علی مخزن یکی از پیشکسوتان صنعت چاپ معتقد است نباید روز ملی صنعت چاپ تنها به یک روز ختم شود بلکه بهتر است با ایجاد یک دبیرخانه دائمی روز ملی صنعت چاپ به رصد این صنعت در طول سال پرداخته شود.
در آستانه روز ملی صنعت چاپ با علی مخزن از پیشکسوتان این حوزه به مصاحبه نشسته ایم. او ضمن تبریک این روز به اهال صنعت چاپ پیشنهاد راه اندازی دبیرخانه دائمی روز ملی صنعت چاپ را به متولیان این حوزه ارائه داد. این گفت و گو درحالی صورت گرفت که چند روزی بیشتر به روز ملی صنعت چاپ نمانده است. حوزه ای که بیش از یکصد سال در تاریخ کشور ما قدمت دارد و راه های فراوانی را به سوی پیشرفت علم و فن آوری گشوده است. در ادامه با همراه باشید.
علی مخزن از فعالان صنفی و پیشکسوتان صنعت چاپ در گفت و گو با چاپ و نشر آنلاین، اظهار داشت: روز صنعت چاپ، ارج نهادن به منزلت صنفی است که به جرات می توان گفت که بسیار خاص و بزرگ است. اگرچه نام نهادن یک روز برای یک صنعت کمتر اتفاق می افتد یا شاید اصلا غیر از چاپ برای صنعت دیگری این اتفاق نیفتاده باشد اما بزرگترین اشکالی که بنده از این اسم-روز ملی صنعت چاپ- می گیرم؛ ارج نهادن تنها برای یک روز به این صنعت معظم و پیشران است و بعد از آن تا سال بعد همه چیز به دست فراموشی سپرده می شود.
دبیرخانه دائمی روز ملی صنعت چاپ
ایجاد دبیرخانه دائمی روز ملی صنعت چاپ
وی ادامه داد: پیشنهاد من برای روز ملی صنعت چاپ این است که همه چیز به یک روز ختم نشود بلکه با ایجاد یک دبیرخانه دائمی روز ملی صنعت چاپ به رصد این صنعت در طول سال بپردازند. به این شکل می توانند با یاری افراد موفق، نخبه و سرشناس این حوزه که دانش و تخصص کافی دارند ظرفیت ها، کمبودها، نقاط قوت یا ضعف این صنعت را شناسایی و از اطلاعات به دست آمده در جهت رشد و اعتلای آن بهره ببرند.
مخزن یکی از مشکلات صنعت چاپ را مشخص نبودن متولی آن برشمرد و گفت: چاپ، یک صنعت است اما با این وجود ما را در وزارت صمت با عنوان بخش خدماتی می شناسند. این در شرایطی است که بسیاری از تولیدکنندگان کارشان مونتاژ است پس چگونه است که ما را همانند آنها به عنوان صنعت به رسمیت نمی شناسند؟ ما باید زیر نظر وزارت صمت باشیم اما متاسفانه اینگونه نیست.
این پیشکسوت صنعت چاپ اذعان داشت: چاپ از هنگام تولد تا مرگ همراه انسان است. هیچ کالایی نیست که با چاپ غریبه باشد. بنابراین چاپ، صنعت مادر است. هرگاه متولیان دلسوز این موضوع را پذیرفتند همه ما می توانیم حرفی برای گفتن داشته باشیم در غیر این صورت راه به جایی نخواهیم برد. این صنعت دلسوز ندارد. باید این صنعت را بشناسند و آن را قبول کنند.
بیشتر بخوانید: حل مشکلات صنف چاپ با وفاق و همدلی
وی خاطرنشان کرد: فراموش نکنیم که اگرچه یک روز جشن گرفتن برای این صنعت خوب است اما تشویق وقتی نتیجه بخش خواهد بود که ادامه دار باشد. در پایان بنده این روز را به همکارانم تبریک می گویم و از آنها تقاضا می کنم دلسوز و مطالبه گر باشند؛ تا از خواسته هایمان حرف نزنیم، حمایتی صورت نمی گیرد. بنابراین مطالبه گری مهم ترین خدمتی است که ما می توانیم به صنعت چاپ بکنیم.
دبیرخانه دائمی روز ملی صنعت چاپ