عدم وجود سامانه ارزیابى و ارزشیابى مستمر؛ بزرگ ترین مشکل صنعت چاپ کردستان
رئیس اتحادیه چاپ و نشر و عکاسان سنندج معتقد است؛ بزرگ ترین مشکل صنعت چاپ کردستان عدم وجود سامانه ارزیابى و ارزشیابى مستمر فصلى و سالانه صنعت چاپ برای رصد نیاز روز و ترسیم نقشه است.
شهاب ناصری، رئیس اتاق اصناف کردستان و رئیس اتحادیه چاپ و نشر و عکاسان سنندج درباره وضعیت صنعت چاپ این منطقه به خبرنگار چاپ و نشر آنلاین گفت: کردستان از جمله استان هایی است که در بخش چاپ سابقه فعالیت دارد. این صنعت ازجمله صنایع اشتغال زایی است که می تواند درآمدزایی بالایی برای کشور داشته باشد؛ به همین دلیل بهجاست تا مسئولان در این بخش به سرمایه گذاری های لازم بپردازند تا بتوانند از ظرفیت ها و قابلیت های صنعت چاپ بهره مند شوند.
ناصری یکی از مهم ترین نقاط قوت صنعت چاپ کردستان را در وجود سرمایه گذاران و کارآفرینان با تجربه دانست و اظهار کرد: برای ارتقا این صنعت ما نیاز به هم افزایی تجربى برای تولید با کیفیت با حداقل هزینه تمامشده محصول چاپى داریم؛ باید بتوانیم از تجربه و دانشی که در این حوزه داریم برای یافتن مشتری های برون مرزی استفاده کنیم.
وی در ادامه با گلایه از عدم توجه مسئولان دولتی به صنعت چاپ کردستان افزود: حضور در جشنواره ها و نمایشگاه ها برای پیشرفت و به روزرسانی صنعت چاپ لازم و ضروری است اما عدم توجه مسئولان باعث شده که فعالان این حوزه در استان کردستان از شرکت در چنین آوردگاه هایی محروم باشند؛ این مسئله روی بازار صنعت چاپ استان کردستان تأثیر منفی گذاشته است. یکی از تسهیلاتی که دولت می تواند برای فعالان این حوزه در نظر بگیرد اعطای زمین برای تأسیس شهرک های صنعتی است اما متأسفانه تاکنون اقدامی در این زمینه صورت نگرفته است.
رئیس اتحادیه چاپ و نشر و عکاسان سنندج بیان داشت: کاغذ یکی از مهم ترین مواد اولیه این صنعت به شمار می رود و ثبات قیمت آن در هزینه نهایی محصولات می تواند به شدت تأثیرگذار باشد از همین رو دولتمردان ما اگر بخواهند چرخ این صنعت اشتغال زا به چرخش خود ادامه دهد باید برای استفاده این صنعت ماده اولیه با قیمت معقول تهیه کنند و یا مثلاً کاغذ یارانهای در نظر بگیرند.
رئیس اتاق اصناف کردستان همچنین از محرومیت خانواده چاپ از تسهیلات صندوق اعتبارى هنر و سامانه تحفه به منظور جبران ضرر ناشی از کرونا گله کرد.
ناصری به مشکلات واردات و صادرات محصولات چاپى اشاره کرد و توضیح داد: فساد ادارى و خروج اقلام چاپى مورد نیاز ارگان های دولتی به خارج از استان و انجام آن توسط مافیاى چاپ، عدم اجماع خانواده چاپ برای شکل گیری شرکت تعاونی به منظور بهره مندی از ظرفیت بخش تعاون، عدم توجه و همکارى کنسولگری های کشورمان به هدایت صحیح سفارشات چاپى اقلیم کردستان عراق به این استان، وجود پدیده شوم دلالى بهجای بازاریابی حرفه ای را می توان دلایلی بر مشکلات صادرات و واردات چاپی دانست.
وی به ارزیابی مشکلات صنعت چاپ کردستان پرداخت و گفت: عدم وجود کارشناس خبره دولتى آشنا با چاپ در دستگاه نظارتى ذیربط برای پیگیرى مطالبات دولتى صنف چاپ یکی از مشکلات این استان است؛ علاوه بر آن عدم توجه گروه نظارت بر اصناف برای توجه به ارتقا جایگاه صنعت چاپ و اعمال نظارت بر عملکرد صنوف متخلف و متعدى به صنعت چاپ را می توان مشکل دیگر این صنعت در کردستان دانست.
رئیس اتحادیه چاپ و نشر و عکاسان سنندج ادامه داد: یکی از بزرگ ترین مشکلات صنفی ما عدم وجود سامانه ارزیابى و ارزشیابى مستمر فصلى و سالانه صنعت چاپ برای رصد نیاز روز و ترسیم نقشه است.
بیشتر بخوانید: نیاز فوری صنعت چاپ کردستان به حمایتهای دولتی
وی در پایان بیان کرد: ما زمانی می توانیم به آینده صنعت چاپ امیدوار باشیم که مدیریت این بخش به آگاهی از دانش صنعت چاپ دست یابد و مسئولان این حوزه با تعامل و هم اندیشی در رفع مشکلات این حوزه با یکدیگر متحد شوند. سرمایهگذاریهای لازم باید در صنعت چاپ کردستان انجام گیرد تا ابتدا دغدغه معیشتی رفع شود و در گامهای بعدی بتوانیم به نوسازی و توسعه این کار همت بورزیم به طوری که واحدهای چاپی بتوانند همانند بنگاههای کوچک اقتصادی زودبازده عمل کنند.