دومین دوره آموزشی آشنایی با قوانین و مقررات مالیات برای چاپخانه داران برگزار شد

    0
    95
    دومین دوره آموزشی آشنایی با قوانین و مقررات مالیات

    برگزاری دومین دوره آموزشی آشنایی با قوانین و مقررات مالیات با حضور فعالان چاپ 

    دومین دوره آموزشی آشنایی با قوانین و مقررات مالیات برای چاپخانه داران با حضور مدیرکل دفتر چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس گروه مالیات مرکز آموزش و پژوهش سازمان امور مالیاتی کشور و جمعی از فعالان صنعت چاپ کشور امروز (سوم دی ماه) در سالن جلسات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

     

    به گزارش خبرنگار چاپ و نشر آنلاین، در دومین دوره آموزشی آشنایی با قوانین و مقررات مالیات برای چاپخانه داران که به همت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد، فرشته دارش رئیس گروه مالیات مرکز آموزش و پژوهش سازمان امور مالیاتی کشور در خصوص بررسی مسائل گزینشی در بحث قانون مالیات بر ارزش افزوده، پایانه های فروشگاهی و دادرسی های مالیاتی و هیئت بازرسی ۱۸۱ سخن گفت.

    وی در دومین دوره آموزشی آشنایی با قوانین و مقررات مالیات برای چاپخانه داران، سخنان خود را درخصوص نحوه اجرای مالیات بر ارزش افزوده آغاز کرد و گفت: این قانون در تاریخ سیزدهم دی ماه سال ۱۴۰۰ ابلاغ شد اما چون این قانون نیازمند بستر اجرایی به نام «پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان» است به طور کامل قابلیت اجرا ندارد؛ یعنی برخی از مواد این قانون به دلیل اینکه «سامانه مودیان» راه اندازی نشده، قابل اجرا نیست.

    دومین دوره آموزشی آشنایی با قوانین و مقررات مالیاتدارش در ادامه دومین دوره آموزشی آشنایی با قوانین و مقررات مالیات برای چاپخانه داران، در رابطه با تفاوت قانون قدیمی و جدید مالیات بر ارزش افزوده سخن گفت و اظهار داشت: در زمینه اینکه چه کسانی مشمول ثبت نام در نظام مالیات بر ارزش افزوده هستند کماکان طبق قانون قدیم برخورد می شود. فراخوان هشت گانه ای که در این زمینه ابلاغ شده براساس ماده ۱۸ قانون قدیمی کماکان برقرار است.

    وی افزود: در نحوه ارائه اظهار نامه در قانون جدید چیزی به نام تاریخ تسلیم اظهار نامه وجود ندارد. یعنی این پیش فرض وجود دارد که سامانه مودیان راه اندازی شده است و مودی تکلیفی برای تسلیم اظهار نامه ندارد اما چون سامانه هنوز فعال نشده کماکان طبق قانون سال ۱۳۸۷ مودی اظهار نامه را تسلیم می کند. در قانون جدید مهلت پانزده روزه برای پرداخت مالیات بر ارزش افزوده برداشته و به یک ماه تغییر پیدا کرده است.

    به گفته رئیس گروه مالیات مرکز آموزش و پژوهش سازمان امور مالیاتی کشور در دومین دوره آموزشی آشنایی با قوانین و مقررات مالیات برای چاپخانه داران در خصوص نحوه رسیدگی قانون قدیم و جدید همزمان درگیر هستند که براساس قانون جدید یک درصد از مودیان مورد حسابرسی قرار می گیرند اما چون هنوز سامانه راه نیافتاده است نحوه حسابرسی آن ها براساس مفاد قانون سال ۱۳۸۷ است.

    ترتیبات پرداخت مالیات و عوارض براساس ماده ۴ قانون مالیات بر ارزش افزوده، ماخذ محاسبه مالیات و عوارض فروش کالا و خدمات براساس ماده ۵ قانون مالیات بر ارزش افزوده، نرخ مالیات و عوارض کالا و خدمات عمومی براساس ماده ۷ قانون مالیات بر ارزش افزوده از دیگر مباحثی بود که دارش به آن ها اشاره کرد.

    وی در ادامه دومین دوره آموزشی آشنایی با قوانین و مقررات مالیات برای چاپخانه داران به ماده ۱۵۶ قانون مالیات مستقیم اشاره کرد و توضیح داد: ممیز مالیاتی مکلف است اظهارنامه مودیان مالیات بر در آمد هر منبع که در موعد قانونی تسلیم شده است را حداکثر ظرف یک سال از تاریخ انقضای مهلت مقرر برای تسلیم اظهار نامه رسیدگی کند. در صورتی که ظرف مدت مذکور برگ تشخیص درآمد صادر نشود و یا تا سه ماه پس از انقضای یک سال فوق الذکر برگ تشخیص درآمد مذکور را به مودی ابلاغ نکند، اظهار نامه مودی قطعی تلقی می شود.

    دومین دوره آموزشی آشنایی با قوانین و مقررات مالیاتدارش افزود: هرگاه پس از قطعی شدن اظهارنامه مالیاتی یا پس از رسیدگی و صدور و ابلاغ برگ تشخیص اعم از اینکه به قطعیت رسیده یا نرسیده باشد معلوم شود مودی درآمد یا فعالیت های انتفاعی کتمان شده ای داشته و مالیات متعلق به آن مطالبه نشده باشد فقط مالیات بر درآمد آن فعالیت ها با رعایت ماده ۱۵۷ این قانون قابل مطالبه خواهد بود.

    ماده های ۲۳۱، ۲۳۷ و ۲۳۸ قانون مالیات مستقیم از دیگر مواردی بود که وی به آن ها اشاره کرد و در ادامه مراحل و مراجع رسیدگی به اختلافات مالیاتی را برشمرد که بر اساس گفته های رئیس گروه مالیات مرکز آموزش و پژوهش سازمان امور مالیاتی کشور مرحله اول مبتنی بر رسیدگی اداری و امکان توافقی حل و فصل اختلاف با رئیس اداره امور مالیاتی می شود.

    مراحل بعدی نیز شامل مراجعه به هیئت حل اختلاف بدوی، هیئت حل اختلاف تجدید نظر، شورای عالی مالیاتی و در نهایت مراجعه به هیئت موضوع ماده ۲۵۱ مکرر قانون مالیات مستقیم می شود که البته لازم نیست که این مراحل به ترتیب انجام شوند. وی همچنین به توضیح فرآیندی که در این خصوص باید طی شود پرداخت.

    دستورالعمل بخشودگی جرایم موضوع دیگری بود که وی در دومین دوره آموزشی آشنایی با قوانین و مقررات مالیات برای چاپخانه داران به آن اشاره کرد و گفت: این بخشنامه در تاریخ پنجم آذرماه سال جاری ابلاغ شده است تا پایان سال جاری تمدید شد. براساس این بخشنامه حداکثر درصد بخشودگی جرائم در سال ۱۳۹۴ و قبل از آن ۷۵ درصد، در سال ۱۳۹۵، ۸۰ درصد؛ در سال ۱۳۹۶، ۸۵ درصد؛ در سال ۱۳۹۷، ۹۵ درصد و از سال ۱۳۹۸ به بعد ۱۰۰ درصد است.

    دومین دوره آموزشی آشنایی با قوانین و مقررات مالیاتآمادگی وزارت ارشاد برای تفاهم نامه آموزشی با سازمان امور مالیاتی

    در ادامه دومین دوره آموزشی آشنایی با قوانین و مقررات مالیات برای چاپخانه داران علی اکبر ابراهیمی مدیرکل دفتر چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به پیشنهاد دارش مبنی بر امضای تفاهم نامه آموزشی مابین وزارت ارشاد و سازمان امور مالیاتی کشور پاسخ مثبت داد و گفت: براساس جلساتی که با نمایندگان سازمان امور مالیاتی داشتم به این نتیجه رسیدیم موضوعاتی که در حوزه مالیات رخ می دهد با آنچه باید باشد، مطابق نیست.

    وی افزود: یکی از مشکلات عدم اطلاعات درست ممیزین مالیاتی نسبت به صنعت چاپ است و از سوی دیگر فعالان این صنعت نیز باید آگاهی بیشتری نسبت به مسائل و امور مالیاتی داشته باشند. این دست از مشکلات می تواند توسط یک آموزش متمرکز، جامع و مستمر توسط اساتید صاحب نظر حوزه چاپ و مالیات رفع شود.

    بیشتر بخوانید: دوره آموزشی آشنایی با قوانین و مقررات مالیاتی برای چاپخانه داران برگزار شد

    ابراهیمی خاطرنشان کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آمادگی دارد تا در مرکز امور مالیاتی یا در وزارتخانه سلسله جلساتی را در سطح شهر تهران و حتی به صورت استانی برگزار کند.

    در پایان دومین دوره آموزشی آشنایی با قوانین و مقررات مالیات برای چاپخانه داران لوح تقدیر و هدایایی به رسم یادبود از سوی وزارت ارشاد و فعالان صنعت چاپ به فرشته دارش رئیس گروه مالیات مرکز آموزش و پژوهش سازمان امور مالیاتی کشور اهدا شد. 

    مقاله قبلیمدیر گروه تبلیغاتی نماپرچم: کمک اتاق های فکر به برگزاری باشکوه نمایشگاه تبلیغات
    مقاله بعدیمدیرعامل مجموعه طراحان ۳۳: بازخورد مثبت حضور در نمایشگاه تبلیغات

    یک پاسخ بدهید

    لطفا نظر خود را وارد کنید
    لطفا نام خود را اینجا وارد کنید
    این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.