مدیر انتشارات سایبک گفت : دخالت در بازار همواره صدمات فراوانی را در داز مدت بر روند تولید و فعالیت ناشران گذاشته این نوع تسهیلات عموما همانند مسکنی موضعی است و با تغییر سیاستهای دولتها، نابودی ناشران را در پی دارد.
به گزارش چاپ و نشر آنلاین؛ بابک عابدین ، مدیر انتشارات سایبک و فعال عرصه چاپ و نشر در گفت و گو با خبرگزاری میزان پیرامون تاثیر افزایش قیمت مواد اولیه بر تولید کتاب گفت: افزایش فشارهای اقتصادی و مواد اولیه بر ناشران سبب افزایش قیمت کتاب شده و این کالای فرهنگی را از اولویت خانواده ها خارج کرده و در نهایت سبد خانوار خالی از کالای فرهنگی همانند کتاب شد و نابودی ناشران را رقم می زند.
وی با تاکید بر ضرورت جذب سرمایه گذار به منظور فاصله گرفتن از صدمات نوسان قیمت کاغذ و زینک بر زنجیره تولید و تامین ابراز کرد: بهترین راه برای جذب سرمایه ها جلب اعتماد سرمایه گذاران است و این امر در گرو سیاست های دولت دسته بندی می شود. دولت می تواند با تسهیل روند ثبت در سامانه تجاری نیما شرایط مناسبی را برای تجارت فعالان عرصه کاغذ و زینک فراهم کند، تا این کالا به میزان لازم در بازار ارائه شود و ناشران برای تامین با مشکل مواجه نباشد و یا در نوبت دریافت کاغذ دولتی ماه ها قرار نگیرند.
عابدین قیمت زینک را در افزایش قیمت کتاب مورد بررسی قرار داد و بیان کرد: یکی از گزینه های محاسبه قیمت یک کتاب زینک است، هرچه تعداد صفحات و یا فرم های کتاب بیشتر باشد هزینه زینک نیز زیادتر میشود، پس قیمت زینک در قیمت تمام شده کتاب تاثیر بسیاری خواهد داشت. اگر محدودیت در زینک و کاغذ بار دیگر تکرار شود تعداد زیادی از ناشران از فعالیت کناره گیری می کنند.
بیشتر بخوانید: افول صادرات محصولات چاپی در نیمه دوم سال
رفع مشکل نابودی ناشران با سرمایه گذاری بازرگانان
وی پیشنهادی به منظور کاهش تنش در بازار زینک داشت و اظهار کرد: من معتقدم حضور سرمایه گذار در این بخش میتواند فرایند تولید کتاب را تسهیل کند، چنانچه شرایط برای سرمایه گذاری بازرگانان در ورود کاغذ و زینک فراهم شود در این شرایط ناشران با کمک سرمایه بازرگانان اقدام به تولید کتاب میکنند و بخشی از مشکلات ناشران کاهش پیدا خواهد کرد و اینگونه است که نابودی ناشران رفع می شود.
دولت میتواند با تسهیل روند ثبت در سامانه تجاری نیما شرایط مناسبی را برای تجارت فعالان عرصه کاغذ و زینک فراهم کند، تا این کالا به میزان لازم در بازار ارائه شود و ناشران برای تامین با مشکل مواجه نباشد و یا در نوبت دریافت کاغذ دولتی ماهها قرار نگیرند
وی پاسخ با این سوال که آیا انتشارات «سایبک» برای تولید کتاب از تسهیلات دولتی استفاده کرده است یا نه پاسخ داد: من برای تولید کتاب درخواست کاغذ یارانهای ندادم، زیرا اعتقادی به محدود کردن کالا برای دریافت تسهیلات دولتی ندارم، من معتقدم محدودیتها همواره صدماتی را به عرصه تولید میزنند، اگر برای دادن تسهیلات به یک کالا سایر کالاها در محدودیت و حاشیه قرار گیرد، مشکلات فراوانی ایجاد میشود. دخالت در بازار همواره صدمات فراوانی را در دراز مدت بر روند تولید و فعالیت ناشران گذاشته است، این نوع تسهیلات عموما همانند مسکنی موضعی عمل می کنند.
وی واردات زینک دولتی را تحت نظارت دولت عملی شایسته دانست و خاطر نشان کرد: واردات زینک با ارز ۴۲۰۰ تحت نظارت دولت رویکردی ارزشمند است، اما نباید واردات آزاد این کالا را در حاشیه قرار داد، ورود زینک یا کاغذ در کنار تسهیلات دولتی، توازن را آهسته و آرام به بازار میآورد و علاوه بر کاهش قیمتها وابستگی به تسهیلات دولتی را که در زمان بحران اعمال شده از بین میبرد.