یکی از مشکلات صنعت چاپ این است که متولی دلسوزی ندارد. ما بهعنوان فعالان این بخش سرگردان میان دو وزارتخانهی صمت و ارشاد هستیم و هیچگونه حمایت دولتی حتی برای خرید مواد اولیه برای این صنف در نظر گرفته نشده است.
منوچهر یارعلی یکی از مدیران متبحر و فعالان باسابقه صنعت چاپ است. وی بر این باور است که صنعت چاپ در استان تهران وضعیت چندان مطلوبی ندارد و اگر بزرگان این صنف برای حل مشکلات آن چارهای نیندیشند بهزودی شاهد تعطیل شدن مجموعههای چاپی زیادی در استان تهران خواهیم بود.
مدیرعامل چاپ کارگری هفت تیر در ادامه اظهار داشت: یکی از مشکلات این روزهای صنعت چاپ کشور دستوپنجه نرم کردن با قیمت ارز و نبود ثبات در بازار است. بنده بااینکه مدتها در این حوزه فعال بودهام ولی با توجه به عدم ثباتی که در بازار وجود دارد از گرفتن کار در این روزها خودداری میکنم؛ چراکه قیمتها امروز یکچیز و در زمان تحویل کار چیز دیگری است.
در استان تهران کار وجود دارد؛ بهخصوص که به دلیل شرایط بد اقتصادی بسیاری از مجموعهها و چاپخانهها مجبور به تعطیلی شدهاند و همین موضوع باعث شده که حتی کار بیش از گذشته برای چاپخانههای دیگر وجود داشته باشد اما اشکال کار اینجاست که با توجه به غیرقابلپیشبینی بودن بازار و قیمتهای بالای مواد اولیه تشخیص سود و زیان برای فعالان حوزه چاپ بهسختی ممکن است.
بیشتر بخوانید:
بایدها و نبایدها درباره تعیین نرخ نامه اتحادیه چاپخانهداران
واردات ملزومات چاپ مشمول طرح افق می شود
وضعیت سفارش ها در صنعت چاپ استان تهران
وی همچنین بیان داشت: در استان تهران نسبت به شهرهای دیگر سفارشها بالاتر است اما مسئله این است که راندمان کاری پایین است. در این مورد ما حتی سفارشهای کاری از استانهایی مانند ابهر، قزوین و تاکستان هم داریم.
یارعلی در انتها خاطرنشان شد: یکی دیگر از مشکلات صنعت چاپ این است که متولی دلسوزی ندارد. ما بهعنوان فعالان این بخش سرگردان میان دو وزارتخانهی صمت و ارشاد هستیم و هیچگونه حمایت دولتی حتی برای خرید مواد اولیه برای این صنف در نظر گرفته نشده است.
بعضی موارد بیرونی و جهانی است که در مورد آنها کاری از دست کسی برنمیآید؛ اما یکسری از مسائل هست که دست خود ما است به این معنی که دولت میتواند باسیاستهای حمایتی خود از نابود شدن این صنعت اشتغالزا جلوگیری کند.