مدیر چاپ محمدی علمیه معتقد است؛ وضعیت صنعت چاپ در تبریز به گونهای شده که چاپخانه داران برای اینکه دخل و خرجشان با هم یکی شود روزانه کار می کنند و سود چندانی برایشان باقی نمی ماند.
حامد علمیه، مدیر چاپ محمدی علمیه درباره وضعیت صنعت چاپ در تبریز به خبرنگار چاپ و نشر آنلاین گفت: صنعت چاپ در شهرستان تبریز به لحاظ داشتن دستگاه های مجهز و به روز در وضعیت مناسبی به سر می برد اما آنچه این بخش را با مشکلات فراوانی مواجه کرده است قیمت بالای مواد اولیه به خصوص کاغذ است.
وی در ادامه درباره وضعیت صنعت چاپ در تبریز داد: افزایش قیمت کاغذ باعث شده حاشیه سود چاپخانه داران روز به روز کمتر شود؛ بهطوری که اکثر کسانی که در کار چاپ هستند ترجیح می دهند تا سرمایه خودشان را در بانک بگذارند چرا که در کارهای تولیدی نه تنها روز به روز از سودشان کاسته می شود بلکه باید با مشکلاتی که اداره دارایی و بیمه برایشان درست می کنند، دست و پنجه نرم کنند.
مدیر چاپ محمدی علمیه درباره چگونگی سفارش های چاپی تبریز اظهار داشت: شهرستان تبریز به دلیل هممرز بودنش با کشورهای مختلف از کشورهایی مانند ارمنستان و اربیل عراق سفارش دریافت می کند؛ همچنین کارهای شهرها و استان های مجاور را نیز انجام می دهد؛ در این مورد باید بگویم کار وجود دارد؛ مشکلی که ما با آن مواجه هستیم بالا رفتن هزینه های انجام کار و افزایش قیمت مواد اولیه است؛ همانطور که عرض کردم کاغذ به صورت غیرمعقولی در کشور ما گران شده است؛ اما هزینه حمل و نقل و البته نقش دلالان باعث شده تا قیمت ها به مراتب گران تر از تهران برای ما تمام شود.
علمیه در ادامه افزود: مشکلات گرانی مواد اولیه از یک سو و نایاب شدن قطعات ماشین آلات چاپ از سوی دیگر از دیگر مسائلی است که چاپخانه داران را از ادامه کار منصرف می کند.
مدیر چاپ محمدی علمیه یکی دیگر از مشکلات چاپخانه داران را نداشتن یک قیمت مشخص برای انجام کار دانست و بیان داشت: ما چاپخانه داران باید برای مشخص کردن قیمت با یکدیگر به توافق برسیم. چاپخانه داران باید قیمت کارشناسی را بپذیرند و بر سر آن با یکدیگر به توافق برسند.
بررسی وضعیت صنعت چاپ در تبریز
علمیه وضعیت صنعت چاپ در تبریز را نیازمند توجه مسئولان دانست و بیان داشت: وضعیت صنعت چاپ در تبریز به گونهای شده که چاپخانه داران برای اینکه دخل و خرجشان با هم یکی شود روزانه کار می کنند و سود چندانی برایشان باقی نمی ماند؛ یعنی انگیزه و البته توان مالی لازم برای خرید دستگاه، بهروزرسانی ماشین های چاپ برایشان باقی نمانده است؛ اگر مسئولین امر تسهیلات لازم را در اختیار این حوزه قرار ندهند باید بهزودی شاهد خاموش شدن شعلههای تولید در این بخش باشیم.
بیشتر بخوانید: فرسودگی ناوگان صنعت چاپ در تبریز و بررسی چالش های دیگر
گفتنی است؛ چاپ محمدی علمیه از چاپخانه های قدیمی شهرستان تبریز است که از مدت ها پیش به انجام کارهای چاپی در رسته های مختلف این حوزه مشغول است. این مجموعه کارش را با چاپ لترپرس و انجام کارهای سیاه و سفید آغاز کرد؛ سپس با وارد کردن اولین دستگاه تک رنگ چهار ورقی به انجام کارهای نفیس در بخش چاپ کتب لوکس و نفیس روی آورد و در حال حاضر نیز در رسته لیبل و رول فعالیت می کند.