مدیرعامل مجتمع چاپ صنوبر: واردات مواد اولیه، صرفه اقتصادی بیشتری دارد

    گفت و گو با حسین کیان احمدی، مدیرعامل مجتمع چاپ صنوبر 

    0
    52
    مجتمع چاپ صنوبر

    مدیرعامل مجتمع چاپ صنوبر اظهار کرد: مواد اولیه تولید داخل در مقاطع زمانی مختلف کیفیت متفاوتی دارد بنابراین واردات برخی از مواد اولیه، صرفه اقتصادی بیشتری دارد. 

    به گزارش چاپ و نشر آنلاین به نقل از دنیای سرمایه گذاری، حسین کیان احمدی، مدیرعامل مجتمع چاپ صنوبر  درباره مجتمع چاپ صنوبر گفت: این مجموعه فعالیت خود را از سال ۱۳۶۲ در زمینه نشر کتاب آغاز کرد. ما با سالها تجربه و صدها نمونه کار درخشان، طیف وسیعی از خدمات را به مشتریان ارائه می دادیم، به طوری که روزانه چندین کتاب و مجله مانند مجله نوآور، ماشین، تصویر و… به چاپ می رساندیم. در اوایل دهه ۹۰ به دلیل استقبال کم از کتاب های چاپی و کاهش تیراژها، تصمیم گرفتیم علاوه بر چاپ مجلات، کتاب و صحافی، روی بسته بندی تمرکز کنیم.

    وی با بیان اینکه این مجتمع سعی داشته، یک مجتمع کامل با طیف وسیعی از خدمات باشد تا هر مشتری با هر سلیقه و ایده‌ای بتواند به خواسته خود برسد، افزود: در حال حاضر تمامی کارهای مربوط به چاپ، لیتوگرافی، طراحی، بسته‌بندی و… در یک ساختمان جدید پنج طبقه با بخش‌های مجزا انجام می‌شود و خوشبختانه تاکنون رضایت مشتریان هم جلب شده است.

    وی با اشاره به اینکه در حال حاضر ۷۰ کارمند به‌طور مستقیم در این مجتمع مشغول به کار هستند، گفت: بیشترین تولید شرکت چاپ صنوبر در حوزه بسته‌بندی داروی انسانی، داروی دامی، لوازم آرایشی و بهداشتی و مواد غذایی داخلی و صادراتی است. البته رقابت در این صنعت بسیار زیاد شده، بر همین اساس چاپخانه‌ها بدون توجه به کیفیت،‌ قیمت‌های متفاوتی را ارائه می‌دهند.

    مدیرعامل مجتمع چاپ صنوبر اظهار کرد: به منظور گسترش فعالیت خود به ساختمان بزرگ‌تری نقل مکان کرده تا بتوانیم خدمات خود را افزایش دهیم،‌ اما وضع تحریم‌ها،‌ تورم و مشکلات اقتصادی باعث کاهش تولید شد. در حال حاضر بنگاه‌های اقتصادی با تمام ظرفیت خود کار نمی‌کنند، در حالی که قبل از شروع تحریم‌ها و مشکلات اقتصادی،‌ مجتمع چاپ صنوبر با تمام ظرفیت خود مشغول به کار بود و سفارش‌ها بعضا با یک‌ماه تاخیر انجام می‌شد، با این حال سعی ما بر این بوده، تمامی ماشین‌آلات خود را به‌روز کرده تا پاسخگوی نیاز مشتریان در هر مقطع از زمان باشیم.

    کیان احمدی با اشاره به اینکه در یک دهه گذشته، قیمت محصولات صنعت چاپ، نه‌تنها با نوسانات نرخ ارز رشد نکرده،‌ بلکه کاهش هم پیدا کرده است، گفت: تمامی مواد اولیه این صنعت با نرخ دلار خریداری می‌شود، اما تعرفه صنعت چاپ و بسته‌بندی تغییر آن‌چنانی نداشته است. همچنین رقابت افزایش یافته و ماشین‌آلات صنعت چاپ بی‌رویه وارد شده، در حالی که به دلیل مشکلات اقتصادی و سلیقه مخاطب؛ میزان عرضه، افزایش و میزان تقاضا، کاهش پیدا کرده است.

    به گفته این فعال صنعتی، دغدغه این صنعت نوسانات نرخ ارز است، زیرا کاهش و افزایش نرخ ارز به تولید صدمه وارد می‌کند. همچنین نبود لوازم یدکی باعث شده، تولیدکنندگان برای واردات آن با مشکلاتی همچون هزینه خرید از خارج،‌ گمرک، ‌حمل‌ونقل و… مواجه شوند. از طرفی، زمان‌بر بودن واردات باعث توقف بخشی از تولید می‌شود. از سوی دیگر مشکلات بیمه،‌ مالیات، ‌ارزش افزوده و… جزو موانع تولید به شمار می‌رود.

    بیشترین تولید شرکت چاپ صنوبر در حوزه بسته‌بندی داروی انسانی، داروی دامی، لوازم آرایشی و بهداشتی و مواد غذایی داخلی و صادراتی است

    مدیرعامل مجتمع چاپ صنوبر اظهار کرد: سعی بر این بوده که از مواد اولیه داخلی برای چاپ و بسته‌بندی استفاده شود، اما تامین مواد اولیه داخلی خوب، ثبات ندارد. تولیدکنندگان مواد اولیه به دلیل مشکلات اقتصادی،‌ همیشه قادر به تولید مواد باکیفیت نیستند؛ بنابراین ممکن است که محصولات آن‌ها در هر مقطع از زمان با یک نوع کیفیت تولید شود. از طرفی، برای ذخیره مواد اولیه، هزینه هنگفتی نیاز است، بر همین اساس واردات برخی از مواد اولیه، صرفه اقتصادی بیشتری دارد. در این میان، مجتمع چاپ صنوبر همواره سعی کرده که برای افزایش کیفیت محصولات، از بهترین مواد اولیه، هرچند ‌گران استفاده کند.

    وی به پیچیده بودن تکنولوژی ماشین‌آلات صنعت چاپ اشاره کرد و افزود: در حال حاضر تامین ماشین‌آلات، به یکی از مشکلات این صنعت تبدیل شده است. در مقطعی از زمان، چاپخانه‌داران برای واردات ماشین‌آلات نو، هیچ مشکل و دغدغه‌ای نداشتند، ولی امروز به دلیل مشکلات اقتصادی، افزایش نرخ ارز و هزینه‌های جانبی، ‌این صنعت مجبور به واردات ماشین‌آلات دسته دو و سالم است. هر یک از دولت‌ها نیز قوانین خاص خود را برای واردات دارند و این امر برنامه‌ریزی برای واردات را سخت و زمان‌بر کرده است. البته برخی از ماشین‌آلات در ایران تولید شده که کیفیت مناسبی هم دارد و سعی شده تا برای برخی از قسمت‌های تولید، از ماشین‌آلات داخلی استفاده شود.

    بیشتر بخوانید: مجتمع چاپ صنوبر | نمارنگ نوبری از صنوبر

    کیان احمدی در پایان گفت: در حال حاضر صنعت چاپ و بسته‌بندی با امکانات موجود، توان رقابت با بازارهای جهانی را ندارد و امکانات و تجهیزات ایران باید متناسب با امکانات روز جهانی باشد. البته هم‌اکنون بسته‌بندی‌های تولید شده در ایران، به کشورهایی همچون عراق، ترکیه، ‌روسیه، افغانستان و… صادر می‌شود.

    مقاله قبلیصنعت نشر کشور جدی‌ ترین حوزه‌ «اقتصاد فرهنگ»
    مقاله بعدیپرداخت بدهی مالیات‌ های مستقیم به صورت قسطی

    یک پاسخ بدهید

    لطفا نظر خود را وارد کنید
    لطفا نام خود را اینجا وارد کنید
    این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.