عضو هیاتمدیره اتحادیه چاپخانه داران تهران معتقد است؛ چاپخانهها قبل از خریداری دستگاههای جدید باید نیازها و خلأهای بازار، همچنین نیازهای روز جامعه در بخشهای مختلف را شناسایی و رصد کنند و براساس آن به واردات ماشینهای چاپ جدید اقدام کنند.
به گزارش چاپ و نشر آنلاین به نقل از ایبنا، سعید حاجیلو، عضو هیاتمدیره اتحادیه چاپخانهداران تهران با اشاره به وضعیت کنونی چاپخانهداران، توضیح داد: به دلیل شرایط حاکم بر دنیا بیماری کرونا بر اکثر کارهای چاپی در حوزه بستهبندی و تجاری همچنین نشر تاثیر گذاشته است و امروز یکی از دغدغههای جدی چاپخانهداران کمبود کار و گرانی مواد اولیه است.
وی ادامه داد: در حال نظرسنجی از صنف راهکار مناسبی برای این موضوع هستیم؛ علاوهبراین اتحادیه چاپخانه داران تهران در تلاش است تا با پیگیریهای خود راهکاری برای این دغدغهها پیدا کند.
حاجیلو با بیان اینکه امیدواریم هرچه زودتر از این بحران عبور کنیم، گفت: نبود دانش کافی و بازار در حوزه سرمایهگذاری یکی از چالشهای دیگر صنعت چاپ است بهطوری که امروز عرصه و تقاضا همخوانی ندارد و موجب ایجاد رقابت نابرابر در بازار شده است.
بیشتر بخوانید:
ناوگان چاپ استان گیلان در رکود
همکاری شرکت افست با اتحادیه چاپخانه داران
وی افزود: با توجه به بازرسیهایی که به تازگی از سوی اتحادیه چاپخانه داران تهران انجام شده شاهد بودیم، بعضی از چاپخانهها به چاپ کارهای بدون مجوز اقدام کرده بودند و کارهای برخی بستهبندیهای غیراصل و کپی را انجام میدادند.
ارائه راهکارهای اتحادیه چاپخانه داران تهران
حاجیلو با بیان اینکه برخی از چاپخانهها به دلیل بدهی بانکی روی ماشینآلات یا بهدلیل مستاجر بودن، قیمت و اجرتهای بازار را افزایش میدهند، گفت: این قیمتها در بازار، بسیار نامتعارف و نامعقول است و بسیاری از واحدهای چاپی را دچار ورشکستگی کرده است که اتحادیه در این زمینه وارد عمل شد.
وی با اشاره به فعالیت کارگروه قیمتگذاری اتحادیه چاپخانه داران تهران گفت: در این کارگروه که با حضور کارشناسان و اعضای صنف همراه است قیمتهای کارشناسی آماده شده که معتقدم اگر این فهرست از سوی واحدهای چاپی رعایت شود بخش زیادی از مشکلات صنف برطرف خواهد شد.
حاجیلو در ادامه با اشاره به اعطای وام به چاپخانهداران برای تجهیز و نوسازی مجموعههای چاپی گفت: وامها خوب است اما معتقدم نیازها و خلأهای بازار همچنین نیازهای روز جامعه در بخشهای مختلف قبل از آن باید شناسایی شود نه به صرف اینکه یک چاپخانه ماشینی دارد و موفق است، چاپخانههای دیگر هم به سراغ واردات آن ماشین برود.
به گفته وی، توجه به نیاز بازار و کار کارشناسی همچنین رصد بازار قبل از واردات و خرید ماشینها ضروری است و اگر نسبت به آن بیتوجهی شود عرضه و تقاضا ناهمخوان میشود و موجب رقابت نادرست و ورشکستگی واحدهای چاپی میشود.
حاجیلو همچنین از تشکیل کارگروهی دراتحادیه چاپخانه داران تهران برای رسیدگی و بررسی این موضوع خبر داد و گفت: قرار است طی هماهنگی با دفتر چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بهعنوان متولی صنعت چاپ، ماشینآلات موجود و کالاهای چاپی که از مبادی گمرک به کشور واردات میشود رصد شود تا چاپخانهها بتوانند سرمایهگذاری خوب و مطمئنی داشته باشند.