نشست رفع مشکلات تامین مواد اولیه صنعت چاپ روز سه شنبه (۳ خرداد ماه) در اتحادیه چاپخانه داران تهران برگزار شد حاضران در این نشست علاوه بر بیان مشکلاتی که در زمینه تولید و واردات مواد اولیه برای چاپخانه داران کوچک و بزرگ کشور وجود دارد در رابطه با مسائل و مشکلات شرکت تعاونی چاپخانه داران تهران نیز به گفت و گو پرداختند.
ضرورت یافتن راهکارهایی برای مشکلات تامین مواد اولیه صنعت چاپ
به گزارش چاپ و نشر آنلاین؛ تقی علیان مشاور اتحادیه چاپخانه داران تهران در نشست مشکلات تامین مواد اولیه صنعت چاپ اظهار داشت: یکی از مشکلات چاپخانه داران به ویژه چاپخانه هایی که نقدینگی کم تری دارند و کارهایشان قراردادی است، تأمین مواد اولیه صنعت چاپ اعم از کاغذ، مرکب، فیلم و زینک و سایر ملزومات است. اتحادیه چاپخانه داران با توجه به این مشکلات از همان ابتدای کار نشست هایی در این زمینه داشت تا در صورت امکان راه حلی برای مشکلات تامین مواد اولیه صنعت چاپ پیدا کند.
وی با بیان اینکه هشت ماه پیش نشستی در رابطه با موضوع مشکلات تامین مواد اولیه صنعت چاپ از سوی اتحادیه برگزار شد، ادامه داد: تجمیع خرید مواد اولیه از سوی چاپخانه داران بزرگ به عنوان یک راهکار در این جلسه مطرح شد که براساس آن چاپخانه هایی که دارای مصرف و واردات بیشتری هستند و با تجمیع خریدها بتوانند قدمی برای حل مشکلات تامین مواد اولیه صنعت چاپ بردارند. همچنین قرار شد تا از مشارکت تعاونی در این طرح بهره برده شود. مقدمات این کار انجام شد اما در ادامه راه حاشیه هایی به وجود آمد مانند شکل گیری این تفکر از سوی تعاونی که اتحادیه به فکر به وجود آوردن رقیب یا یک تعاونی جدید است. بنابراین حاشیه ها بر اصل کار غلبه کرد و موضوع منتفی شد.
وی افزود: پیشنهاد بعد برای رفع مشکلات تامین مواد اولیه صنعت چاپ برگزاری نشست با فروشندگان و نمایندگان فروش ملزومات چاپ و تشکیل کارگروه ملزومات بود. درخواست ما از این کارگروه مساعدت به چاپخانه ها درزمینه فروش با قیمت کمتر بود و در نهایت نیز مصوب شد فروشندگان خیابان و واردکنندگان بخشی از واردات خود را در اختیار شرکت تعاونی بگذارند اما این موضوع نیز مانند تجمیع خرید مواد اولیه دچار حاشیه و اجرایش منتفی شد.
به گفته علیان حراج فصلی فروشندگان و واردکنندگان، راهکار دیگر اتحادیه برای حل مشکلات تامین مواد اولیه صنعت چاپ بود که این موضوع نیز همانند دو اقدام دیگر به دلیل عدم همکاری تعاونی چاپخانه داران ناکام باقی ماند. وی ادامه داد: مشکلات تامین مواد اولیه صنعت چاپ روز به روز بیشتر می شود و امروز به عنوان یکی از مطالبات اصلی چاپخانه داران از اتحادیه مطرح است.
مشاور اتحادیه چاپخانه داران تصریح کرد: بیلان کاری شرکت تعاونی چاپخانه داران در طول یک ساله گذشته ۱۱ میلیارد تومان در حوزه فروش بوده اما آیا این رقم برای شرکت تعاونی با حدود ۵۰۰ عضو پسندیده است؟ شرکت تعاونی چه قدر از سهم بازار را در اختیار دارد و آیا با این شرایط می تواند بازار را کنترل و مشکلات هم صنفی های خود را در زمینه مشکلات تامین مواد اولیه صنعت چاپ رفع کند؟
علیان افزود: ما در اتحادیه به دنبال راهکارهایی برای سر و سامان بخشیدن به بازار ملزومات به منظور رفع مشکلات تامین مواد اولیه صنعت چاپ هستیم و این جلسه نیز با هدف یافتن راه حل هایی برای تنظیم و کنترل بازار به منظور رفع مشکلات تامین مواد اولیه صنعت برگزار شده است.
اجماع در خرید
در ادامه نشست رفع مشکلات تامین مواد اولیه صنعت چاپ محمود ذوالفقاری مدیرعامل مجتمع های چاپی خجسته مشکلات تامین مواد اولیه صنعت چاپ را جدی توصیف کرد و اظهار داشت: هر کدام از ما ممکن است که اقلامی مانند مرکب، لاستیک، کاغذ و مقوا را به تنهایی وارد کشور کنیم اما باید به دنبال راهکارهایی باشیم که به نفع همه افرادی باشد که با مشکلات تامین مواد اولیه صنعت چاپ روبرو هستند. یعنی اگر خرید این اقلام از سوی تعاونی انجام می شود راهکاری را باید اتخاذ کرد که از یک سو به نفع چاپخانه داران و از سوی دیگر به نفع تعاونی باشد.
وی در رابطه با راهکارهای پیشنهادی خود برای حل مشکلات تامین مواد اولیه صنعت چاپ اظهار داشت: ۵۰ درصد مواد مصرفی این صنف در چند مجموعه بزرگ خلاصه می شود که شاید تعدادشان از ۴۰ واحد تجاوز نکند بنابراین با اجماع ۸۰ درصدی این مجموعه ها می توان به توافقی در میزان و نوع واردات مواد اولیه رسید، چرا که این گروه به دلیل مصرف بالاتر تشخیص بهتری در انتخاب گزینه های مصرفی دارند.
به گفته ذوالفقاری در نشست رفع مشکلات تامین مواد اولیه صنعت چاپ، اجماع در خرید می تواند نتایج خوبی برای کل صنف به همراه داشته باشد که از جمله آن خرید ارزان تر، تخفیفات بیشتر و دریافت تسهیلات از سوی فروشنده برای خریدهایی با حجم بالاتر است. وی افزود: اجماع در خرید موجب می شود که خریدها در حجم بالا با کارشناسی دقیق و حساب شده تری انجام شود و در واقع ضایعات و مواد غیرقابل استفاده دیگر وجود نداشته باشد که به معنای صرفه جویی در وقت و هزینه است. از سوی دیگر پروسه واردات مواد اولیه در هر حجمی از ۵ تن تا ۵۰۰ تن و بیشتر در اداره ها و ارگان های مربوطه دارای روندی پیچیده و سخت است اما اگر این روند از جانب یک مجموعه برخواسته از صنف انجام شود، راحت تر خواهد بود.
مدیرعامل مجتمع های چاپی خجسته تصریح کرد: از آنجا که مدیریت شرکت تعاونی اعلام کرد پول چندانی برای خرید وجود ندارد، یکی دیگر از راهکارهای من به وی دریافت تسهیلات بانکی بود که حتی به یکی از بانک ها رفتیم و توافقاتی هم در این زمینه انجام شد اما متاسفانه با وجود اینکه ساختمان کنونی تعاونی می توانست وثیقه خوبی هم برای این موضوع باشد اما متاسفانه پیگیری نشد.
وی در نشست رفع مشکلات تامین مواد اولیه صنعت چاپ خاطر نشان کرد: تمام راهکارهای ذکر شده به شرکت تعاونی چاپخانه داران نیز ارائه شد اما دلیل عدم عمل به آن ها جای سوال دارد. هر یک از ما مجاز به ریسک با سرمایه های خود هستیم اما در رابطه با سرمایه دیگران باید محتاط عمل کنیم. اینطور نباشد که سرمایه دیگران به خاطر ترس از ریسک در دستمان باشد و بدون هیچ نوع استفاده مفیدی از ارزش آن کاسته شود. تعاونی لیتوگراف هنوز از زینک با دلار ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی استفاده می کند و آن را با دلار ۳۰ هزار تومانی می فروشد اما در تعاونی چاپخانه داران حتی از این ارز استفاده نشد. سرمایه ما امروز نابود شده و ارزش آن یک هزارم قبل است. دوستان در تعاونی چاپخانه داران چه پاسخی برای این موضوع دارند؟
تعاونی از تمام ظرفیت های خود استفاده نمی کند
در ادامه نشست رفع مشکلات تامین مواد اولیه صنعت چاپ شاهرخ شیرمست اظهار داشت: عدم استفاده از ارز ترجیحی موجب کاهش سرمایه اعضای شرکت تعاونی به یک ششم شد. در واقع تعاونی از توان و ظرفیت خود برای دریافت تسهیلات از بنگاه های دولتی و معافیت های گمرکی برای ترخیص کالا بهره نبرد و این جای تاسف دارد.
وی ادامه داد: یکی از ضرباتی که ما برای تامین مواد اولیه خوردیم از سوی واردکنندگان اصلی بود. در چنین شرایطی صحبت از حراج فصل بی معنا است چون واردکنندگان اصلی مواد اولیه وارداتی را به خاطر نوسان قیمت دلار حتی به صورت مدت دار نیز به چاپخانه ها نمی فروشند.
وی در ادامه نشست رفع مشکلات تامین مواد اولیه صنعت چاپ خاطرنشان کرد: توان مدیران تعاونی همین قدر است و باید به رأی دیگران احترام گذاشت اما از الان باید فکر آینده باشیم. در انتخابات آینده باید مدیرعامل از اعضای قوی این صنف باشد. همچنین باید یک کارمند وارد به امور، استخدام شود و در برابر حقوقی که می گیرد از او کار بخواهیم.
سهام تعاونی به چاپخانه داران بزرگ فروخته شود
در ادامه نشست رفع مشکلات تامین مواد اولیه صنعت چاپ عزیز الله اعلایی مدیر چاپ وحید با ذکر تاریخچه ای از شکل گیری شرکت تعاونی اظهار داشت: شرکت تعاونی چهار دهه قبل از سوی اتحادیه چاپخانه داران تشکیل شد. در بدو تاسیس تنها با سه درصد از خریدها ساختمان کنونی تعاونی خریداری شده و بعدها ساخته شد.
وی ادامه داد: شرکت تعاونی فعلی عملکرد ضعیفی دارد و نمی تواند در رفع مشکلات تامین مواد اولیه صنعت چاپ تاثیری داشته باشد. مسئولان شرکت تعاونی چاپخانه داران افراد محافظه کاری هستند و تاکنون در ارائه حقوق و دریافت سود فروش مواد اولیه شفاف سازی نکرده اند.
اعلایی تصریح کرد: یکی از مشکلات تعاونی عدم حضور چاپخانه داران بزرگ به عنوان سهامدار است. پیشنهاد من این است که ساختمان تعاونی ارزیابی شود و پس از آن سهامداران بزرگ سهم خود را به چاپخانه های بزرگ بفروشند تا آنها بتوانند وارد تعاونی شوند. به این شکل روح تازه ای در کالبد تعاونی دمیده می شود و بسیاری از مشکلات حل خواهد شد.
حفظ تعاونی ضروری است
در ادامه نشست رفع مشکلات تامین مواد اولیه صنعت چاپ، مهرداد افراسیابی مدیر چاپ افرا اظهار داشت: با توجه به تجربه ای که بنده در دوره حضور در هیئت مدیره شرکت تعاونی داشتم، برخی مسائل در این مجموعه وجود دارد که بدون لمس آن از نزدیک متوجه اش نخواهیم شد. برای مثال در ابتدای تشکیل تعاونی مشکلات تامین مواد اولیه صنعت چاپ از جمله کمبود کاغذ، کمبود مرکب، کمبود مقوا و غیره وجود نداشت و تأمین مواد از برندهای خوب با قیمت های نازل به راحتی امکان پذیر بود.
وی افزود: در چهل سال گذشته مسائل مختلفی در عملکرد تعاونی نقش داشته است. تعاونی زمانی از فرصت های پیش آمده خوب استفاده کرده و زمانی هم عقب مانده است که مسلما این موضوعات هم به نحوه مدیریت و هم به شرایط اقتصادی و ارتباطات حاکم بر جامعه بر می گردد.
افراسیابی تصریح کرد: سرمایه شرکت تعاونی محدود و مانند ظرف آبی است که محتویات درونش در حال تبخیر است درحالی که هیچ کانال و مجرایی به روی آن باز نمی شود. از سوی دیگر ورود سهامداران جدید به دلیل تورم و بالا رفتن ارزش ساختمان اجحاف به سهامداران اصلی است.
مدیر چاپ افرا در ادامه نشست رفع مشکلات تامین مواد اولیه صنعت چاپ بیان داشت: پس از جلسات و مشورت های متعدد قرار بر یاری گرفتن از کارشناسان حوزه اقتصاد و استخدام سهامداران جدید شد. چرا که عمده سهامداران شرکت تعاونی از چاپخانه های قدیمی کوچک و متوسط بودند و از سوی دیگر تعاونی از ظرفیت چاپخانه های بزرگی که با وجود شرایط اقتصادی سخت حاکم بر جامعه پا به صحنه گذاشته و فعالیت خود را آغاز کردند محروم شد. تصمیماتی هم برای بهره مندی از این ظرفیت اخذ شد اما متاسفانه اجرایی نشد.
وی خاطرنشان کرد: حفظ تعاونی امری ضروری است. یک راهکار برای این موضوع تبدیل ساختمان تعاونی به سرمایه است چرا که ادامه کار در یک فضای ۱۰۰ متری هم امکان پذیر است اما بدون نیروهای خوش فکر و جوان خیر.
از چاپخانه ها کوچک حمایت کنید
جمشید مشیری مدیر چاپ کسری فرد، در ادامه نشست رفع مشکلات تامین مواد اولیه صنعت چاپ گفت: شرکت تعاونی چاپخانه داران در چند سال گذشته معنای خود را از دست داده است. اجناسی که در گذشته وارد می شد مورد استفاده تمام چاپخانه ها از بزرگ تا کوچک بود اما متاسفانه شرکت تعاونی اکنون بیشتر به رفع نیازهای چاپخانه های بزرگ علاقمند است تا بتواند از این طریق درآمد بیشتری کسب کند. این موضوع بر مشکلات تامین مواد اولیه صنعت چاپ دامن زده است.
وی ادامه داد: من به عنوان یکی از چاپخانه های کوچک به دلیل افزایش ارزش افزوده به مواد اولیه مورد نیاز، ترجیح می دهم که اقلام مصرفی مورد نیازم را از خارج شرکت تعاونی تهیه کنم زیرا به این شکل هزینه تمام شده برای من ارزان تر می شود.
مشیری با اشاره به اینکه اعضای شرکت تعاونی بیشتر چاپخانه های کوچک و متوسط هستند اما در واقعیت به این چاپخانه ها کمکی نمی کنند، ادامه داد: همه ما شاهد ارائه بیلان و ترازنامه ها از سوی شرکت تعاونی هستیم اما در عمل شاهد هیچ اقدامی از سوی تعاونی نیستیم. اجاره این ساختمان صرف چه چیزی می شود؟ اگر اجناس می خرند پس چرا ما این اجناس را نمی بینیم و همچنان با مشکلات تامین مواد اولیه صنعت چاپ دست و پنجه نرم می کنیم؟
تعاونی بازوی یاری رسان صنف باشد
مجید خادمی مدیر چاپ و بسته بندی پویا هنر نوین در ادامه نشست رفع مشکلات تامین مواد اولیه صنعت چاپ اظهار داشت: در رابطه با رفع مشکلات تامین مواد اولیه صنعت چاپ چند مسئله وجود دارد. مسئله اول نیازسنجی است اینکه چه موادی و با چه درصدی وارد کشور شود. پس از نیاز سنجی باید مشخص کرد که مواد اولیه از سوی چه شخص یا ارگانی وارد کشور شود که در اینجا بحث تامین مالی به میان می آید.
وی ادامه داد: تامین مالی باید از طریق بانک اتفاق بیافتد که معمولا هم تسهیلات بانکی به اشخاص پرداخت نمی شود بلکه باید یک ارگان رسمی و ذی صلاح برای دریافت آن اقدام کند. در این جا نقش تعاونی ها پررنگ می شود. در واقع تعاونی ها بازوی یاری رسان اتحادیه ها و اصناف هستند که با تامین مالی و بودجه، حجم بالایی از خرید ها را انجام می دهند و امتیازهایی را از فروشندگان دریافت می کنند. قطعا حرکت از طریق تعاونی خیلی آسان تر از شرکت های خصوصی است.
خادمی تصریح کرد: تعاونی چاپخانه داران براساس نیازهایی شکل گرفته و با توصیفاتی که شنیدم به عنوان یک صنف معتقدم اکنون از هدف اصلی خود به انحراف کشیده شده است. این موضوعات که چاپخانه های بزرگ نمی توانند به تعاونی ورود پیدا کنند یا کلید سهام آن قفل شده است باید در جلسه ای دیگر بررسی شود.
وی خاطر نشان کرد: اگر من تصمیم گیرنده باشم برای حل مشکلات ابتدا یک تعاونی تشکیل می دهم، اعضای پیشین تعاونی را دعوت و مبالغی را دریافت می کنم اما به هر حال قطعا تعاونی نسبت به این اقدام واکنش نشان خواهد داد.
بیشتر بخوانید: شرکت تعاونی چاپخانه داران ۱۴۰۱ فعال تر از قبل
تعاونی نیاز به مدیریت قوی دارد
عزیزاله نصرالهی مدیر چاپ طلوع آزادی در ادامه نشست رفع مشکلات تامین مواد اولیه صنعت چاپ اظهار داشت: طبق قانون اتحادیه مجاز به کار تجاری نیست از این رو تعاونی به منظور درآمدزایی برای اتحادیه شکل گرفت. در ابتدای شکل گیری، با توجه به گردش مالی بالا ساختمان فعلی ساخته و به طور کلی ۸۵۰ میلیون تومان برای آن هزینه شد. بنابراین امروز تعاونی قدرت، اعتبار و سرمایه در گردش دارد اما از مدیری مدبر و آشنا به فنون تجارت محروم است.
وی ادامه داد: تعاونی شریان اصلی هر صنف است و به عنوان یک کاتالیزور از تضرر تولیدکننده و مصرف کننده جلوگیری می کند. اتحادیه قوی نیاز به تعاونی موفق و پویا دارد اما با رویه کنونی و با طرز فکر مدیریت فعلی در اداره تعاونی موفقیتی حاصل نخواهد بود. اگر تعاونی کارآمد باشد حتی می توان درصدی از درآمد آن را برای امورات اتحادیه درنظر گرفت تا دیگر اتحادیه برای اداره خود نیاز به حق عضویت از اعضا نباشد.
ضرورت تجمیع اعضای اتحادیه و مراجعه به وزارت صمت
احمد فروزیده مدیر چاپ ۱۲۸ در ادامه نشست رفع مشکلات تامین مواد اولیه صنعت چاپ اظهار داشت: بیش از یازده سال است که این صحبت ها درباره تعاونی انجام می شود اما نتیجه ای به همراه ندارد. مدیریت اتحادیه در حدود دو سال گذشته تلاش زیادی برای سر و سامان یافتن تعاونی انجام داد اما اگر قرار بود نتیجه ای حاصل شود تا به حال این اتفاق می افتد. بنابراین بهتر است تمهیدات دیگری در رابطه با این موضوع اندیشیده شود.
وی ادامه داد: در موضوع تعاونی یا باید انتخابات برگزار شود و یا اینکه مدیر فعلی را برکنار کرد در غیر این صورت دومین راهکار تجمیع اعضای اتحادیه در قالب یک تشکل و مراجعه به وزارت صمت است. وزارت صمت با مشاهده بیلان کاری قطعا شما را به عنوان یک مجموعه تولیدی و تجاری می پذیرد و شرایط واردات را برایتان تسهیل خواهد کرد.
عدم علاقه تعاونی برای مشارکت با تولیدکنندگان
هومن کریملو یکی از مدیران شرکت مرکب سولماز در ادامه نشست رفع مشکلات تامین مواد اولیه صنعت چاپ اظهار داشت: یکی از انتقادات من به تعاونی چاپخانه داران عدم علاقه مدیریت این شرکت به همکاری با تولیدکنندگان به منظور رفع مشکلات تامین مواد اولیه صنعت چاپ است. من تاکنون دو مرتبه آمادگی مجموعه خود را برای شکل گیری یک تجارت سالم با تعاونی و همچنین پرداخت سود به آن اعلام کردم اما ظاهرا از سمت مدیریت تعاونی گرایش و کششی برای حل مشکلات وجود ندارد.
وی تصریح کرد: سهامداران تعاونی باید بدانند که مجموعه مرکب سولماز علاقمند به پخش کالای خود از طریق تعاونی است. بدون شک همکاری با تعاونی برای مجموعه مرکب سولماز خیلی بهتر از همکاری با توزیع کنندگانی است که در زیرزمین کار می کنند و آینده کاری مشخصی ندارند. از سوی دیگر سودجویانی هم در این بین هستند که به رغم نصب لیبل چسب دار محکم روی کالای مجموعه مرکب سولماز، آن را به عنوان مرکب وارداتی عرضه می کنند.
کریملو خاطرنشان کرد: اگر کالای ما از طریق تعاونی عرضه شود چنین اتفاقاتی کمتر رخ می دهد و سود اصلی هم به اعضای تعاونی خواهد رسید. اگر مدیریت تعاونی درست تصمیم گیری کند می تواند با تولیدکنندگان روابط سالمی ایجاد کند که در نهایت به نفع خود، اعضای تعاونی و همچنین صنف چاپ می شود.
انتخابات تعاونی برگزار شود
عباس طائفه مدیرعامل مجموعه چاپ طائفه در ادامه نشست رفع مشکلات تامین مواد اولیه صنعت چاپ اظهار داشت: بعد از رفتن آقای رنگ ساز عملکرد تعاونی چاپخانه داران تاکنون قابل قبول نبوده است. متاسفانه مهم ترین مشکل تعاونی مدیریت ناکارآمد است. باید شخصی به عنوان بازرس انتخاب شده و از مدیریت فعلی درباره چند و چون فعالیت تعاونی سوال و به آن رسیدگی کند. وی ادامه داد: متاسفانه در اتحادیه هم سنتی ایجاد شده که هرکس وارد آن می شود به قصد جنگ با تعاونی می آید. مگر ما یک خانواده نیستیم؟ پس جنگ چه معنایی دارد؟ باید مشکلات را در کمال آرامش و با انتخاب یک مدیر لایق حل کرد. از این رو برگزاری انتخابات ضروری است و هم چنین باید بر روند انتخابات نظارت داشت و ضامن اجرای درست آن بود.
بیشتر بخوانید: بررسی عملکرد تعاونی چاپخانه داران تهران
عدم شفافیت فعالیت های تعاونی چاپخانه داران
اسلام جعفری مدیر مجموعه چاپ مینایی در ادامه نشست رفع مشکلات تامین مواد اولیه صنعت چاپ بیان کرد: ارزشیابی دارایی های تعاونی، عضوگیری جدید به منظور قدرت یافتن آن اقدامات شایسته و خوبی است اما تا زمانی که مدیریت این شرکت تغییر نکند تمام این اقدامات بی فایده خواهد بود.
وی تصریح کرد: یکی دیگر از مشکلات تعاونی عدم شفافیت در فعالیت ها و عدم پاسخگویی مدیر آن به شبهات است. اینکه دوستان اشاره کردند تشکلی غیر از تعاونی به منظور واردات برای رفع مشکلات مشکلات تامین مواد اولیه صنعت چاپ ایجاد شود، تصمیم درستی نیست و به متشنج شدن اوضاع دامن می زند. اتحادیه باید هرچه زودتر برای برگزاری انتخابات تعاونی تصمیم گیری کند و در حال حاضر این راه تنها راه منطقی و درست برای حل مشکلات است.
ضرورت تقویت تعاونی
قدرت اله سلطانی مدیر چاپ اکباتان در ادامه نشست رفع مشکلات تامین مواد اولیه صنعت چاپ اظهار داشت: با توجه به اینکه همیشه خراب کردن آسان تر از ساختن است، نباید اجازه دهیم تعاونی که سال ها برای ساخته شدن آن تلاش شده، نابود شود؛ بنابراین بهتر است به جای تخریب و نابودی تعاونی به فکر تقویت و نجات آن باشیم. یکی از مهم ترین کارها برای تقویت و نجات تعاونی هم برکنار کردن مدیریت آن است که طبق قانون هم مجاز به این اقدام هستیم.
وی ادامه داد: موضوع بعد در رابطه با فروش ساختمان تعاونی است. در گذشته هم قرار بود این اتفاق بیافتد اما ما جلوی این کار را گرفتیم زیرا این ساختمان اعتبار اعضای تعاونی است و نباید این اتفاق بیافتد. الان هم با فروش آن بیش از ۷۰ درصد آن باید برای مالیات پرداخت شود، پس فروش ساختمان تعاونی یک اقدام بیهوده است. همانطور که گفتم تغییر مدیریت بهترین و مهم ترین راهکار برای نجات تعاونی است.
اتحادیه، پشتیبان تعاونی
احمد ابوالحسنی رئیس اتحادیه چاپخانه داران تهران در انتهای نشست رفع مشکلات تامین مواد اولیه صنعت چاپ بیان داشت: بنده به خود می بالم که خادم این صنف هستم. این اتحادیه همان اتحادیه ای بود که با مشکلات ریز و درشت سر و کار داشت و امروز بخش بزرگی از این مسائل حل شده است. یکی از خوشبختی های من این است که اعضای اتحادیه هماهنگ و همسو با بنده هستند و این باعث می شود تا هر کاری ممکن شود. شما اگر علم روز دنیا را داشته باشد اما نتوانید با اعضای خود ارتباط برقرار کنید هیچ کاری را نمی توانید انجام دهید. اعضای صنف پشت من هستند و به همین دلیل در اجرای هیچ برنامه ای دغدغه ای ندارم؛ همچنان که در برنامه برگزاری چهره های ماندگار شاهد بودیم که به خوبی برگزار شد.
وی در ادامه اظهار داشت: تعاونی می تواند کمک بسیار موثری برای اعضا و اتحادیه باشد. بنده به عنوان رئیس اتحادیه در خیلی جاها دستم بسته است؛ در صورتی که تعاونی به دلیل اختیاراتی که دارد می تواند راهگشای بسیاری از مشکلات باشد. تعاونی اگر پشت اتحادیه باشد و همکاری های لازم را انجام دهد ما می توانیم به سود اعضا عمل کنیم. فعالیت شرکت تعاونی اقتصادی است، همانطور که دیجی کالا با ایجاد چرخش مالی و سرمایه تولیدکنندگان میلیاردها تومان سود می برد، شرکت تعاونی نیز می تواند عملکردی مشابه آن داشته باشد و ما چنین انتظاری را از تعاونی داریم.
رئیس اتحادیه چاپخانه داران تهران یکی از بزرگترین مشکلات تعاونی را در عدم شفاف سازی دانست و افزود: هیچ کدام از اعضای تعاونی به درستی نمی دانند که چقدر جنس خریداری شده و این یک فاجعه است. باید کاری انجام دهیم که هیچ چیز قائم به شخص نباشد. وقتی چهارچوب درستی پی ریزی شود این مهم انجام خواهد شد؛ اگر کارها به درستی انجام نمی شود به دلیل اختیارات نادرستی است که ما به افراد داده ایم.
وی در ادامه اظهار داشت: آماری که به ما داده اند به هیچ وجه شفاف نیست. به ما گفته شده که طبق آمار، تعاونی در سال گذشته ۱۰ میلیارد سود داشته؛ مشخص است که این رقم تنها برای سلب مسئولیت اعلام شده است. بالاترین سود را اگر بخواهیم در نظر بگیریم برای تعاونی ۷ درصد است که نهایتا در سال ۷۰۰ میلیون می شود، سال گذشته من به هیئت مدیره گفتم نگویید نمی شود کار کرد، دو چیز را به من تحویل دهید؛ یکی برند تعاونی و دیگری ساختمان. هیچ پولی هم به عنوان سرمایه از شما نمی خواهم. کلیه فاکتورها را هم بررسی کنید، بیشتر از سه درصد سود از هیچ عضوی دریافت نخواهد شد. سال اول به شما ۲ میلیارد سود خالص می دهم و سال دوم نیز ۳ میلیارد یعنی هر سال یک میلیارد سود خالص؛ برای اینکه کار هم انجام شود ۵۰ درصد هر سال را پیش پرداخت می کنم.
رئیس اتحادیه چاپخانه داران تهران افزود: تعاونی منافع صنف است نه شخص؛ در جلسات تعاونی بارها گفته ام که حاضر به کمک هستم اما باید به چیزی که می گویید عمل کنید و صداقت داشته باشد. زمانی که صداقت وجود نداشته باشد هیچ رابطه درستی شکل نخواهد گرفت.
ابوالحسنی در همین راستا گفت: آمار را شفاف ارائه دهید، این که جا را اجاره بدهید و بعد داخل سود حساب کنید ظلم است. ما حق نداریم از چیزی که به ما واگذار می شود سو استفاده کنیم. بنده نمی گویم که پولی جابه جا شده و یا کوچکترین خلاف مالی انجام شده است اما سو مدیریت کاملا محرز است؛ با قاطعیت می توانم بگویم که هیچ کاری انجام نشده است.
رئیس اتحادیه چاپخانه داران تهران درباره شکل گیری کارگروه ها و نحوه عملکرد آن ها بیان داشت: بنده اعضای قوی کارگروه ها را گرد هم آوردم؛ اگر برای مثال این اعضا صد میلیون پول می گذارند ۲۰ میلیون آن به اعضای ضعیف تر اختصاص پیدا می کند بدون آن که پولی گذاشته باشند؛ یعنی جنسی که با پول آن ها تهیه شده ۲۰ درصدش برای توزیع به تعاونی تعلق می گیرد. من اگر به عنوان رئیس اتحادیه امروز سرم بالاست به این دلیل است که کار کرده ام و نتیجه هم گرفته ام. ما اگر با یکدیگر متحد باشیم راه های زیادی برای حل مشکلات پیدا خواهیم کرد.