بزرگترین مشکل صنعت چاپ استان گلستان عدم همکاری واحدهای چاپی با یکدیگر، توزیع ناعادلانه کاغذ و گرانی و تورم موجود در کشور است که اوضاع را در جامعه سخت و اسفناک کرده است.
به گزارش چاپ و نشر آنلاین، حبیبالله نعیمی مدیر چاپخانه رسانه درباره نقاط ضعف و قوت صنعت چاپ استان گلستان گفت: اکنون وضعیت چاپخانهها در مقایسه با دو الی سه سال اخیر بسیار متفاوت شده است، مخصوصاً طی یک سال گذشته به دلیل شیوع ویروس کرونا و تعطیلی بازار تعداد و تیراژ کارهای چاپی کم و به دنبال آن سفرههای چاپخانهداران کوچکتر و تعداد نیروهای کار این حوزه تقلیل یافته است.
وی افزود: در شهر علیآباد کتول و خیابانی که ما در آن مشغول به کار هستیم حدود نه چاپخانه وجود دارد که از این میان تنها دو چاپخانه با پروانه کار مشغول به فعالیت هستند. مابقی بدون مجوز کسب چاپخانه آن هم با تعداد سفارشهای پایین و در شرایط سخت فعالیت میکنند.
توزیع ناعادلانه کاغذ و ایجاد تورم
نعیمی با اشاره به اوضاع وخیم بازار کار و توزیع ناعادلانه کاغذ تصریح کرد: بزرگترین مشکل صنعت چاپ استان گلستان عدم همکاری واحدهای چاپی با یکدیگر، توزیع ناعادلانه کاغذ و گرانی و تورم موجود در کشور است که اوضاع را در جامعه سخت و اسفناک کرده است.
بیشتر بخوانید:
احتمال افزایش قیمت زینک با افزایش قیمت جهانی آلومینیوم
نوبت به واکسیناسیون فعالان صنف چاپ رسید
نعیمی از سال ۱۳۷۰ امتیاز فعالیت در حوزه چاپ را به دست آورده، وی در تشریح مجموعه چاپی خود بیان کرد: من و شریکم در ابتدای شروع فعالیتمان شش کارگر داشتیم اما طی یکی دو سال اخیر با بروز مشکلات جدی در عرصهی اقتصاد و کسادی بازار شریکم از بنده جدا شد و کارگرانم نیز از کار استعفا دادند و اکنون فقط خودم در مجموعه دست تنها باقیماندهام هرچند که خبری هم از مشتری و سفارش نیست.
وی درباره رسته فعالیت مجتمع خود گفت: من در این مجموعه بهصورت سنتی کار میکنم و فعالیتم در زمینهی چاپ کارهای بازاری و معمولی نظیر چاپ فاکتور، کارت ویزیت، قبض، اطلاعیه، تراکتهای تبلیغاتی و از این قبیل موضوعات است که در این دوره دیگر رونقی ندارند و بازاریها به دلیل کساد شدن اوضاع کار، به چاپخانهداران سفارشهای جدیدی نمیدهند بلکه عمدتاً از همان کارهای چاپی قبلی خود استفاده میکنند.