اتحادیه ما به آدمهای قوی نیاز دارد که مطالبهگر حقوق این صنف باشند. خیلی از کسانی که در مجلس شورای اسلامی حضور دارند و تصمیمگیریهای کلان دولتی را بر عهده دارند از اهمیت صنعت چاپ اطلاعی ندارند.
حسین احمدی مدیرعامل مجموعه چاپی مادرول است. وی که از چاپخانهداران باسابقه و خبره در صنعت چاپ استان تهران است در مورد وضعیت صنعت چاپ این استان به خبرنگار چاپ و نشر آنلاین گفت: صنعت چاپ استان تهران را نمیتوان جدای از دیگر صنایع کشور دانست، البته صنعت چاپ تهران آیینه تمام نمای ایران است. همانطور که میدانید تجمع اکثر صنایع و بهخصوص صنعت چاپ در استان تهران است. بیشترین تمرکز در بخش چاپ افست، روتوگراو، فلکسو و دیجیتال نیز بر تهران قرار دارد.
وی در ادامه بیان داشت: صنعت چاپ استان تهران بهخصوص در زمینهی داشتن ماشینآلات روز دنیا در وضعیت نسبتاً خوبی قرار دارد، ما ماشینآلات بهروز را با یک تأخیر چندساله نسبت به جهان، در استان تهران داریم. اگر بخواهیم به لحاظ زمانی تقسیمبندی کنیم در اوایل دهه ۷۰ ماشینهای شیت افست، در دهه ۸۰ رول وب و در دهه ۹۰ ماشینهای نرو وب به ایران وارد شدند.
احمدی همچنین افزود: صنعت چاپ به لحاظ سختافزاری و کیفیت کارهای چاپی در وضعیت خوبی قرار دارد؛ قبل از این یکسری کارتنها و بستههای مورد نیاز کارخانهها از ترکیه وارد ایران میشد ولی ما توانسته بودیم این کارخانهها را از واردات بینیاز کنیم.
در حال حاضر بزرگترین مشکل در صنعت چاپ کمبود مواد اولیه در بازار است. شما اگر مجهزترین دستگاه چاپ را داشته باشید اما به مواد اولیه دسترسی نداشته باشید قادر به انجام هیچ کاری نخواهید بود. صنعت چاپ یک پکیج است که شامل سخت افزار، دانش روز و نیروی متخصص میشود و اگر کسی بخواهد در این بخش موفق شود باید همه اینها را در کنار هم داشته باشد؛ اما متأسفانه در ابتدای هرسال یک جای کار میلنگد.
بیشتر بخوانید:
عدم زیرساخت تولید مواد اولیه چاپ در کشور
ساماندهی فعالیت های چاپی در کارگروه توسعه چاپ استان گلستان
تجدیدنظر در سیاست گمرک در قبال واردکنندگان کالاهای چاپی
این فعال حوزه چاپ در تهران بیان داشت: مسئلهای که این روزها نهتنها صنعت چاپ کشور بلکه کل صنعت ایران را تهدید میکند مشکل واردات است؛ صنعت چاپ ایران نیز درگیر این موضوع است. با افزایش قیمت ارز ما در بخش واردات مواد اولیه و همچنین ماشینآلات روز صنعت چاپ با معضلات زیادی روبرو شدهایم. امکان بهروزرسانی ناوگان چاپی کشور با چنین قیمتهایی امکانپذیر نیست.
بنده با یوروی چهار هزارتومانی آخرین دستگاه چاپی بهروز مجموعه خود را وارد کردم، در حال حاضر قیمت یورو به ۳۲ هزار تومان افزایش پیداکرده و با چنین قیمتهایی واردات ماشینهای بهروز تبدیل به یک رؤیا شده است. سرمایهگذاری در این بخش و با چنین نرخهایی کار بسیار دشواری است.
صنعت چاپ ایران و تحریم های بین المللی
حسین احمدی در مورد میزان سفارشهای چاپی بیان داشت:باید اذعان کرد که سفارش کارهای چاپی همچنان وجود دارد، چاپخانههای مجهز و قوی وجود دارند که تمامی کارهای چاپی را درون مجموعههای خود انجام میدهند و هیچ نیازی به برونسپاری برای تکمیل کارهایشان ندارند. این چاپخانهها همچنان سفارشهای کاری خوبی دارند و فعال هستند.
مدیر مجتمع چاپ و بستهبندی مادرول اظهار داشت: در مورد حل معضلات صنعت چاپ یکسری مسائل دست ما نیست. به خاطر وجود تحریمهای بینالمللی کارخانههای اروپایی به ما جنس نمیدهند و از طرفی ما هم نمیتوانیم پولی برای واردات حواله کنیم.
این موارد به سیاستهای کلان دولتی بازمیگردد و دست ما برای اصلاح آنها کوتاه است؛ اما یک سری از موارد مانند حل مشکلات اتحادیه، رایزنی با نمایندگان مجلس برای تدوین قانونهای مربوط به صنعت چاپ، مسائل مربوط به دارایی، وزارت ارشاد، سازمان تأمین اجتماعی، گمرک و مواردی از این قسم دست خود ما است و میتوانیم با کمک گرفتن از متخصصان و کارشناسان اتحادیه بهمنظور تسهیل قانون و مقررات داخلی وارد عمل شویم.
احمدی افزود: تحریمهای بینالمللی بهگونهای است که نمیتوانیم برای حل آن اقدامی انجام دهیم اما حداقل باید در زمینبازی خودمان راه را هموار کنیم. اتحادیه چاپخانهداران تهران باید خیلی جدیتر به مراکز قانونگذاری و تصمیمگیری وارد شده؛ در مجلس شورای اسلامی؛ وزارت ارشاد؛ وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت حضور یافته و با بیان ادله سعی کنند قوانین را به سمت تسهیل کسبوکار چاپخانهها پیش ببرند. اتحادیه ما به آدمهای قوی نیاز دارد که مطالبهگر حقوق این صنف باشند. خیلی از کسانی که در مجلس شورای اسلامی حضور دارند و تصمیمگیریهای کلان دولتی را بر عهده دارند از اهمیت صنعت چاپ اطلاعی ندارند.
وی در پایان افزود: صنعت چاپ اگر نگوییم یک صنعت مادر اما اهمیت فراوانی دارد چرا که تولیدات در هر زمینهای به آن وابسته است. دولتمردان ما میدانند که صنعت دارو با جان مردم سروکار دارد و این مهم را پذیرفتهاند اما نمیدانند که همین صنعت برای کامل شدن و رسیدن به دست مردم ناگزیر به بستهبندی نیاز دارد. به نظر بنده رسالت اتحادیه صنعت چاپ این است که با کارشناس و وکیل به سراغ قانونگذاران رفته و اهمیت وجود این صنف را به آنان بازشناساند.