صنعت چاپ در استان تهران به خصوص در زمینهی بستهبندی در حوزه تولید نقش پررنگی را ایفا میکند و با وجود مشکلاتی که به دلیل بیماری کرونا و تحریمهای بینالمللی به وجود آمده است به هر صورتی که هست خود را سرپا نگه داشته است. مجتمعهای چاپی بزرگ به کارشان صدمه آنچنانی وارد نشده اما کارگاههای تولیدی متوسط و کوچک نیاز به حمایتهای دولتی دارند تا بتوانند به کارشان ادامه دهند.
به گزارش چاپ و نشر آنلاین، غلامرضا شجاع نماینده تشکلهای صنعت چاپ و مصرفکنندگان کاغذ و مقوای استانهای کشور و مدیرعامل شرکت تعاونی لیتوگرافان ایران درباره وضعیت چاپ استان تهران به خبرنگار چاپ و نشر گفت: صنعت چاپ استان تهران این روزها شرایط سختی را پشت سر میگذارد؛ کمبود مواد اولیه یکی از بزرگترین مشکلاتی است که فعالان این حوزه را درگیر خود کرده است.
مدیرعامل شرکت تعاونی لیتوگرافان در ادامه افزود: در یک سال اخیر قیمت مرکب در سه وهله افزایش پیدا کرده است، این افزایش قیمت با گران شدن نرخ ارز همراه بوده و هماکنون که قیمت ارز کاهش پیدا کرده هیچ تأثیری بر کاهش قیمتهای مواد اولیه نداشته است.
یکی از دلایل گرانی مواد اولیه تحریمهای بینالمللی است؛ اما متأسفانه با کارشکنی و دلالبازی بعضی افراد نیز در این میان مواجه هستیم که خود را بازرگان جا میزنند، با کارتهای بازرگانی کسان دیگری مواد اولیه را وارد میکنند و با قیمتهای گزاف به تولیدکنندگان میفروشند بدون آنکه فاکتور رسمی برای فروش ارائه دهند. آنان سود دوچندانی را عاید خود میکنند و فاکتوری هم نمیدهند تا از دادن مالیات نیز طفره بروند.
شجاع اظهار داشت: از سال ۹۸ که بازار دستخوش تحولات زیادی شد، دولت تصمیم گرفت برای کمک به صنعت چاپ و نشر اقدام به وارد کردن کاغذ با ارز دولتی کند؛ ولی متأسفانه عدهای سودجو از همین مسئله نیز سو استفاده کردند و کاغذ وارد شده با ارز دولتی را در بازار به قیمت آزاد فروختند. باید گفت یک بخشی از مشکلات ما به تحریمهای بینالمللی برمیگردد اما بخش اعظمی نیز به عملکردهای خودمان مربوط است.
بیشتر بخوانید:
نقش کلیدی کارگران صنایع چاپ در جامعه
ناوگان صنعت چاپ استان تهران نیازمند نوسازی
نقش کمرنگ اصناف در سیاست گذاری ها و تصمیم…
حذف ارز صادراتی از کالاهای مورد نیاز صنعت چاپ
وی در ادامه بیان داشت: صنعت چاپ در استان تهران به خصوص در زمینهی بستهبندی در حوزه تولید نقش پررنگی را ایفا میکند و با وجود مشکلاتی که به دلیل بیماری کرونا و تحریمهای بینالمللی به وجود آمده است به هر صورتی که هست خود را سرپا نگه داشته است. مجتمعهای چاپی بزرگ به کارشان صدمه آنچنانی وارد نشده اما کارگاههای تولیدی متوسط و کوچک نیاز به حمایتهای دولتی دارند تا بتوانند به کارشان ادامه دهند.
در چندین سال اخیر مواد اولیه گران شده است، درصورتیکه اجرتهای چاپخانهداران هیچ تغییری نکرده و این خود فشار مضاعفی را به مجموعههای چاپی وارد کرده است. سه الی چهار سال پیش بود که رئیس اتحادیه چاپخانهداران تهران اعلام کرد از فعالان استان تهران چیزی در حدود ۳۰۰ چاپخانهدار مجبور به تعطیلی مجموعههای خود شدهاند.
شجاع اظهار داشت: یکی دیگر از مشکلات صنعت چاپ کشور این است که متولی این حوزه هنوز بهدرستی معلوم نیست. طبق قانون اساسی متولی بخش چاپ به دلایل امنیتی به وزارت ارشاد اسلامی سپرده شده بود؛ اما این موضوع چندان به نفع این صنعت نیست، به همین دلیل طبق رایزنیهای انجامشده قرار بر آن شد تا وزارت صنعت، معدن و تجارت متولی این حوزه شود و وزارت ارشاد تنها به تولیدات چاپی این بخش نظارت داشته باشد و بقیه مسئولیتها بر عهده وزارت صمت باشد.
این موضوع از جهات زیادی به نفع صنعت چاپ بود چراکه این وزارت خانه تسهیلات زیادی برای صنایع تحت نظارت خود فراهم میکند. این مطلب یکی دیگر از مشکلاتی است که هنوز در صنعت چاپ کشور حل نشده باقی مانده است.
مدیرعامل شرکت تعاونی لیتوگرافان ایران در پایان افزود: رئیس اتحادیه چاپخانهداران تهران (احمد ابوالحسنی) بعد از مدتها منصوب شدهاند و این مایه امیدواری است، بنده از همینجا به رئیس جدید اتحادیه چاپخانهداران تهران تبریک عرض میکنم و امیدوارم که شاهد اتفاقات خوب و مؤثری در این حوزه باشیم. تشکیل ۱۳ کمیسیون که میتوانند بهعنوان بازوهای اجرایی اتحادیه عمل کنند یکی از کارهای مؤثر اتحادیه چاپخانهداران استان تهران بوده است که نوید اوضاعی بهتر را زمزمه میکند.