با توجه به اهمیت صنعت چاپ و وابستگی صنایع مختلف به آن بجا است تا دولت حمایتهایی ویژهای از این بخش داشته باشد. دولت حداقل کاری که میتواند در جهت کمک به این حوزه انجام دهد تخصیص تسهیلات ویژهای همچون وامهای بلندمدت و در نظر گرفتن کاغذ با یارانه دولتی است.
علی بهشتی کارشناس چاپ و نشر اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد است، وی درباره وضعیت صنعت چاپ یزد به خبرنگار چاپ و نشر گفت: از زمان ورود صنعت چاپ به این استان چیزی در حدود ۱۰۰ سال میگذرد؛ در این مدت میتوان گفت این حوزه پیشرفتهای خوبی در همه رستههای چاپی داشته است. با این وجود برای بهتر کردن وضعیت چاپ در این استان ما نیاز به سرمایهگذاری در بخشهای مختلفی همچون فلکسو، افست و دیجیتال داریم.
بیشتر بخوانید:
حل مشکلات کارگروه لیبل با یاری اتحادیه چاپخانهداران
اشتغالزایی شرکت چاپ و انتشارات در حوزه لیبل و بسته بندی
ارزان فروشی خدمات چاپی، نوعی خود زنی است
وی در ادامه بیان داشت: همانطور که اشاره کردم صنعت چاپ یزد نیاز به سرمایهگذاری دارد؛ اما کسانی که قصد دارند به این حوزه ورود پیدا کنند باید همه جوانب را در نظر گرفته و زمینههای مناسب برای سرمایهگذاری را پیدا کنند.
صنعت چاپ یزد نیازمند اتحادیه ای مستقل
بهشتی یکی از بزرگترین مشکلات صنعت چاپ یزد را نداشتن یک اتحادیه مستقل دانست و بیان داشت: چاپخانههای استان باید با یکدیگر اتحاد داشته باشند؛ با داشتن یک اتحادیه، چاپخانهداران میتوانند با تعامل با یکدیگر از ظرفیتها و مشکلات صنعت چاپ یزد مطلع شده و با همکاری هم در جهت ارتقاء این حوزه اقدام کنند. علاوه بر اینکه میتوانند مطالبهگریهای خود را از کانال اتحادیه صورت دهند.
کارشناس چاپ استان یزد در ادامه اظهار داشت: یزد در حال حاضر سفارشهایی از استانها و حتی کشورهای دیگر دارد. ما در رستههای چاپی مانند فلکسو، چاپ لیبل و بستهبندی سفارشهایی از شهرهای همسایه و کشورهای دیگر نیز داریم. مجموعههای خوب و مجهزی در استان وجود دارند که قادرند تمامی خدماتی چاپی را در اختیار مشتریان قرار دهند.
بهشتی بیان داشت: با توجه به اهمیت صنعت چاپ و وابستگی صنایع مختلف به آن بجا است تا دولت حمایتهایی ویژهای از این بخش داشته باشد. دولت حداقل کاری که میتواند در جهت کمک به این حوزه انجام دهد تخصیص تسهیلات ویژهای همچون وامهای بلندمدت و در نظر گرفتن کاغذ با یارانه دولتی است.
وی در پایان افزود: استان یزد به دلیل موقعیت جغرافیایی که دارد میتواند بهعنوان پل ارتباط شمال و جنوب عمل کند و با استفاده از ظرفیتها و پتانسیلهای داخلی به کارآفرینی بپردازد.