یکی از اقداماتی که میتوان برای ارتقا صنعت چاپ استان کرمانشاه و جلوگیری خروج کارها از استان انجام داد اختصاص تسهیلات دولتی به این حوزه است. همانطور که اشاره کردم ناوگان چاپی این استان نیازمند بهروزرسانی است و از همین رو به تسهیلاتی همچون وامهای کمبهره نیاز دارد.
افشین رستمیان، کارشناس چاپ اداره ارشاد استان کرمانشاه درباره وضعیت چاپ این استان به خبرنگار چاپ و نشرآنلاین گفت: صنعت چاپ در این استان قدمتی ۱۰۰ ساله دارد؛ از حدود سال ۱۳۰۱ تا به حال که اولین ماشینهای صنعت چاپ وارد کشور شد تاکنون این صنعت در استان ما فعالیت میکند و با تمام فراز و فرودهای اقتصادی همچنان رو به صعود است. در سالی که گذشت به دلیل گسترش ویروس کرونا این حوزه اندکی دچار رکود شد؛ اما این وضع موقتی است.
وی یکی از مهمترین مشکلات صنعت چاپ را خارج شدن کارهای چاپ این استان از کرمانشاه دانست و بیان داشت: استانهای مجاور کرمانشاه قیمتهای پایینتری بهعنوان اجرت دریافت میکنند و از همین رو کارها از استان خارج میشود؛ دلایل زیادی نیز برای این تفاوت قیمت وجود دارد؛ کیفیت پایین مواد اولیه و یا تفاوت قیمت این مواد در پایتخت و شهرستانهای همجوار ازجمله دلایل پایین بودن قیمتها در استانهای دیگر است. از سوی دیگر نیز در پایتخت ماشینآلات مجهزتری وجود دارد که میتوانند کارها را با سرعت بالاتری برای مشتریان انجام دهند؛ به همین دلایل کارهایی که باید در خود استان انجام شود در سایر استانها انجام میپذیرد.
بیشتر بخوانید:
توقف چاپ کالاهای تقلبی با کمک اتحادیه
چاپ استان گیلان نیازمند سیاست گذاری صحیح
ارتقا صنعت چاپ استان کرمانشاه با اختصاص تسهیلات دولتی
کارشناس چاپ استان کرمانشاه همچنین در ادامه اظهار داشت: یکی از اقداماتی که میتوان برای ارتقا صنعت چاپ استان کرمانشاه و جلوگیری خروج کارها از استان انجام داد اختصاص تسهیلات دولتی به این حوزه است. همانطور که اشاره کردم ناوگان چاپی این استان نیازمند بهروزرسانی است و از همین رو به تسهیلاتی همچون وامهای کمبهره نیاز دارد.
رستمیان افزود: یکی دیگر از مواردی که باید در ارتقا صنعت چاپ استان کرمانشاه به آن توجه داشته باشیم مسئله آموزش است؛ صنعت چاپ روزبهروز در حال تغییر است و تکنولوژیهای جدید نیز به بازار عرضه میشوند. ورود این فناوریهای جدید نیاز به نیروهای آموزشدیده این حوزه دارد تا بتوانند از پتانسیلهای این فناوریهای نوین بهخوبی استفاده کنند. دولت باید بتواند با ایجاد تسهیلات لازم خلاقیت و انگیزه برای کارآفرینان این حوزه فراهم کند.
وی در پایان آینده صنعت چاپ استان کرمانشاه را مثبت ارزیابی کرد و افزود: مشکلات زیادی وجود دارد اما اگر بازار رونق پیدا کند و مسئولان امر توجهات لازم را مبذول نمایند آینده روشنی برای این بخش صنعتی وجود خواهد داشت. ارتقا صنعت چاپ استان کرمانشاه با مشارکت مسئولان و تولیدکنندگان امکان پذیر خواهد بود.