مشکلات صنعت چاپ درجلسه ای که به تاریخ ۲۴ آذر ماه با حضور احمد ابوالحسنی (رئیس اتحادیه چاپخانه داران تهران)، میریونس جعفری (نایبرئیس اول چاپخانه داران تهران)، سیدحسن نجفی (نایبرئیس دوم اتحادیه چاپخانه داران تهران)، سیدعطاءالله حسینی (دبیر اتحادیه)، احمدرضا اعتماد مظاهری (خزانهدار)، امیر شهلائی مقدم (بازرس اتحادیه) در اتحادیه چاپخانه داران تهران برگزار شد، مورد بررسی قرار گرفت.
به گزارش چاپ و نشر آنلاین؛ در این جلسه مسائلی همچون مشکلات مالیاتی، بیمه و بازنشستگی کارکنان، هماهنگی بین تابلوسازان و ارگان های مربوط و پیگیری های لازم برای صدور پروانه چاپخانه داران استان تهران مطرح شد.
حل مسئله بیمه کارکنان بازنشسته
میریونس جعفری، نایب رئیس اول اتحادیه چاپخانه داران تهران درباره ی مشکلات صنعت چاپ به خصوص مشکلات بازنشستگی کارکنان چاپخانه ها بیان کرد: یکی از مهمترین مشکلاتی که چاپخانه داران ما با آن روبرو هستند مسئله بیمه تأمین اجتماعی است؛ همانطور که می دانید کار در چاپخانه جزو مشاغل سخت و زیان آور محسوب می شود؛ به همین دلیل کارکنان باید بعد از ۲۰ سال بازنشسته شوند و در این بین نیز کارفرمایان باید ۴ درصد از سهم بیمه را پرداخت کنند. این مطلب فشار زیادی بر کارفرمایان این حوزه وارد می کند.
جعفری در ادامه افزود: تماس های زیادی از سوی کارفرمایان و چاپخانه داران در این مورد داشته ایم و به همین منظور نیز جلساتی با مسئولان مربوط برگزار شده است که متأسفانه تاکنون نتیجه ای در پی نداشته است. اداره تأمین اجتماعی به دلیل کمبود بودجه ای که دارد این ۴ درصد را به کارفرمایان تحمیل کرده است؛ در این راستا طی مذاکراتی که داشتیم به ما توصیه شد برای حل این مشکل یک وکیل کارکشته بگیریم. بنده همین جا از جناب ابوالحسنی میخواهم تا به این مورد رسیدگی کنند و پیگیریهای لازم را انجام دهند.
احمد ابوالحسنی در ادامه این بحث از میریونس جعفری خواست وکیل مورد نظر را برای رفع این مشکلات صنعت چاپ انتخاب کنند تا در ادامه اتحادیه پیگیری های لازم را انجام دهد.
نایب رئیس اول چاپخانه داران تهران همچنین اظهار داشت: بیماری کرونا باعث شده ماسک، نیاز روز افزون مردم شود. در همین زمینه نیز وزارت بهداشت از تولید این کالای ضروری استقبال به عمل آورد اما متأسفانه عده ای از تولیدکنندگان با کیفیت نازل و در بسته بندی های نامناسب و غیر بهداشتی اقدام به تولید این کالا کرده و حتی آن را صادر نیز کرده اند. این موضوع آبروی صنعت چاپ ایران را به خطر می اندازد و جا دارد که مورد بررسی قرار گیرد.
بیشتر بخوانید:
حمایت از چاپ و بسته بندی با تشکیل کارگروه در سازمان توسعه تجارت ایران
تسهیل و توسعه صادرات چاپ توسط میز صنایع خلاق و نوآورانه
عبور از مشکلات صنعت چاپ با اتحاد
تفویض اختیارات از وزارت ارشاد به اتحادیه
سیدعطاءالله حسینی، دبیر اتحادیه چاپخانه داران تهران درباره پروژه ی استانی شدن اتحادیه چاپخانه داران تهران و اعطای اختیارات بیشتر از وزارت ارشاد به اتحادیه بیان داشت: اتحادیه به نوعی خانه ی چاپخانه داران محسوب می شود به همین دلیل میتواند مطالبه گری بیشتری نسبت به وزارت ارشاد داشته باشد.
وی ادامه داد: در مورد مذکور باید پیگیری کنیم تا وزارت ارشاد لیست چاپخانه داران تهران را در اختیار اتحادیه قرار دهند و قضیه ی استانی شدن چاپخانه های تهران نیز به صورت جدی مد نظر قرار بگیرد. همان طور که می دانید هر چه تعداد اعضا بیشتر باشد قدرت صنف و اتحادیه افزایش پیدا می کند و بهتر می تواند در راستای حمایت از اعضای صنف اقدام کند.
دبیر اتحادیه چاپخانه داران تهران همچنین خواستار افزایش اختیارات اتحادیه شد و بیان داشت: محتوای تولیدات چاپی باید کنترل شود. این کار در حوزه ی اختیارت وزارت ارشاد است؛ باید در این زمینه اقداماتی انجام دهیم تا وزارت ارشاد اختیارت لازم در این مورد را به اتحادیه واگذار کند؛ اگر هم ارشاد خط قرمز و خط مشی مد نظر دارد به اتحادیه به عنوان رابط منتقل کند، خود اتحادیه به سرعت این موارد را به چاپخانه ها ابلاغ خواهد کرد. این اقدام خود به تسریع کارها و رفع برخی مشکلات صنعت چاپ کمک می کند.
برگزاری کلاس های آموزشی در اتحادیه
احمد رضا اعتماد مظاهری، خزانه دار اتحادیه چاپخانه داران تهران با اشاره به اهمیت موضوع مالیات بر ارزش افزوده اظهار کرد: مالیات ها برای چاپخانه داران به صورت غیر منصفانه وضع می شود. در این مورد باید برنامه ریزی کنیم و جلساتی با وزارت دارایی و سازمان امور مالیاتی داشته باشیم تا با مدیرکل مالیات های مرکز ملاقات کرده و به بیان مطالبات چاپخانه داران اقدام کنیم. اصنافی که فعال تر هستند و اتحادیه مطالبه گری دارند، می توانند در این موارد بیشتر چانه زنی کنند، مسئولان امر نیز با پیگیری مستمر بالاخره مجبور به پاسخگویی خواهند شد.
وی در ادامه خواستار تشکیل جلسات مشاوره برای آموزش اعضای اتحادیه در خصوص چگونگی برخورد با مأموران مالیاتی و آشنایی با قوانین مالیاتی شد.
رئیس اتحادیه چاپخانه داران تهران در همین مورد بیان داشت: با توجه به اهمیت موضوع مالیات بر ارزش افزوده جلساتی با مسئولان مورد نظر داشته ایم و در خصوص برگزاری کلاس های آموزشی نیز از روز شنبه اول دیماه کلاس هایی با هدف آموزش همکاران عزیزمان در خصوص مسائل مالیاتی در محل اتحادیه چاپخانه داران برگزار خواهد شد. ساعت برگزاری این کلاس ها نیز از ساعت ۹ تا ۲ بعد از ظهر خواهد بود.
هماهنگی بین اتحادیه، شهرداری و سازمان زیباسازی شهر تهران
سیدحسن نجفی به عنوان نایبرئیس دوم اتحادیه چاپخانه داران تهران درباره حل مشکلات تابلوسازان گفت: تابلوهایی که در سراسر شهر نصب می شود باید استاندارد هایی از منظر زیبایی شناسی داشته باشند؛ که در حال حاضر هیچکدام از این قواعد رعایت نشده است.
وی ادامه داد: باید روابط قوی بین اتحادیه، شهرداری و سازمان زیبا سازی شهرداری تهران برقرار شود و این کار نیز باید به همت اتحادیه صورت گیرد. یک سری نامه نگاری هایی باید با سازمان زیبا سازی شهری درباره ی این مطلب داشته باشیم تا با ما هماهنگ عمل کنند. ۱۷ آیتم برای گرفتن مجوز مشخص شده است یکی از این آیتم ها باید گرفتن مجوز از اتحادیه باشد؛ از اتحادیه می خواهیم تا پیگر این موضوع باشد.
رئیس اتحادیه چاپخانه داران تهران نیز قول داد تا در اسرع وقت این جلسات را با حضور مسئولان مربوط برگزار کند.