مسائل و مشکلات صنعت چاپ در دیدار با وزیر صمت بررسی شد

    0
    52
    مدیر عامل شرکت تعاونی لیتوگرافان شجاع

    پیگیری مسائل و مشکلات صنعت چاپ از سوی مدیرعامل تعاونی لیتوگرافان 

    فعالان صنایع مختلف روز گذشته (دوشنبه ۲۳ آبان‌ماه) با وزیر صنعت، معدن و تجارت دیدار کردند. در این دیدار که مدیرعامل تعاونی لیتوگرافان به نمایندگی از صنعت چاپ حضور داشت به بیان مسائل و مشکلات صنعت چاپ از جمله اختصاص تسهیلات برای نوسازی ناوگان صنعت چاپ، لزوم برداشته شدن سقف واردات زینک و معافیت مالیاتی چاپخانه‌داران پرداخت.

    به گزارش چاپ و نشر آنلاین به نقل از ایبنا غلامرضا شجاع، مدیرعامل تعاونی لیتوگرافان، با اشاره به دیدار نمایندگان صنایع مختلف با وزیر صنعت، معدن و تجارت، گفت: این نشست با حضور فعالان صنایع مختلف و درباره موضوعات مختلف صنایع‌ مختلف کشور از جمله مسائل و مشکلات صنعت چاپ در سالن خلیج فارس محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برگزار شد.

     وی افزود: در این نشست من به عنوان نماینده صنعت چاپ، فرهنگ و سلولزی به طرح مسائل و مشکلات صنعت چاپ  پرداختم و گفتم که صنعت چاپ در کشورهای پیشرفته جایگاه بالایی دارد، به طوری که در میان صنایع سوم تا ششم قرار دارد، همه صنایع برای استمرار فعالیت‌های خود به صنعت چاپ نیاز دارند اما در کشور ما درحد یک صنف باقی مانده است.

     شجاع با بیان اینکه بازار صنعت چاپ در کشور ما یک بازار ۴۰۰ میلیون نفری شامل کشورهای عضو اکو است، ادامه داد: این برای اولین بار است که در وزارت صنعت، معدن و تجارت یک دفتر به صنعت چاپ اختصاص پیدا کرده است و توقع داریم که وزیر در این زمینه توجه ویژه‌ای به موضوع و  مسائل و مشکلات صنعت چاپ داشته باشد.

    وی با اشاره به مسائل و مشکلات صنعت چاپ که در این دیدار مطرح کرده است، گفت: در این نشست گفتم که اگر صنعت چاپ حمایت شود، صادرات رونق پیدا می‌کند، حدود ۱۰۰ هزار نفر به صورت مستقیم در این صنعت کار می‌‌کنند اما یکی از مشکلات جدی اهالی چاپ نوسازی آن است و برای نوسازی به تسهیلاتی با نرخ بازپرداخت ارزان‌تر نیاز داریم.

    تاکید بر جایگاه زینک در صنعت چاپ 

    مسائل و مشکلات صنعت چاپ زینکشجاع تاکید کرد: نکته دیگری که به آن اشاره کردم این بود که همانطور که توجه به کاغذ و مقوا اهمیت دارد، زینک هم در صنعت چاپ جایگاه اساسی دارد، وقتی در سال ۱۳۹۸ زینک به عنوان یک کالای استراتژیک در کنار کاغذ، دارو و غذا قرار گرفت، از افزایش قیمت این کالا جلوگیری شد.

    وی با بیان اینکه در سال ۱۳۹۹ حدود ۵۰ درصد نسبت به سال ۱۳۹۸ کاهش واردات زینک داشتیم، گفت: امروز مشکل اساسی شرکت تعاونی درباره سقف واردات زینک است، سالانه کل مصرف کشور ۱۵ تا ۱۸ میلیون دلار واردات زینک است که در مقایسه با سایر کالاها بسیار پایین است، در این میان برداشتن سقف واردات نیاز به مصوبه هیات دولت دارد.

    شجاع افزود: در این زمینه از وزیر خواستم از طریق معاون اول رئیس جمهور درخواست کند سقف واردات برای شرکت‌های تعاونی برطرف شود تا زینک به وفور وارد شود و در اختیار صنعت چاپ قرار گیرد.

    وی به ذکر مبحثی درباره معافیت مالیات اهالی صنعت چاپ در این نشست به عنوان یکی از مسائل و مشکلات صنعت چاپ اشاره کرد و گفت:  در رایزنی‌هایی که سال ۱۳۹۹ با مجلس شورای اسلامی داشتیم، مجلس موافقت کرد که خدمات چاپ معاف از مالیات برارزش افزوده باشد اما اکنون سازمان امور مالیاتی از آن تفسیر غلط کرده و به این مصوبه تن نمی‌دهد.

    بیشتر بخوانید: مشکلات کنونی صنعت چاپ از زبان فعالان صنعت چاپ خراسان رضوی

    شجاع در پایان طرح مبحث درباره رفتن کاغذ به بورس کالا را یکی دیگر از محورهای صحبت‌های خود اعلام کرد و گفت: در دیدار با وزیر عنوان کردم که برای اجرایی شدن این قانون با اهالی و واردکنندگان کاغذ مشورت شود، زیرا با توجه به اینکه کاغذ یک کالای خارجی است، زیرساخت و معضلات اجرایی شدن  آن باید برداشته شود تا تجار با خیالت راحت واردات داشته باشند.

    مقاله قبلیمشکلات کنونی صنعت چاپ از زبان فعالان صنعت چاپ خراسان رضوی
    مقاله بعدیدرخواست رفع موانع صنعت نشر در صحن علنی مجلس

    یک پاسخ بدهید

    لطفا نظر خود را وارد کنید
    لطفا نام خود را اینجا وارد کنید
    این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.