یکی دیگر از معضلات صنف چاپ سمنان نیز نداشتن یک اتحادیه چاپ مستقل است، این موضوع سبب میشود تا ما نتوانیم مطالبات و معضلات این حوزه را به گوش مسئولان مربوط برسانیم.
احمد عزیزالدین مدیر چاپخانه فردوسی استان سمنان است. وی که در حدود ۲۵ سال در زمینهی صنعت چاپ فعالیت میکند درباره اوضاع و احوال این حوزه به خبرنگار چاپ و نشر آنلاین گفت: در حال حاضر صنعت چاپ در استان سمنان رو به افول است و در رکود به سر میبرد. یکی از دلایل مهم این مطلب نیز خارج شدن بخش اعظمی از کارهای چاپی به خارج از استان است.
این چاپخانهدار سمنانی در ادامه بیان داشت: جمعیت شهرستان سمنان در حال حاضر ۲۰۰ هزار نفر است و این میزان جمعیت نیاز به ۵۰۰ عدد ارائه دهنده خدمات چاپی ندارد. یکی دیگر از بزرگترین مشکلات چاپخانهداران این استان مالیات بر ارزش افزوده است که کمر بسیاری از چاپخانههای افست را خم کرده است؛ این در حالی است که بسیاری از دفاتر ارائهدهندگان خدمات چاپی مالیات بر ارزش افزوده پرداخت نمیکنند.
وی همچنین افزود : بسیاری از همکاران ما که در بخش افست فعالیت میکردند مجبور به تعطیلی مجموعههای خود شدند و ترجیح میدهند در بخش چاپ دیجیتال فعال باشند تا حداقل از دادن مالیات معاف شوند. ما این موضوع را با مسئولان مربوط در میان گذاشتیم اما گویا از دیدگاه آنان ایجاد خدمات چاپی باعث اشتغالزایی میشود. یکی از راههایی که میتواند توازن را به این دو بخش برگرداند این است که مراکز خدمات چاپی نیز مالیات بر ارزش افزوده را به مانند چاپخانههای افست پرداخت کنند؛ به این ترتیب قیمتها متوازن و معضل تا حدودی حل میشود. صنف چاپ سمنان نیاز به توجه مسئولان در حل مشکلات مالیاتی دارد.
بیشتر بخوانید:
تاثیرات جهانی بر چاپ سمنان
سوخت دیزل ژنراتور چاپخانه ها تامین می شود
معضلات صنف چاپ سمنان
عزیزالدین اظهار داشت: استان سمنان به دلیل نزدیکی که با تهران دارد بخش عمدهای از کارهای چاپی استان را از دست میدهد. در حال حاضر تهیه مواد اولیه برای استان ما با مشکلات زیادی همراه است و همین موضوع باعث میشود قیمت این مواد نیز نسبت به تهران بالاتر باشد؛ درنتیجه مشتری ترجیح میدهد کارش در تهران انجام شود. یکی دیگر از معضلات صنف چاپ سمنان نیز نداشتن یک اتحادیه چاپ مستقل است، این موضوع سبب میشود تا ما نتوانیم مطالبات و معضلات این حوزه را به گوش مسئولان مربوط برسانیم.