نجات صنعت چاپ استان لرستان نیازمند تدبیر دولت‌مردان است

    گفت و گو با محمدرضا ایران‌دوست مدیر چاپخانه کتیبه

    0
    60
    صنعت چاپ استان لرستان

     یکی از مشکلات صنعت چاپ استان لرستان تهیه مواد اولیه است؛ اگر بشود به‌گونه‌ای مدیریت کرد که مقداری از مایحتاج اساسی چاپخانه‌ها توسط تعاونی تهیه و به اعضای صنف تعلق بگیرد می‌تواند کمک بزرگی برای چاپخانه‌های استان باشد.

    محمدرضا ایران‌دوست یکی از چاپخانه‌داران استان لرستان است. وی درباره وضعیت صنعت چاپ استان لرستان به خبرنگار چاپ و نشر آنلاین گفت: حال‌وروز صنعت چاپ در استان لرستان در این روزها چندان تعریفی ندارد. چاپخانه‌داران در حال حاضر با انواع و اقسام مشکلات درگیر هستند، بسیاری از چاپخانه‌ها که با ادارات و مراکز دولتی  کارمی‌کنند با مشکل دریافت اجرتشان مواجه هستند، بعضی از این عزیزان حتی بعد از گذشت سه سال نتوانستند طلب خود را وصول کنند. این موضوع عملاً باعث شده تا در این مدت ارزش سرمایه‌شان سقوط کند.

    صنعت چاپ استان لرستانایران‌دوست یکی از مهم‌ترین مشکلات صنعت چاپ استان لرستان را تهیه مواد اولیه به‌خصوص کاغذ عنوان کرد و اظهار داشت: ما چاپخانه‌داران مجبور هستیم تا مواد اولیه‌مان را به‌صورت کاملاً نقدی تهیه کنیم که یکی از دلایل این موضوع نیز عدم ثبات بازار است.

    وی افزود: امروز برای مثال کاغذ را بندی ۸۰ هزار تومان تهیه می‌کنی و فردا ۱۸۰ هزارتومان مجبوریم هزینه کنیم. این مهم باعث شده تا ملزومات فروشی‌ها قیمت مواد اولیه را همان ابتدای کار و به‌صورت کاملاً نقدی از ما دریافت کنند، این در حالی است که مشتری‌ها اجرت را به‌صورت نقدی پرداخت نمی‌کنند، شما در حال حاضر برای انجام یک کار خرد مجبور هستید دو تریلی کاغذ تهیه کنید که هزینه آن بالای یک میلیارد خواهد شد؛ مگر یک چاپخانه‌دار چقدر سرمایه در گردش دارد که بتواند چنین هزینه‌هایی را تقبل کند، این موضوع باعث می‌شود که ما مجبور شویم کارهایی که مشتری به ما محول می‌کند را رد کنیم؛ و مشتریان را به‌این‌ترتیب از دست خواهیم داد.

    بیشتر بخوانید:برگزاری دوره های آموزشی چاپ با همکاری اتحادیه لیتوگرافان

    خروج کارها از صنعت چاپ استان لرستان

    ایران دوست در ادامه بیان داشت: در استان لرستان به‌خصوص در بروجرد کارهای چاپی برای انجام دادن وجود دارد؛ به‌خصوص در حوزه کارهای مربوط به دارو استان ما تقریباً به یک قطب بزرگ این بخش تبدیل‌شده است؛ اما متأسفانه بسیاری از کارها به تهران فرستاده می‌شود.

    مدیر مجموعه چاپی کتیبه همچنین اظهار داشت: یکی دیگر از معضلاتی که در سطح استان ما با آن مواجه هستیم وجود دفتر فنی‌هایی است که جواز چاپخانه ندارند، این مراکز یک دستگاه چاپ دیجیتال، ریسو و کپی رنگی سر جمع دارند اما کارها و سفارشات چاپی را دریافت می‌کنند و به استان‌های دیگر می‌فرستند و به این ترتیب بخش عمده‌ای از کارها از استان خارج می‌شود، برای حل این معضل اداره ارشاد باید راه‌حلی بیابد.

    ایران‌دوست افزود: مجتمع چاپی کتیبه دستگاه‌هایی همچون دو ورقی پنج رنگ، دو ورقی تک‌رنگ، جی تیو، لترپرس، ملخی، دستگاه پلیت ستر، برش اتومات، جعبه چسبانی، سیلک اتومات، تانپو رنگی، تا کن، چسب گرم، سلفون کشی حرارتی، دوخت دوبل، پانچ و فنر و دستگاه دیجیتال دارد، به‌گونه‌ای که مشتری وقتی وارد مجموعه ما می‌شود دست‌خالی بیرون نخواهد رفت؛ اما چاپخانه‌های دیگر متأسفانه نمی‌توانند با این دستمزدهای اندکی و رقابت‌های ناسالم به حیاتشان ادامه دهند و مجبور به تعطیلی می‌شوند. بسیاری از چاپخانه‌های کوچک‌تر مجبور شدند جمع کنند و چاپخانه‌های بزرگ‌تر نیز اگر وضعیت به همین منوال پیش برود ناگزیر به تعدیل نیرو و دست‌آخر تعطیلی می‌شوند.

    مدیر چاپخانه کتیبه اظهار داشت: استان لرستان مدتی پیش صاحب اتحادیه بود که بنده هم یکی از اعضای هیئت‌مدیره آن بودم؛ اما بنا به دلایلی اتحادیه استانی شد و بعدازآن هم به‌طور کامل منحل شد. هم‌اکنون نیز صنعت چاپ شهرستان بروجرد زیر نظر اتحادیه عکاسان به فعالیت می‌پردازد، اطلاع دارم که در یکی دو شهرستان این صنف حتی زیرمجموعه اتحادیه صنف کبابی قرار داده شده است که واقعاً جای تأسف دارد، وجود اتحادیه می‌تواند به حل بسیاری از مشکلات چاپخانه‌داران کمک کند.

    ایران‌دوست در ادامه تصریح کرد: همان‌طور که عرض کردم یکی از مشکلات صنعت چاپ استان لرستان تهیه مواد اولیه است؛ اگر بشود به‌گونه‌ای مدیریت کرد که مقداری از مایحتاج اساسی چاپخانه‌ها توسط تعاونی تهیه و به اعضای صنف تعلق بگیرد می‌تواند کمک بزرگی برای چاپخانه‌های استان باشد؛ از سوی دیگر باید نظارت درست و همه‌جانبه‌ای روی چاپخانه‌های بدون مجوز انجام شود و دستمزدها نیز به‌صورت منطقی و با سودی معقول به تصویب برسد تا چاپخانه به رقابت‌های ناسالم روی نیاورند.. صنعت چاپ استان لرستان

    وی در پایان اظهار داشت: بنده نمی‌توانم آینده چندان روشنی برای صنعت چاپ استان  لرستان متصور شوم مگر آنکه از فعالیت‌های ناسالم دفاتر فنی جلوگیری شود و برای تأمین مواد اولیه این صنف تدابیر درستی اندیشیده شود.

    مقاله قبلیحمایت از ناشران فعال در حوزه حکیم نظامی
    مقاله بعدیبازاریابی در شبکه های اجتماعی

    یک پاسخ بدهید

    لطفا نظر خود را وارد کنید
    لطفا نام خود را اینجا وارد کنید
    این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.