با جود همهی نقصها و مشکلات موجود، آینده صنعت چاپ استان خوزستان را به دلیل داشتن بازارچههای مرزی، منطقه آزاد تجاری اروند، وجود پنج شهرستان بندری و همینطور کارخانه و شرکتهای نفت، پتروشیمی و فولاد، درخشان و عالی میبینم.
حسن حمادی کارشناس چاپ استان خوزستان درباره وضعیت صنعت چاپ این خطه به خبرنگار چاپ و نشر آنلاین گفت: این روزها به دلیل مسائل مربوط به تحریمها مشکلات زیادی برای فعالیتهای اقتصادی به وجود آمده؛ با این همه صنعت چاپ همچنان یک صنعت سود ده است که از گردش مالی بالایی نیز برخوردار است و هر فردی که در این بخش سرمایهگذاری کرده، مخصوصاً در استان خوزستان، بازدهی خوبی داشته است.
وی در ادامه اظهار داشت: خوزستان از معدود استانهایی است که با وجود تمام مشکلات چاپخانههای آن تعطیل نشد. یکی از مواردی که باید به آن توجه داشته باشیم مسئله تغییرات و دگرگونیهایی است که در این حوزه وجود دارد، برای مثال صنعت چاپ از حالت سنتی به سمت دیجیتال پیش رفته است، چاپخانههای استان باید این توانایی را پیدا کنند که خود را با توجه به تغییرات بهروز کنند.
حمادی صنعت چاپ استان خوزستان را دارای پتاسنلهای بالایی برای رشد در صنعت چاپ دانست و بیان داشت: وجود بیش از ۳۰۰ هزار واحد تولیدی و صنعتی، دسترسی به بازارهای کشورهای همسایه عربی، وجود بازارهای مرزی مانند بازار چزابه، اروند، شلمچه و وجود کارخانه و شرکتهای صنعتی (نفت، پتروشیمی، فولاد) از جمله نقاط قوت استان مرزی خوزستان محسوب میشود که میتوان برای ارتقا صنعت چاپ استان خوزستان از آنها بهره گرفت.
کارشناس چاپ استان خوزستان با اشاره به نقاط ضعف صنعت چاپ استان خوزستان اظهار داشت: کم رونق بودن بازار با توجه به بحران اقتصادی، فرسوده بودن ماشینآلات چاپی، کمبود تسهیلات و اعتبارات بانکی، خروج کارهای چاپی از استان، نبود نیروهای متخصص ماشینآلات چاپی، عدم شناخت بازارهای هدف، فرسودگی ماشینآلات چاپی و عدم نوسازی و نوآوری در ماشینآلات چاپی، عدم وجود آموزشهای آکادمیک و کاربردی صنعت چاپ، عدمحمایت دولت در بخش تسهیلات و اعتبارات با سود کمبهره، ازجمله مسائلی است که صنعت چاپ استان ما با آن درگیر است.
حمادی در ادامه برای حل مشکلات صنعت چاپ به بیان پیشنهاداتی پرداخت و افزود: بازنگری و اصلاح قوانین و آییننامههای مربوط به صنعت چاپ کشور، برنامهریزی و تربیت نیروی متخصص، تقویت بخش خصوصی، ایجاد فضای مناسب برای ابراز عقاید و نظرات در خصوص مدیریت صنعت چاپ کشور، طراحی و معرفی مدلهای سرمایهگذاری در صنعت چاپ کشور، تدوین استانداردهای لازم در صنعت چاپ، جلوگیری از ورود ماشینآلات چاپ فرسوده، برنامهریزی (شامل مقرراتزدایی و اصلاح قوانین و تدوین قانون جامع برای خصوصیسازی و نظارت بیشتر بر فرایند چاپ)، تلاش برای محقق شدن معافیت مالیاتی چاپخانهداران بر اساس بند (ل) تبصره ۱۳۹ قانون مالیاتهای مستقیم، داشتن بانک اطلاعاتی و دسترسی به اطلاعات مربوط به چاپ و اجرای برنامههای آموزشی و پژوهشی مرتبط با چاپ و نشر جزو مواردی هستند که توجه به آنها میتواند در بازسازی این حوزه کمک بزرگی باشد.
بیشتر بخوانید: هیئت مدیره اتحادیه چاپخانه داران استان فارس معرفی شدند
مناطق آزاد نقطه مثبت صنعت چاپ استان خوزستان
کارشناس چاپ استان خوزستان درباره چگونگی سفارشهای چاپی افزود: استان ما به دلیل هممرز بودن با کشورهای عربی به این مناطق صادرات دارد. با وجود پنج شهرستان بندری، منطقه آزاد تجاری اروند و همینطور بازارهای کشورهای هممرز با استان، خصوصاً کشور عراق، فعالان صنعت چاپ استان از این کشورها کارهای خوبی میگیرند و از توان رشد بالایی نیز برخوردار هستند.
وی در پایان آینده صنعت چاپ استان خوزستان را روشن توصیف کرد و اظهار داشت: با جود همهی نقصها و مشکلات موجود، آینده صنعت چاپ استان خوزستان را به دلیل داشتن بازارچههای مرزی، منطقه آزاد تجاری اروند، وجود پنج شهرستان بندری و همینطور کارخانه و شرکتهای نفت، پتروشیمی و فولاد، درخشان و عالی میبینم.