مدیر چاپ امید زنجان معتقد است؛ دولت حمایت های لازم را از تولیدکنندگان حوزه چاپ به عمل نمی آورد، درست است که شعار سال حمایت از تولید ملی است اما متأسفانه این مسئله تنها در حد شعار باقیمانده است.
امید امینی، مدیر چاپ امید درباره حال روز صنعت چاپ در استان زنجان به خبرنگار چاپ و نشر آنلاین گفت: صنعت چاپ در استان زنجان به دلایل متعدد اقتصادی وضعیت مساعدی ندارد و با مشکلات بسیار زیادی دسته و پنجه نرم میکند. یکی از مهمترین مشکلاتی که می توانم به آن اشاره داشته باشم عدم همکاری و هماهنگی وزارت صمت و اداره ارشاد با ادارههای دولتی است.
وی افزود: یکی از کارهایی که اداره مالیات سر موقع و در پایان هر فصلی انجام میدهد گرفتن مالیات از چاپخانهداران است، با وجود آنکه مالیات بر ارزش افزوده همواره بار سنگینی برای چاپخانهداران است اما همگی بر آن گردن نهادهایم و از پرداخت آن ابایی نداریم اما سازمانهای دولتی که واحدهای چاپی ما را میشناسند به جای آنکه کارهای دولتی خود را به چاپخانههای شهر زنجان بسپارند از چاپخانههای شهرهای دیگر برای کارهای خود استفاده میکنند؛ درصورتیکه این حق چاپخانههای استان زنجان است که کارهای چاپی ادارههای دولتی استان را انجام دهند.
امینی با اظهار تاسف بیان کرد: سایتی نیز به نام سایت ستاد راهاندازی شده است که متقاضیان به آن رجوع میکنند و بر اساس قیمتها سفارشهای خود را میدهند؛ درصورتیکه کسانی که قیمتهای پایین میدهند از مواد اولیه کم میگذارند.
مدیر چاپخانه امید زنجان همچنین در ادامه گفت: مسئله گران شدن ارز و تهیه مواد اولیه نیز یکی دیگر از مشکلاتی است که ما بهشدت با آن دستبهگریبان هستیم. بنده سه الی چهار سال پیش مرکب را ۹ هزار توان خریداری میکردم درصورتیکه در حال حاضر همان مرکب را به قیمت ۱۲۰ هزار تومان میخرم، بهاینترتیب با افزایش قیمت ۱۵ برابری مواجه شدهایم و این در حالی است که اجرت ما از سال ۸۵ به اینطرف به میزان اندکی افزایش داشته است، به همین دلیل همانطور که میبینید ما هر سال مجبور هستیم از حاشیه سود خود کم کنیم تا بتوانیم جوابگوی هزینههای جاری باشیم.
بیشتر بخوانید:
جلوگیری از ادغام اتحادیه چاپخانه داران استان زنجان
مدیر چاپ اندیشه نگار: استان زنجان نیازمند صنایع تولیدی است
حمایت از تولیدکنندگان حوزه چاپ
وی در ادامه افزود: از طرفی دولت نیز حمایتهای لازم را از تولیدکنندگان حوزه چاپ به عمل نمیآورد، درست است که شعار سال حمایت از تولید ملی است اما متأسفانه این مسئله تنها در حد شعار باقیمانده است و هیچ برنامهریزی در جهت بهبود حال تولیدکنندگان حوزه چاپ نشده است. تنها کاری که بانکها در این مورد انجام دادهاند در نظر گرفتن وام است؛ اما چه وامهایی؟!
مدیر چاپ امید اظهار کرد: وامی که به یک تولیدکننده داده میشود باید با وامی که به یک فرد عادی داده میشود تفاوت داشته باشد و دولت با اشراف به این مسئله برای تولیدکننده تسهیلات قائل شود. در صورتی که وامهایی که نهتنها باری از دوش تولیدکنندگان حوزه چاپ برنمیدارند بلکه باعث نابودی آنها نیز میشوند.
وی توضیح داد: یک وام زمانی میتواند برای تولیدکننده مفید باشد که اولاً با درصد سود چهار یا پنج درصد برای بازپرداخت در نظر گرفتهشده باشد و ثانیاً امکان تنفس به تولیدکننده داده شود تا بتواند در مدتزمان بیشتری قرض خود را به بانک پرداخت کند. در ایران اما اینطور نیست وام اگر یک روز دیرتر پرداخت شود بانک سریعاً وارد عمل میشود و تولیدکنندگان حوزه چاپ را به خاک سیاه مینشاند.
امینی در همین مورد توضیح داد: سال ۱۳۸۵ بنده تصمیم به گسترش کار پدریام گرفتم و در همین راستا اقدام به گرفتن وام کرده و یک ماشین چاپ چهار رنگ چهار ورقی از آلمان وارد کردم. سال ۸۸ و ۸۹ با تحریم مواجه شدیم و بازپرداخت وام به تأخیر افتاد. بانک آنقدر عرصه را برای بنده تنگ کرد که یکشبه دستگاهی را که با تحمل رنج و مرارت بسیار از آلمان وارد کرده بودم فروختم تا بتوانم قروض معوقه بانک را پرداخت کنم. بعدازآن البته دوباره از صفر شروع کردم و دستگاههای دسته دوم با قیمت ارزانتری تهیه کردم و به مجموعه افزودم.
وی افزود: این مسائل و مشکلات باعث میشود تا تولیدکنندگان حوزه چاپ دلسرد شوند و بهجای صرف انرژی و هزینه در حوزه تولید آنها هم به کارهایی از قبیل دلالی ماشین، طلا و… روی بیاورند که هم مسلماً دردسرش کمتر است و هم توجیه اقتصادیاش بسیار بیشتر از کارهای تولیدی در کشور ما است.
این فعال حوزه چاپ استان زنجان در پایان در باب چگونگی آینده صنعت چاپ این منطقه بیان داشت: اگر دولت نتواند برنامهریزیهای درست و اصولی داشته باشد، قیمتهای مواد اولیه این حوزه را کنترل کند و تسهیلات ویژهای را در اختیار تولیدکنندگان حوزه چاپ قرار دهد تا بتوانند به حیات خود ادامه دهند مسلماً هیچ آینده روشنی برای این صنعت نمیبینم.