متأسفانه حمایت از بخش تولیدی در صنعت چاپ آنچنانکه بایسته است صورت نمیگیرد. دولت باید با در نظر گرفتن اهمیت کارهای تولیدی و نقش مؤثرشان در اشتغالزایی سوبسیدهای ویژهای برای آنان در حوزههای مختلفی چون خرید مواد اولیه و استفاده از تسهیلات بانکی و غیره در نظر بگیرد.
حسین اغماضی یکی از فعالان حوزه چاپ استان کرمان است. وی از نسل دوم خانواده اغماضی است که در این حوزه فعالیت کردهاند. چاپخانه اغماضی ابتدا در سال ۱۳۴۰ توسط پدر وی تأسیس شد و پس از مدتی نیز از رفسنجان به کرمان انتقال یافت. این چاپخانه در حوزه تولید لیبل و برچسب فعالیت میکند.
او دربارهی وضعیت این روزهای صنعت چاپ به خبرنگار چاپ و نشر گفت: یکی از مهمترین مشکلاتی که صنعت چاپ در استان کرمان با آن روبرو است نبودن یک نرخ ثابت برای انجام کارهای چاپی است. شما هر صنفی را که در نظر بگیرید یک تعرفه مشخص برای نرخگذاری دارد؛ اما در صنف ما به دلیل مشکلات روزافزون اقتصادی همکاری لازم بین عزیزانی که در این حوزه فعالیت دارند، وجود ندارد. رقابت ناسالم یکی از مهمترین ضعفهای استان کرمان درزمینهی انجام کارها چاپی است.
اغماضی همچنین بیان داشت: در استان کرمان ماشینآلات خوبی داریم اما مسئله نبود همکاری لازم بین چاپخانهداران است؛ بعضی چاپخانهها حتی حاضر هستند ضرر کنند اما کار را از چنگ همکاران دیگرشان خارج کنند. دولت نیز هیچگونه تسهیلاتی در اختیار تولیدکنندگان این بخش قرار نمیدهد.
وی درباره میزان سفارشهای استان کرمان گفت: ما از استانهای مجاور، سیستان و بلوچستان، زاهدان و هرمزگان سفارش کار داریم؛ اما به دلیل رکود اقتصادی میزان سفارشات به شکل محسوسی کاهش پیدا کرده است و میزان سوددهی کسب و کار ما نیز طبعاً کاهش داشته است. تا قبل از رکود اقتصادی ما دوسوم سود داشتیم و یکسوم هزینه میکردیم؛ بهاینترتیب اموراتمان تا حدی تأمین میشد اما در حال حاضر این نسبت برعکس شده است.
بیشتر بخوانید:
مؤسسه چاپ و انتشارات آستان قدس رضوی، برگزیده بیستمین جشنواره ملی چاپ
جایگاه صنعت چاپ باید توسط مسئولان شناخته شود
تجلیل از فعالیت های بشر دوستانه توسط اهالی صنعت…
قول مساعد برای کاهش تعرفه واردات فیلم های پلیمری
اغماضی افزود: متأسفانه حمایت از بخش تولیدی آنچنانکه بایسته است صورت نمیگیرد. دولت باید با در نظر گرفتن اهمیت کارهای تولیدی و نقش مؤثرشان در اشتغالزایی سوبسیدهای ویژهای برای آنان در حوزههای مختلفی چون خرید مواد اولیه و استفاده از تسهیلات بانکی و غیره در نظر بگیرد.
این چاپخانهدار کرمانی اظهار داشت: کسانی که در این بخش فعالیت میکنند متحمل فشارهای زیادی هستند، از پرداخت حقوق کارمندان بگیر تا تهیه مواد اولیه. این در حالی است که آنها میتوانند وقت، هزینه و انرژی خود را در خرید ملک و ماشین و کارهایی نظیر دلالی به کار بیندازند و بهراحتی سودهای سرشاری به دست آورند بدون آنکه مجبور به تحمل فشارهای اقتصادی و روحی شوند.
اغماضی افزود: دولت باید با در نظر داشتن اهمیت کارهای تولیدی برای کشور موضوع انجام کار تولیدی را برای فعالان صنعت چاپ آسانتر کند و شرایط کاری لازم را فراهم آورد که متأسفانه عکس این موضوع عمل میکند. بنده ابتدای امسال یک اتومبیل خارجی تهیه کردم و در حال حاضر سرمایه من در این خصوص به ۲ برابر افزایش پیدا کرده است.
کسانی که در صنعت چاپ باقیماندهاند این روزها بار روانی و اقتصادی شدیدی را متحمل میشوند. بنده برای خرید یک دستگاه چاپ برای چاپخانه مجبور به فروختن ملک و طلا شدم و این یعنی از جیب خرج کردن بدون داشتن هیچ سودی، این روند انگیزه تولیدکننده را برای ادامه کار و اشتغالزایی محدود کرده و از بین میبرد. این روزها تنها کسانی در این حرفه ماندهاند که به کار چاپ علاقهمند هستند و میخواهند تا حرفهی پدری را به سرانجام برسانند وگرنه با توجه به مطالبی که برایتان شرح دادم این روزها ماندن در صنعت چاپ هیچ توجیه منطقی ندارد.
وی اظهار داشت: یکی دیگر از معضلات صنعت چاپ دادن جواز به افرادی است که حتی الفبای چاپ را نیز نمیدانند و از چندوچون این حوزه کاملاً بیاطلاع هستند. این موضوع هم به کیفیت کارهای چاپی استان کرمان ضرر وارد میکند و هم باعث اشباع بازار میشود. کارها نیز به دلیل نبود تجربه از کیفیت خوبی برخوردار نخواهند بود. وزارت ارشاد و مسئولان مربوط باید در خصوص دادن جواز فعالیت در حوزه چاپ سختگیریهای بیشتری اعمال کنند و برای هرکسی جواز چاپخانه صادر نکنند؛ به نظر بنده در این مورد باید قوانین جدی وضع شود.