مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی از ۶۲ سالگی صنعت چاپ در استان خبر داد و گفت: در حال حاضر ۶۰ چاپخانه در استان مشغول به فعالیت است و نیاز چاپی استان های همجوار را نیز تأمین می کنیم.
به گزارش چاپ و نشر آنلاین به نقل از تسنیم، استان خراسان جنوبی یکی از استان هایی است که در صنعت چاپ جزو استان هایی پیش رو است چرا که توانسته است در این سال ها نیاز چاپی خود را تأمین کند و با تلاش مجموعه های بخش خصوصی چاپخانههای متعددی را راه اندازی و فعالیت خود را انجام دهد.
نخستین چاپخانه در خراسان جنوبی در سال ۱۳۳۷ ایجاد شد و این ظرفیت عظیم میتواند نیاز استانها و حتی کشورهای همجوار را در حوزه چاپ پاسخ دهد.
ناصر نبیزاده، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی در حالی از قدمت ۶۲ ساله صنعت چاپ در استان خبر داد که در حال حاضر ۶۰ چاپخانه در استان مشغول به فعالیت است و چاپخانههای استان در زمینههای پیش از چاپ، چاپ و پس از چاپ و انواع چاپ سنتی، افست، لیتوگرافی، فلکسو و غیره در استان فعالیت دارند.
نبیزاده با بیان اینکه در حال حاضر چاپ خانههای استان علاوه بر پاسخگویی به نیاز چاپی استان به سفارشات چاپی در استانهای همجوار به ویژه کرمان، سیستان و بلوچستان و خراسان شمالی نیز خدمات ارائه میدهد و حتی بسیاری از کارهای چاپی استان از طریق گمرک مشهد به کشور افغانستان صادر میشود.
وی افزود: از تعداد ۶۰ چاپخانه استان ۲۹ چاپخانه در بیرجند، فردوس و طبس هر کدام ۹ چاپخانه، قاین چهار، نهبندان، سربیشه و سرایان هر کدام دو و در درمیان، بشرویه و خوسف هر کدام یک چاپحانه وجود دارد و در زیرکوه هم یک چاپخانه در حال راهاندازی است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی اعطای وام از ۳۰۰ میلون تومان بدون محدودیت تا دو و سه میلیارد تومان در سال گذشته و همراهی بانکها به دلیل گردش پول حوزه چاپ و اولویت خرید کتابهای منتشر شده توسط چاپخانههای استان را از جمله حمایتهای مالی فرهنگ و ارشاد اسلامی از چاپخانههای استان ذکر کرد.
نبی زاده افزود: صنعت چاپ هرچه پیشرفت و توسعه بیشتری پیدا کند میراث مکتوب یک کشور با کیفیت برتری به آیندگان سپرده میشود و در این راستا صنعت چاپ حساسترین نقش را در توسعه فرهنگی واجتماعی یک جامعه بر عهده دارد.
بیشتر بخوانید: پیام مدیر کل ارشاد اسلامی خراسان رضوی به مناسبت روز صنعت چاپ