صنعت چاپ استان سیستان و بلوچستان فاقد اتحادیه است، ما زیر نظر صنف لوازمالتحریر قرار داریم؛ این یک معضل بسیار بزرگ است.
حجتالله کندری مدیر چاپخانه طلوع است؛ وی کار در زمینهی چاپ را از یک دفتر فنی آغاز کرد و بهتدریج به گسترش و اضافه کردن دستگاههای چاپ و کار در این حوزه مشغول شد. کندری که خود دانشآموخته مقطع فوقلیسانس نرمافزار کامپیوتر است درباره وضعیت صنعت چاپ این استان به خبرنگار چاپ و نشر آنلاین بیان داشت: صنعت چاپ در سیستان بلوچستان با مشکلات زیادی روبرو است. یکی از این مشکلات برمیگردد به سطح سواد فعالان این حوزه، اکثر چاپخانهداران ما در استان سطح سواد چندان بالایی ندارند؛ در صورتی که بخشهایی زیادی در این صنعت نیاز به تخصص دارد.
بیشتر بخوانید: چاپ سیستان و بلوچستان در معرض نابودی
اتحادی برای صنعت چاپ استان سیستان و بلوچستان
وی با ذکر مثالی ادامه داد: شما در نظر داشته باشید یک مجله برای آنکه به مرحلهی چاپ برسد باید از طراحی، لیتوگرافی، خود قسمت چاپ و در نهایت پس از چاپ عبور کند؛ همهی این موارد نیاز بهحساب و کتاب و البته تخصص دارد. این در حالی است که اکثر چاپخانهداران توان لازم برای قیمتگذاری درست و اصولی چنین کارهای چند مرحلهای را ندارند، از طرفی اتحاد خوبی نیز ندارند تا بتوانند از کسانی که تجربهی بیشتری در این بخش دارند مشورت بگیرند و یک عرف مشخص برای قیمتگذاری پیشه کنند.
مدیر چاپخانه طلوع در ادامه اظهار داشت: صنعت چاپ استان سیستان و بلوچستان فاقد اتحادیه است، ما زیر نظر صنف لوازمالتحریر قرار داریم؛ این یک معضل بسیار بزرگ است. همانطور که خدمت شما عرض کردم صنعت چاپ بسیار تخصصی است و کسی که در حوزهای مانند لوازمالتحریر فعالیت میکند از چگونگی مشکلات صنف ما بیخبر است، فردی که با بخش لیتوگرافی و یا خدمات پس از چاپ آشنا نیست چگونه میتواند برای قیمت خدمات صنفی مانند صنعت چاپ تصمیمگیری کند؟! یکی از مهمترین اقداماتی که باید در جهت ارتقای صنعت چاپ این استان لحاظ شود، تشکیل یک اتحادیه مستقل است.صنعت چاپ استان سیستان و بلوچستان