نشست هماندیشی بررسی راهکارهای رفع مشکلات صنعت چاپ استان گلستان با حضور مدیرکل دفتر چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاون فرهنگی و رئیس اداره فرهنگی و کارشناس چاپ اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان، رئیس اتحادیه چاپخانهداران گلستان و جمعی از فعالان صنعت چاپ و نشر برگزار شد.
به گزارش چاپ و نشر آنلاین به نقل از روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان؛ نشست هماندیشی بررسی راهکارهای رفع مشکلات صنعت چاپ استان گلستان با حضور علیاکبر ابراهیمی مدیرکل دفتر چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی؛ احمد گلچین معاون فرهنگی؛ فرشته آل نبی رئیس اداره فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان و حمید سلیمانی رئیس اتحادیه چاپخانهداران گلستان و جمعی از فعالان صنعت چاپ و نشر در ظهر امروز پنجشنبه ۱۳ آبان ماه در سالن اجتماعات اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان برپا شد.
در ابتدای نشست، فعالان صنعت چاپ و نشر استان گلستان درباره موضوعاتی چون امکان تخصیص تسهیلات کم بهره، فرسودگی ماشین های چاپ، مالیات چاپخانه ها، انتظار تخصیص کاغذ به چاپخانه ها به جای ناشران، کمبود نیروی فنی کار و ضرورت تأسیس مراکز آموزش برای تربیت نیروی فنی کار و آموزشهای مستمر، تداخل وظیفه بین اداره کل صمت و فرهنگ و ارشاد اسلامی، خروج سفارش های چاپی از استان، ارزش افزوده و دستورالعملهای جدید تامین اجتماعی و دارایی، گرانی ملزومات چاپ و کمبود نقدینگی، تعدیل نیرو و بحران های به وجود آمده در پی ویروس کرونا و تورم فزاینده و تحریم ها، فعالیت های بدون مجوز و مسائلی از این دست را مطرح کردند.
ضرورت توجه به بیمه فعالان چاپ
در نشست هماندیشی بررسی راهکارهای رفع مشکلات صنعت چاپ استان گلستان؛ حمید سلیمانی با اشاره به اینکه بسیاری از موارد مطروحه در این جلسه، در این نشست مدیرکل دفتر چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با نماینده مردم گرگان و آق قلا و نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی عنوان شد؛ و این دو عزیز قول پیگیری های لازم را دادند، گفت: بسیاری از این دغدغه ها فرا استانی بوده و نیازمند توجه و پیگیری ملی است.
وی افزود: در حال حاضر ۲۳۰ واحد صنفی چاپی در ۹ رسته از مراحل قبل تا بعد چاپ در گلستان فعالیت می کنند که متاسفانه در کنار این فعالان دارای مجوز، افرادی بدون مجوز و با کمترین مالیات و مواردی دیگر در حال کار هستند که نیازمند پیگیری های جدی در این حوزه هستیم.
سلیمانی در ادامه ضمن تاکید مجدد به ضرورت توجه به بیمه فعالان چاپ، وضعیت مالیات بر ارزش افزوده، تامین اجتماعی و کاغذ و ملزومات چاپ و مواردی دیگر، گفت: پیشنهاد میکنم با نظارت مستقیم خود فرهنگ و ارشاد اسلامی کاغذ به دست چاپخانهها برسد؛ زیرا متاسفانه شاهد هستیم برخی ناشران و فعالان مطبوعاتی بعضا کاغذ سهمیهای خود را در همان تهران میفروشند و حتی به استان هم نمیرسد.
اصلاح شیوهنامه توزیع کاغذ
در ادامه ی نشست بررسی راهکارهای رفع مشکلات صنعت چاپ استان گلستان؛ علیاکبر ابراهیمی مدیرکل دفتر چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی -که در نخستین سفر کاری استانی خود به گلستان سفر کرده بود- گفت: از میان سخنان فعالان صنعت چاپ و نشر در استان گلستان ۲۲ مورد را یادداشت برداری کردم که معتقدم بسیاری از آنها از دغدغه های دیگر استان های کشور هم هست و برای رفع و بهبودش باید در فصل نوین خدمت با عزمی ملی آن ها را به صورت کلان حل کنیم.
وی در ادامه به برخی از موارد مطرح شده اشاره کرد و افزود: در سال ۹۵ به پیشنهاد فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان -که بعدها این پیشنهاد را برای دیگر استان ها نیز اجرایی کردیم- مقرر شد از طریق صندوق توسعه و با توصیه نامه و معرفی فرهنگ و ارشاد اسلامی، شرایط دریافت تسهیلات برای چاپخانه ها فراهم شود که همچنان به قوت خودش باقی است و چاپخانه ها می توانند اقدام کنند.
ابراهیمی پس از ارائه توضیحات مفصلی در خصوص وضعیت واردات کاغذ و گمرکات و نحوه توزیع آنها، گفت: تا به امروز تلاش کردیم به خصوص در حوزه های مرتبط با فرهنگ و ارشاد اسلامی تعرفه های واردات کاغذ بالا نرود و در آینده به دنبال اصلاح شیوهنامه توزیع کاغذ هستیم.
مدیرکل دفتر چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به برپایی برخی دورههای آموزشی در بخشهای «فنی» و «محتوایی» برای برخی استانهای متقاضی در سال ۹۹، گفت: بهخاطر شرایط خاص کرونایی امکان برپایی در تمام کشور مقدور نشد؛ اما در سال پیش رو بنا به درخواست استانها و بر حسب نیاز موردی، آمادگی لازم برای همکاری و تشکیل دورههای آموزشی را داریم.
ابراهیمی در ادامه در خصوص برخی واحدهای بدون مجوز گفت: بر اساس دستورالعملها، چارچوبها و معیارهایی برای بهشمارآوردن یک واحد صنفی که خدمات چاپ و نشر انجام می دهد، تعریف شده است؛ اما متاسفانه شاهد برخی تخلفها هستیم و برای حفظ منافع و صیانت از کسانی که با مجوز کار میکنند و مالیات میدهند، در برابر متخلفان میایستیم و با آن ها برخورد خواهیم کرد.
وی افزود: در نشست با فعالان چاپ بارها عنوان شده که صنعت چاپ به دادن مالیات اعتراضی ندارد؛ اما از برخی بیعدالتیها و رفتارها و تصمیمهای سلیقهای گلهمند است و ما میکوشیم در آینده این دغدغهها را با تعامل با نهادهای مربوطه کمتر کنیم.
بیشتر بخوانید: حل یک به یک دغدغه ها و چالش های صنعت چاپ
مدیرکل دفتر چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: عمده نیازهای صنعت چاپ وارداتی است و تامین مواد اولیه از مشکلات جاری در این صنعت است که دغدغهها در وضعیت تحریمها و افزایش قیمتها مضاعف شده است؛ اما ما میکوشیم همچنان با قوت در کنار فعالان این صنعت باشیم؛ هرچند باید بکوشیم در برخی موارد به خودکفایی برسیم.
ابراهیمی تصریح کرد: متاسفانه بهعنوان مثال در همین شمال کشور ما ساقههای برنج و گندم را داریم؛ اما نمیتوانیم فرآوری کنیم و در این صنعت از آن استفاده کنیم؛ در نتیجه باید فکری کنیم و از این ظرفیتها کمال استفاده را ببریم.
مشکلات صنعت چاپ استان گلستان
مشکلات صنعت چاپ استان گلستان