رئیس اتحادیه چاپخانهداران تهران از رایزنی و موافقت وزارت صمت با تولیت صنعت چاپ خبر داد و حالا باید منتظر نتیچه پرونده دوباره باز شده این صنعت مهجور باشیم.
به گزارش چاپ و نشر آنلاین؛ احمد ابوالحسنی رئیس اتحادیه چاپخانهداران تهران در گفت و گو با تسنیم، با اشاره به دیدار هفته گذشته فعالان چاپ با مدیرکل دفتر صنایع سلولزی وزارت صمت گفت: ما در این دیدار بحث تولیت صنعت چاپ را مطرح کردیم. در زمان حاضر وزارت ارشاد متولی صنعت چاپ است در حالی که دغدغهای جز نشر ندارد. ساختار و ظرفیت وزارت ارشاد این اجازه را نمیدهد که متولی صنعتی باشد که محصولاتش تکمیلکننده حلقه تولید در سایر صنایع است.
بیشتر بخوانید: رفع مشکلات صنعت چاپ کشور با هم اندیشی بخش دولتی و خصوصی
وی ادامه داد: اینکه وزارت ارشاد روزگاری تولیت صنعت چاپ را عهده دار بوده مربوط به دورانی است که بخش بزرگی از چاپ را نشر تشکیل میداد، ولی امروز کمتر از ۵ درصد صنعت چاپ، نشر است.
ابوالحسنی تصریح کرد: رسته چاپ اکنون دیگر کاملاً صنعتی است، درست است که بهلحاظ محتوایی با وزارت ارشاد سرو کار دارد، اما این نباید بهانهای باشد که وزارت ارشاد درباره موارد تخصصی چاپ مثل متراژ واحد تأسیسی، نوع ماشین و… اظهارنظر کند.
وی ادامه داد: صنعت چاپ اکنون نیازمند نوسازی ناوگان است، برای نوسازی ناوگان تسهیلات میلیاردی نیاز است، ما برای دریافت تسهیلات اقدام کردیم، از آنجا که تولیت صنعت چاپ اکنون با وزارت ارشاد است، در بهترین حالت تا سقف ۱۰ میلیارد میتواند وام دریافت کند، در حالی که سایر صنایع که زیرمجموعه وزارت صمت هستند، تا سقف ۱۰۰ میلیارد میتوانند وام دریافت کنند.
بنا به گفته ابوالحسنی؛ وزیر صمت دستور پیگیری جدی برای در نظر گرفتن چاپ بهعنوان یک صنعت را داده است و مدیرکل دفتر سلولزی وزارت ارشاد نیز اذعان کرده است که چاپ یک صنعت پیشران است که باید زیرمجموعه وزارت صمت قرار گیرد، ولی بهلحاظ محتوایی تحت نظارت وزارت ارشاد باشد.
رئیس اتحادیه چاپخانهداران استان تهران گفت: جابهجایی صنعت چاپ به وزارت صمت را از نظر قانونی وزارت صنعت باید دنبال کند، ما نیز در رایزنیها با نمایندگان مجلس این موضوع را دنبال میکنیم. باقیماندن چاپ در وزارت ارشاد نه بهنفع صنعت است نه بهنفع وزارت ارشاد. مهمترین مسئله امروز صنعت چاپ که همان نوسازی ناوگان است با انتقال چاپ به وزارت صمت قابل حل است. اکنون صنعت چاپ ایران به قبرستان ماشینهای زیر مدل و قدیمی چاپ تبدیل شده است چرا که صنایع بهتنهایی توانایی وارد کردن یک دستگاه چاپ بهارزش ۷۰ میلیارد را ندارند و باید بتوانند از تسهیلات استفاده کنند.