رییس انجمن علمی و فناوری چاپ ایران از تاسیس مرکز تخصصی این صنعت برای تربیت نیروی انسانی خبر داد.
به گزارش چاپ و نشر آنلاین به نقل از خبرنگار خبرگزاری صداوسیما محمد بیطرفان درباره امضای تفاهم نامه انجمن علمی فناوری چاپ ایران با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: امضای تفاهم نامه علمی، پژوهشی و فناوری نقطه عطفی در جشنواره صنعت چاپ بود که در دوره بیست و دوم اتفاق افتاد و با عقد این تفاهم نامه اهداف مختلفی را دنبال میکنیم.
وی افزود: بحث توسعه دانش، علوم و فناوری حوزه چاپ و ایجاد رشتههای فنی و مهندسی با گرایش چاپ از مقطع کارشناسی تا دکترا از اهداف این تفاهم نامه است که مشارکت و حمایت وزارتخانه را به دنبال دارد.
رییس انجمن علمی و فناوری چاپ ایران
تربیت نیروی انسانی متخصص
رییس انجمن علمی و فناوری چاپ ایران گفت: این تفاهم نامه در نهایت منجر به تاسیس موسسه تخصصی چاپ میشود که تحولی جدی برای تامین نیروی انسانی توانمند است.
وی با اشاره به اینکه بحث نیروی انسانی نقطه ضعفی در صنعت چاپ است، افزود: با راه اندازی این موسسه خلاء نیروی انسانی نیز برطرف میشود.
رییس انجمن علمی و فناوری چاپ ایران
تاثیر شرکتهای دانش بنیان در چاپ
بیطرفان تشویق و حمایت از شکل گیری شرکتهای دانش بنیان در حوزه صنعت چاپ، بسته بندی، مواد اولیه و ماشین آلات را دیگر اهداف انجمن علمی فناوری چاپ ایران اعلام کرد و گفت: با توجه به توانمندی جامعه علمی و نخبگان کشور، میتوانیم در آیندهای نزدیک به قلب علمی و منطقهای در صنعت چاپ تبدیل شویم.
وی افزود: با وجود ظرفیتها برای توانمندسازی صنعت چاپ میتوانیم در صادرت غیرنفتی و بومی سازی به موفقیت برسیم.
برون رفت از وابستگیها
رییس انجمن علمی و فناوری چاپ ایران با بیان اینکه بیش از ۸۰ درصد در صنعت چاپ وابستگی وجود دارد، گفت: مثل سایر حوزهها شرکتهای دانش بنیان اثرگذار راه اندازی میشود و با این تفاهم نامه و تعامل بین صنعت و دانشگاه، گام بلندی برای بومی سازی و خودکفایی برمی داریم.
وی افزود: بین دانشگاه و صنعت، هیچ گاه تعامل و ارتباط سازنده خوبی برای صنعت چاپ وجود نداشته است و این تفاهم نامه میتواند، نقطه عطفی برای هم افزایی بیشتر در این خصوص باشد.
بیشتر بخوانید:سمینار آموزشی چشم انداز چاپ دیجیتال و فرصت های پیش رو برگزار می شود
حضور موثر در بازارهای منطقهای
بیطرفان با اشاره به اینکه بومی سازی و خوداتکایی در زمینه مواد اولیه و تولید آن از اهداف بلندمدت صنعت چاپ است، گفت: با وجود حضور و عضویت ایران در بازارهای اقتصادی و منطقهای مثل “شانگهای” و “بریکس”، فرصت داریم تا با تربیت نیروی انسانی توانمند و تولید محصولات باکیفیت در آنها حضور فعالی داشته باشیم و به سمت صادرات غیرنفتی و جلوگیری از خام فروشی برویم.
وی افزود: در صورت توسعه صنعت چاپ و بسته بندی، امیدواریم در برنامه هفتم توسعه دیده شویم, این توجه میتواند در ارز آوری و صادرت غیرنفتی تاثیرگذار باشد, توسعه این صنعت به عنوان صنعتی پیشران بالندگی سایر صنایع را هم به همراه دارد.