ترکیه و امارات اختیاردار بازار صادرات محصولات صنعت چاپ منطقه

    0
    6
    یادداشت عیدانه سیدحسین صالحی؛ مدیر صنایع چاپ و بسته‌بندی والا‌ (های‌پک) صنعت چاپ

    یک فعال صنعت چاپ با انتقاد از توقف ۱۰‌ماهه ثبت سفارش واردات ماشین‌آلات چاپ و بسته‌بندی گفت: در نوسازی و نوآوری در صنعت چاپ، عقب‌گرد داشتیم و ترکیه و امارات، بازار توانستند صادراتی چاپ ایران را از آن خود کنند.

    به گزارش چاپ و نشر آنلاین به نقل از ایبنا، حسین صالحی، با اشاره به چالش این روزهای فعالان صنعت چاپ کشور، عنوان کرد: با وجود اینکه اغلب ماشین‌های این صنعت هم وارداتی است به دلیل اتخاذ سیاست‌های ارزی در ۱۰ ماه گذشته هیچ‌گونه ثبت سفارشی برای ورود ماشین‌آلات چاپ و بسته‌بندی انجام نشده است.

    وی با بیان اینکه استمرار چنین روندی ضربه جدی به صنعت چاپ می‌زند، افزود: این موضوع نخست، به صنایع داخلی ضربه می‌زند، زیرا تا زمانی که یک واحد صنفی، دستگاه چاپ باکیفیت و مناسبی نداشته باشد نمی‌تواند کالای باکیفیت به بازار عرضه کند، بخش زیادی از تولیدکنندگان مجبور به پرداخت هزینه‌های سربار هستند، زیرا نمی‌توانند از ماشین‌های نو و جدید بهره‌مند شوند.

    صالحی ادامه داد: وقتی شمارگان و تعداد زیاد می‌شود، هزینه‌ها کاهش پیدا می‌کند و همین مسئله در نهایت موجب می‌شود که قیمت تمام شده کاهش پیدا کند؛ الان بخشی از تولیدکنندگان از این مسئله به دلیل سیاست‌های ارزی محروم هستند.

    وی با بیان اینکه بی‌بهره ماندن از دستگاه‌های به‌روز چاپ به ضرر صادرات کشور است، گفت: امروز بازارهای زیادی را به‌دلیل به‌روز نبودن دستگاه‌ها و ماشین‌های از دست می‌دهیم، صنعت چاپ به شکل مستمر در حال رشد و پیشرفت است و در این میان کشورهای همسایه سعی می‌کنند، همیشه نوآور و یک قدم جلوتر از سایر رقبا باشند.

    صالحی با طرح این موضوع که تجارت، مثل هر شغل دیگری به تخصص و علم نیاز دارد، عنوان کرد: وقتی بازاری را از دست می‌دهیم، به دست آوردن مجدد همان بازار سخت و تقریباً غیرشدنی است. متاسفانه در زمینه نوسازی و نوآوری در صنعت چاپ، عقب‌گرد داشتیم و ترکیه و امارات به خوبی توانستند بازار صادراتی چاپ ایران را از آن خود کنند.

    به‌گفته وی، برای حل مشکل واردات ماشین‌های چاپ از نهادهای دولتی و غیردولتی و تشکل‌های صنفی، درخواست کمک داشتیم اما تاکنون به نتیجه نرسیده است. از وزارت صمت پیگیر موضوع شدیم و این پاسخ را شنیدیم که مسئله در دست بررسی است و می‌گویند در حال تدوین قوانین و آیین‌نامه‌ها هستند.

    بیشتر بخوانید:از افزایش تعرفه محصولات چاپی ایران تا دقت کم در آمار صادرات

    صالحی با بیان اینکه ماشین‌آلات چاپ در کشور اکنون متعلق به سال‌های ۲۰۰۰ یا ۲۰۰۵ است، گفت: بخش عمده دستگاه‌های چاپ افستی که وارد کشور شدند دست‌دوم بودند، یک ماشین چاپ، سه تا چهار میلیون یورو قیمت دارد و این موضوع برای فعالان صنعت چاپ در شرایط اقتصادی کنونی، توجیه اقتصادی ندارد.

    وی با بیان اینکه از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به‌عنوان متولی صنعت چاپ مطالبه داریم که به این مسئله ورود پیدا کند، گفت: مدیرکل دفتر چاپ نیز تاکنون تلاش‌های خوبی انجام داده است اما امیدواریم وزارت فرهنگ در تعامل با وزارت صمت پیگیر این مسئله شود.

    صنعت چاپ

    مقاله قبلیدولت آسیب ناترازی انرژی به صنایع را جبران می‌کند
    مقاله بعدیقیمت کاغذ ملزومات چاپ در اوج اما رو به ثبات

    یک پاسخ بدهید

    لطفا نظر خود را وارد کنید
    لطفا نام خود را اینجا وارد کنید
    این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.