عدم اجرای مصوبه معافیت مالیاتی خدمات چاپ و زینک از سوی سازمان مالیاتی
نماینده تشکلهای چاپ سراسر کشور گفت: سازمان مالیاتی تن به اجرای مصوبه قانونی مجلس در خصوص اجرای معافیت مالیاتی خدمات چاپ و زینک بهطور کامل نمیدهد.
به گزارش چاپ و نشر آنلاین به نقل از تسنیم، اجرای معافیت مالیاتی خدمات چاپ و زینک از همان ابتدای دولت یازدهم و سپس در دولت دوازدهم تبدیل به مسئلهای لاینحل برای فعالان این صنف شد. با وجود قانونی بودن معافیت فعالان صنف چاپ که در چاپ کتب و نشریات حضور دارند، این مهم همواره دغدغهای برای فعالان این عرصه بود. برخلاف معافیت مالیاتی نشر که در همان سالهای ابتدایی دهه ۹۰ رنگ و بوی اجرا به خود گرفت، چاپخانهداران در مقام عمل نتوانستند از اجرای معافیت مالیاتی خدمات چاپ و زینک استفاده کنند هر چند در صنف نشر نیز گهگداری مشکلات مالیاتی برای ناشران ایجاد شد.
در سالهای پایانی دولت به ویژه در دو سال گذشته فعالان صنف چاپ تلاشهایی را برای اجرای معافیت مالیاتی خدمات چاپ و زینک را از مجلس و در مذاکرات با علی لاریجانی رئیس سابق مجلس و کمیسیون اقتصادی وقت دنبال کردند، که در نهایت هفتم بهمن ماه سال ۱۳۹۸ در جلسه علنی مجلس، نمایندگان در جریان بررسی لایحه مالیات بر ارزش افزوده، با جزء سه بند (ب) ماده ۹ این لایحه با ۱۴۳ رأی موافق، ۱۴ رأی مخالف و چهار رأی ممتنع از مجموع ۱۹۴ نماینده حاضر در صحن موافقت کردند.
بر اساس جزء سه بند (ب) ماده ۹ لایحه مذکور؛ خدمات زینک، چاپ و انتشار، روزنامه اعم از کاغذی یا الکترونیکی، چاپ کتاب، نشریه و خدمات نشر و توزیع آنها و هرگونه تبلیغات در روزنامهها و نشریات به استثنای مؤسسات کمک آموزشی و کنکور از مالیات بر ارزش افزوده معاف هستند. در ادامه نمایندگان به بررسی جزء چهار بند (ب) ماده ۹ پرداختند و با اصلاحاتی آن را به تصویب رساندند.
اما خواسته فعالان چاپ حمایت کامل از این صنعت در بحثهای مالیاتی بود، آنها بر اجرای معافیت مالیاتی خدمات چاپ و زینک مصر بودند ؛ زیرا این صنعت در ایران بر خلاف صنایع دیگر حاشیه سود پایینتری دارد و نیازمند حمایت بیشتری است.
در ۱۳ دی ماه سال گذشته سازمان امور مالیاتی در بخشنامهای اعلام کرد که طبق مصوبه مجلس در خرداد ماه، خدمات چاپ، زینک و از مالیات بر ارزش افزوده معاف هستند. بر طبق این مصوبه تمامی خدمات زینک و چاپ از مالیات بر ارزش افزوده معاف شدند.
حالا چند ماه پس از این اطلاعیه، غلامرضا شجاع، نماینده تشکلهای صنعت چاپ سراسر کشور، گفت: سازمان امور مالیاتی تن به اجرای معافیت مالیاتی خدمات چاپ و زینک نمیدهد و با اضافه کردن تبصرههایی بخشی از خدمات چاپ را معاف نمیداند.در حالیکه این مصوبه رسمی مجلس است.
شجاع ادامه داد: طبق تبصره سازمان مالیاتی خدمات چاپ تنها در بخش کتاب و رسانه معاف از مالیات است.این در حالی است که از ابتدا این بخش معاف بود، تشکلهای کشوری چاپ دو سال تلاش کردند تا برای حمایت از صنعت چاپ این معافیت را قانونی کنند؛ زیرا اجرت چاپ بسیار پایین است، برای نمونه برای یک جعبه بستهبندی هزار تومانی اجرت چاپ تنها ۱۰۰ تک تومان ست.
بیشتر بخوانید: سازمان امور مالیاتی با مردم همراه شود
وی گفت: در این راستا ما با نائب رئیس مجلس و رئیس کمیسیون فرهنگی مذاکراتی داشتیم و آنها رسما تایید کردند که قنون مذکور شامل کلیه خدمات چاپ میشود و منحصر به چاپ کتاب و مطبوعات نیست. وزارت ارشاد نیز جلساتی را با معاونت حقوقی سازمان مالیاتی ترتیب داده تا این موضوع برطرف شود.
احمد ابوالحسنی نیز پیشتر در این زمینه گفته بود: از نظر اتحادیه چاپخانهداران، تمام فعالیتهای چاپی، فعالیت فرهنگی و انتشاراتی محسوب میشوند، از دید ما انتشار کتاب، روزنامه، کاتالوگ، بروشور، برچسب معرفی کالا و… که حاوی یک محتوای اطلاع رسانی و آگاهی بخشی است، همگی فعالیت فرهنگی و انتشاراتی محسوب میشود از این رو باید مشمول بند (ل) قرار گیرند.
علیاکبر ابراهیمی مدیرکل دفتر چاپ وزارت ارشاد نیز ضمن تأیید معافیت خدمات چاپ و زینک به طور کامل گفت: در این زمینه جلساتی با سازمان امور مالیاتی تدارک دیدهایم و در تلاش هستیم تا معافیت مالیاتی را اجرا کنیم.