صنعت چاپ جزو صنایعی است که هر چند سال یکبار نیاز به نوسازی دارد اما این مهم به دلیل شرایط نامساعد اقتصادی ممکن نیست.
غلامرضا مختاری مدیر چاپخانه جاجرم چاپ کار خود را در این حوزه از سال ۷۹ آغاز کرده و سالهاست که به فعالیت در صنعت چاپ مشغول است. وی درباره وضعیت صنعت چاپ شهرستان جاجرم به خبرنگار چاپ و نشر آنلاین گفت: وضعیت صنعت چاپ در شهرستان ما چندان مساعد نیست؛ بنده که سالها در این صنعت مشغول به کار بودهام و خاک این حرفه را خوردهام بهتازگی و به دلیل مشکلات زیاد قصد دارم از این حوزه که سالها در آن زحمتکشیدهام، بیرون بیایم.
هشتمین جشنواره بزرگداشت روز صنعت چاپ فارس برگزار شد
حذف قوانین نادرست در صنعت چاپ
مختاری اظهار داشت: قوانین دست و پاگیری در صنعت چاپ وجود دارد که بیشتر برنامهریزیهای ما را به هم میریزد. یکی از این قوانین مسئله مالیات بر ارزش افزوده است که جلوی فعالیتهای ما را سد کرده است. ما جزو نادر چاپخانههای شهرستانمان هستیم که از وزارت ارشاد مجوز و پروانه کسب داریم؛ این مطلب بهجای آنکه کارهای ما را سهلتر کند بر مشکلات ما میافزاید.
چاپخانهی ما بهعنوان یک مرکز دارای مجوز مجبور به پرداخت مالیات بر ارزش افزوده است. این مالیات ۱۰ درصدی را هم باید روی اجرت کارمان بکشیم تا ضرر نکنیم، در حالی که چاپخانههای دیگری که مجوز ندارند مجبور به پرداخت این مالیات نیستند و نرخ کمتری برای سفارشهای چاپی به مشتری اعلام میکنند و به این ترتیب سفارشهای ما روز به روز کمتر شده و به سوی این چاپخانهها سرازیر میشود.
مدیر چاپخانه جاجرم چاپ یکی از مشکلات دیگر این حوزه را در بیرون رفتن کارهای چاپی این شهرستان عنوان کرد و افزود: صنعت چاپ جزو صنایعی است که هر چند سال یکبار نیاز به نوسازی دارد اما این مهم به دلیل شرایط نامساعد اقتصادی ممکن نیست؛ به همین دلیل بخشی از کارها توسط کافینتها و دفاتر تبلیغاتی به کلانشهرهایی چون قم، تهران و مشهد فرستاده میشوند. مسئولان دولتی باید قوانینی برای کمک به این بخش تصویب کنند تا این حوزه بتواند جانی دوباره بگیرد.