکلات فراوانی مواجه شدیم؛ چرا که ابتدا بر اساس گزارشات غلط، آماری نادرست به مجلس ارائه شده بود که تنها ۱۴ چاپخانه در شهر مشهد وجود دارد و ایجاد شهرک صرفه اقتصادی ندارد؛ بعد از پی گیری های لازم متوجه شدند که این رقم به ۱۵۰ الی ۱۶۰ چاپخانه می رسد. مجوز احداث شهرک صنعتی برای حوزه چاپ صادر شد.

    رئیس اتحادیه چاپخانه داران استان خراسان رضوی اظهار داشت: استقبال از شهرک های صنعتی چاپ تا به حال خوب بوده؛ اما ما با مشکلات زیادی مواجه هستیم که از جمله آن می توانم به پرداخت پول برای کسب پروانه اشاره کنم. این موضوع در گذشته وجود نداشت اما در حال حاضر برای هر هزار متر زمین باید ۲۵۰ میلیون تومان پول پرداخت کرد؛ و از طرفی برای راه اندازی زیرساخت های لازم نیز اقدامات موثری انجام نشده است و مدیران نیز با برنامه های ناصحیح مدام بر مشکلات صنعتگران این حوزه می افزایند. هیچ گونه تعهدی نسبت به سرمایه گذار و واحدهایی که در این شهرک ها مستقر هستند وجود ندارد.

    وی افزود: همانطور که عرض کردم چاپخانه ها باید برای گرفتن پروانه مبلغی پرداخت کنند و علاوه بر آن بعد از پایان کار ساختمان نیر باید به بیمه پول پرداخت کنند، مشکلات زیر ساختی مربوط به آب و برق نیز در تابستان و زمستان وجود دارد. از طرفی با سو مدیریت ادارای نیز مواجه هستیم؛ شما ظرف ۳ ماه ساختمان را به پایان می رسانید اما بعد از آن باید ۲ سال به دنبال پایان کار و آب و برق ساختمان باشید. بنده در برج یازده سال ۱۴۰۰ تقاضای پایان کار دادم اما هر روز یک مشکل جدید می تراشند و این یک روند به شدت فرسایشی است که تولید کنندگان را از کار مفیدشان باز می دارد.

    بیشتر بخوانید: تاسیس شهرک تخصصی چاپ عاملی در رشد صنایع

    بی برنامه‌گی و نابودی شهرک های صنعتی چاپ

    مغانی در ادامه اظهار داشت: یکی از مهمترین مشکلاتی که شهرک های صنعتی چاپ دارد بی قانونی و عدم برنامه ریزی درست توسط مدیران است و اگر بخواهند به همین منوال پیش بروند مسلما در آینده رو به افول خواهند رفت. این شهرک های صنعتی به سمت تجاری شدن صرف پیش می روند و در این راستا نیز هیچ گونه توجهی به حال صنعت گران ندارند.

    یکی از قوانین نادرستی که در همین رابطه تدوین کرده اند آن است که اگر صنعتگر نتوانست ظرف مدت یکسال ساختمان را کامل کند شرکت شهرک ها بلافاصله طبق ماده ۴۵ قراردادشان را فسخ می کند و باید هر آنچه را تاکنون ساخته خراب کند و با خود ببرد؛ سنگ، سیمان و …، این یکی از عجیب ترین قوانین نادرستی است که تا به حال اجرایی شده، می توانند به جای اینکار به قیمت روز ساختمان نیمه کاره را از مالک قبلی خریداری کنند.

    رئیس اتحادیه چاپخانه داران خراسان رضوی افزود: متاسفانه مسئولان تنها به اعتراضات گوش می سپارند و اقدامی در جهت حل آن ها انجام نمی دهند. بنده همین جا از جناب رسولیان مدیر کل شهرک ها صنعتی ایران خواهش می کنم به درد صنعت گران گوش فرا دهند و در قوانین نادرست بازنگری کنند.

    شهرک های صنعتی چاپ

    مقاله قبلیدلیل برگزار نشدن نمایشگاه کتاب در شهر آفتاب
    مقاله بعدیبخش چهارم؛ هفت پرسش استراتژیک

    یک پاسخ بدهید

    لطفا نظر خود را وارد کنید
    لطفا نام خود را اینجا وارد کنید
    این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.