نمایشگاه کتاب در دوحه قطر با حضور مسئولان آن کشور افتتاح شد. در این نمایشگاه بین المللی ناشران ایرانی نیز حضور خواهند داشت و به رایزنی های فرهنگی خواهند پرداخت.
سی امین دوره نمایشگاه کتاب دوحه قطر با حضور صلاح بن غانم العلی، وزیر فرهنگ و ورزش قطر، محمد سلگی، رئیس پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سفیر و رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران دردوحه و نمایندگان ناشران و نهادهای ایرانی به طور رسمی افتتاح شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی موسسه نمایشگاههای فرهنگی ایران، این دوره از نمایشگاه کتاب دوحه از امروز با شعار «افلا تتفکرون» و با محوریت کتب علمی در مرکز همایشها و نمایشگاههای دوحه شروع به کار کرد و تا ۲۸ دی ادامه دارد. با توجه به اعلام سال ۲۰۲۰ به عنوان سال تبادلات فرهنگی میان دو کشور قطر و فرانسه، کشور فرانسه به عنوان مهمان ویژه در نمایشگاه حضور دارد.
نمایشگاه کتاب دوحه و حضور صنعت نشر ایران
موسسه نمایشگاههای فرهنگی ایران در غرفهای به مساحت ۳۶ مترمربع و بر اساس تفاهم نامه تبادل غرفه میان دو نمایشگاه کتاب دوحه و تهران، به نمایندگی از صنعت نشر ایران در نمایشگاه حضور دارد و ۴۰۰ عنوان کتاب از ناشران مختلف در حوزههای دین، دانشگاهی، کودک و نوجوان، ادبیات و … را به نمایش گذاشته است.
علاوه بر موسسه نمایشگاههای فرهنگی ایران، غرفههای رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، نشر احسان، انتشارات کانی مهرو خانه فرهنگ و هنر ایران به صورت مستقیم در نمایشگاه حضور دارند و کتابهایی از ناشران مختلف نظیر بوستان کتاب، انتشارات فاطمی و برخی ناشران علمی و دانشگاهی کشورمان به همت مرکز نشر دانشگاهی و انجمن ناشران دانشگاهی به نمایش گذاشته شده است.
سی امین دوره این نمایشگاه کتاب با تغییر زمان برگزاری در تقویم سالیانه آن، در حالی برگزار میشود که وزارت فرهنگ و ورزش قطر به دلیل همزمانی برگزاری آن با جشنهای روز ملی و رویداد جام جهانی پیش رو به میزبانی کشور قطر، آن را به تاریخ جدید منتقل کرد.
معرفی صنعت نشر ایران و مراکز مرتبط، معرفی برنامههای حمایت از ترجمه و انتشار کتاب ایرانی در بازارهای جهانی همراه با معرفی و دعوت از ناشران خارجی شرکت کننده برای حضور در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران از جمله برنامههای حضور موسسه نمایشگاههای فرهنگی ایران در این دوره از نمایشگاه است.
همچنین دیدارها و بازدیدهایی با نمایندگان ناشران مطرح اسلامی و نمایندگان دیگر کشورها همراه با بازدید از مراکز فرهنگی و دانشگاهی از دیگر برنامههای پیش بینی شده حضور ایران است.
حضور در نمایشگاه های بین المللی همواره برای ایرانیان با نتایج مثبتی همراه بوده است. به خصوص در کشورهای همسایه مسلمان این کشور ها با برقراری تعامل با ایران به نوعی به گفتگوی تمدن ها می نشینند. در این گفت و گو علاوه بر تعامل های فرهنگی به معرفی کتب ایرانی می پردازند و از تازه های دنیای اسلام هم با خبر می شوند.
بیشتر بخوانید:
کمک به ناشران از طریق خرید کتب ارزشمند