رئیس اتحادیه چاپخانه داران تهران گفت: اتحادیه های چاپ به دنبال عدم افزایش حقوق کارگران صنعت چاپ نبوده و نیستند و همیشه در چارچوب قانون حرکت می کنند.
احمد ابوالحسنی، رئیس اتحادیه چاپخانه داران تهران درخصوص عدم افزایش حقوق کارگران صنعت چاپ که اخیرا در این صنف مطرح شده است به خبرنگار چاپ و نشر آنلاین گفت: در خبرها آمده است که برخی چاپخانه داران مخالف افزایش حقوق کارگرانشان هستند اما این مسئله با قوانین وزارت کار و چارچوب انسانیت مغایر است و ما نمی توانیم با توجه به رشد تورم در کشور و افزایش حقوق تمام کارگران، با افزایش حقوق کارگران صنعت چاپ مخالفت کنیم و در اصل درخواست این مطلب؛ ظلم به کارگران صنعت چاپ است.
وی با اشاره به اینکه صنف فرهنگی چاپ همیشه حامی کارگران بوده است، اظهار داشت: در صنعت چاپ از کارگران به شکل های مختلف و در مناسبت هایی همچون اعیاد، ماه مبارک رمضان و … با تخصیص خواروبار، سبد کالا و کمک هزینه حمایت صورت گرفته و می گیرد، این مورد همواره در صنف چاپ پر رنگ بوده است.
ابوالحسنی تاکید کرد: در رابطه با افزایش حقوق، مجلس شورای اسلامی، وزارت صمت و یا وزارت ارشاد نقشی ندارد، مجلس فقط در رابطه با حقوق کارمندان دولت تصمیم گیری می کند. در خصوص حقوق و دستمزد کارگران؛ وزارت کار، رفاه و تعاون اجتماعی و شورای عالی کار تصمیم گیرنده هستند و کارگران صنف چاپ را نمی تواند از دیگر کارگران مجزا کرد.
رئیس اتحادیه چاپخانه داران تهران در ادامه بیان کرد: در حال حاضر یکی از مشکلات فعلی صنف چاپ کمبود کارگر و اپراتور چاپ است. با اینکه حقوق کارگران این صنف از حداقل وزارت کار بیشتر است ولی بسیاری از کارگران چاپخانه را رها کرده و ترجیح داده اند تا به عنوان پیک موتوری مشغول به کار شوند. اگر حقوق کارگران را افزایش ندهیم دیگر کارگری در صنف نمی ماند که پای ماشین چاپ کار کند و مدیران مجبورند ماشینچی شوند.
بیشتر بخوانید: افزایش حقوق کارگران؛ تورم و بیکاری به دنبال دارد
وی تصریح کرد: هیچ کدام از اتحادیه های بزرگ چاپ سراسر کشور خواستار عدم افزایش حقوق کارگران نیستند و بالعکس ما با برگزاری جلساتی با چاپخانه داران بزرگ کشور و برگزاری کلاس های آموزشی برای دانشجویان و جوانان علاقه مند به چاپ به دنبال رفع مشکل تامین کارگر و احقاق حقوق آنها هستیم تا مجموعه های چاپی را ترک نکنند و بدین طریق به دنبال آن هستیم که بخشی از مشکلات صنعت چاپ را مرتفع کنیم.
ابوالحسنی تاکید کرد: متاسفانه مطرح شدن عدم افزایش حقوق کارگران صنعت چاپ ما را با بحران روبرو کرده است و بعد از طرح این مسئله کارگران با تماس های متوالی به ما اعتراض کرده اند که چرا اتحادیه چاپخانه داران چنین تصمیمی را گرفته است، من از همین تریبون اعلام می دارم که ما در این خصوص هیچ نقشی نداشته، نداریم و نخواهیم داشت. برعکس ما به دنبال افزایش درآمد چاپخانه داران هستیم تا آنها نیز به کارگرانشان رسیدگی بیشتری داشته باشند و معضل کارگران این صنعت نیز رفع شود.
وی در انتها خطاب به کارگران صنعت چاپ گفت: اتحادیه های چاپ به دنبال عدم افزایش حقوق کارگران صنعت چاپ نبوده و نیستند و همیشه در چارچوب قانون حرکت می کنند. من از تمام کارگران صنعت چاپ کشور بابت سوء تفاهم پیش آمده عذرخواهی می کنم.
کارگران صنعت چاپ