مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی جنوب کرمان معتقد است؛ علاوه بر گسترش بخش صادرات می توانیم صنعت چاپ استان را نیز ارتقا دهیم و با ساخت چاپخانهای مجهز در این استان اشتغال ایجاد کنیم و از بیرون رفتن سرمایه از این منطقه جلوگیری به عمل آوریم.
حسین اسحاقی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی جنوب کرمان درباره وضعیت چاپ این استان به خبرنگار چاپ و نشر آنلاین گفت: صنعت چاپ در جنوب کرمان از پتانسیل ها و ظرفیت های بالایی برای رشد و بالندگی برخوردار است و می توان گفت صنعت چاپ در این بخش رو به صعود است.
وی در ادامه بیان داشت: اکنون در حدود ۶۰ چاپخانه در جنوب استان داریم که کارهای معمول چاپی را انجام می دهند و بعضی از کارهای چاپی نیز وجود دارد که به دلیل نبود ماشین آلات مجهز به خارج از استان ارجاع داده می شود.
اسحاقی ادامه داد: کارهای چاپی مربوط به ادارات استان کرمان و همچنین دانشگاه هایی همچون دانشگاه علوم پزشکی در خود استان انجام می شود؛ اما چاپخانه دارانی که در حوزه نشر فعال هستند نتواستهاند به آن صورت که باید قوی عمل کنند و به همین دلیل بخشی از کارها به دلیل کمبود ماشین آلات و دستگاه های چاپی بهروز به خارج از استان فرستاده می شوند. عدمحمایت های دولتی و دوری از مرکز ازجمله عواملی است که صنعت چاپ را در این استان عقب نگاه داشته است.
ارتقای صنعت چاپ و بسته بندی جنوب کرمان
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی جنوب کرمان همچنین اظهار داشت: صنعت چاپ همانطور که می دانید به دو بخش تقسیم میشود؛ یک بخش آن به نشر و چاپ کتب، روزنامه و اوراق چاپی اختصاص پیدا میکند و بخش دیگر به حوزه صنعتی و بسته بندی مربوط میشود. صنعت چاپ در حوزه دوم یعنی بخش بسته بندی، در استان کرمان جای رشد بسیار زیادی دارد.
اسحاقی افزود: جنوب کرمان سالانه در حدود شش میلیون تن محصولات کشاورزی تولید می کند، محصولاتی مانند مرکبات و خرمای درجهی یک که بسیار بازارپسند هستند و می توانند کالای بسیار مناسبی برای صادرات بهحساب بیایند. از این شش میلیون تن تولید محصولات کشاورزی دو الی سه تن از محصول کشاورزی میتواند به خارج از کشور صادر شود. در دوره دولت تدبیر و امید طرح خوبی به اجرا درآمد؛ به این صورت که برای هر منطقه یک مدیر اقتصادی در نظر گرفته شد تا خصوصیات اقتصادی هر شهرستانی را مشخص کنند.
وی تاکید کرد: در جنوب کرمان و مشخصاً در جیرفت ظرفیت های بسیار بالایی در حوزه محصولات کشاورزی مشاهده شده است. در همین راستا بنده دیداری با رئیس اتاق بازرگانی داشتم؛ در این نشست به ایشان گفتم با توجه به چنین ظرفیت عظیمی برای صادرات ما نیاز به یک چاپخانه مجهز در حوزه صنعت بستهبندی داریم.
اسحاقی خاطرنشان کرد: سرمایه عظیم انسانی در این استان وجود دارد و ما علاوه بر گسترش بخش صادرات می توانیم صنعت چاپ استان را نیز بهاینترتیب ارتقا دهیم و بهجای آنکه محصولات را برای بستهبندی و چاپ به اصفهان و تهران بفرستیم، میتوانیم با ساخت یک چاپخانهی مجهز در این استان اشتغال ایجاد کنیم و از بیرون رفتن سرمایه از این منطقه جلوگیری به عمل آوریم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی جنوب کرمان در ادامه بیان کرد: ما حتی پیشنهاد دادیم که بخشی از سرمایه این کار نیز از سمت اتحادیه چاپخانه داران جنوب استان و بخشی نیز از صندوق طرح توسعه ملی تأمین شود اما متأسفانه دولت و اتاق بازرگانی از این طرح حمایتهای لازم را به عمل نیاوردند.
بیشتر بخوانید:
صنعت چاپ خراسان جنوبی با قدمت ۶۲ ساله
ثبتنام نمایشگاه مجازی کتاب جنوب کرمان
اسحاقی اظهار داشت: همانطور که شرح دادم در حال حاضر شرایط بسیار خوبی وجود دارد که بتوانیم صنعت چاپ بهخصوص در بخش بستهبندی را ارتقا دهیم اما این موضوع منوط به یک سرمایهگذاری مناسب است. بنده از همینجا اعلام میکنم که اگر کسی بخواهد در این بخش سرمایهگذاری کند ما بهعنوان اداره ارشاد و فرهنگ اسلامی قول هرگونه همکاری را میدهیم.
وی در پایان تصریح کرد: بنده به آینده صنعت چاپ در جنوب استان کرمان بسیار امیدوار هستم. ظرفیتها و پتانسیلهای خوبی در این بخش نهفته است که به سرمایهگذارانی هوشمند برای بهرهوری نیاز دارد؛ ما نیز با دل جان حاضر به هرگونه همکاری در این خصوص هستیم.