دوازدهمین نمایشگاه بزرگ کتاب و مطبوعات استان یزد با حضور استاندار و جمعی از مسئولان افتتاح شد.
به گزارش چاپ و نشر آنلاین؛ آئین گشایش دوازدهمین نمایشگاه بزرگ کتاب و مطبوعات محلی استان یزد با حضور محمدعلی طالبی استاندار یزد، امام جمعه یزد و نماینده ولی فقیه استان، مجید جوادیانزاده مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی یزد و جمعی از مسئولین استانی و اصحاب رسانه گشایش یافت.
یزد؛ پایتخت کتابخوانی ایران
مجید جوادیانزاده در حاشیه افتتاح این نمایشگاه با اشاره به اینکه نمایشگاه کتاب بزرگترین رویداد فرهنگی است که هر ساله در این استان برگزار میشود اظهار داشت: امسال با معرفی یزد به عنوان پایتخت کتابخوانی ایران، انتظاراتی برای این شهر در داخل و خارج استان ایجاد کرده به همین دلیل تلاش شده خلاقیت و نوآوری بیش از پیش در این نمایشگاه به کار برده شود.
وی با اشاره به اینکه نوجوانی سن ایجاد عادت فرهنگ کتابخوانی است و امکان یافتن کتاب خوب و ارتباط با شبکهای از افراد کتابخوان، ناشران و کتاب فروشیها در این سن کمتر فراهم است، گفت: محوریت کتابهای امسال در بخش کودکان و نوجوانان و همچنین بخش عمومی با موضوعات کودک و نوجوان است.
مدیرکل سازمان فرهنگ و ارشاد اسلامی استان از برپایی ۲۶۰ غرفه در این نمایشگاه خبرداد و گفت: دوازدهمین نمایشگاه بزرگ کتاب و مطبوعات محلی استان یزد از امروز آغاز به کار کرد و تا ۲۹ بهمن ماه پذیرای شهروندان و ساعات بازدید نمایشگاه از ۹ صبح تا ۱۳ و ۱۶:۳۰ تا ۲۱:۳۰ است.
وی با تاکید بر اینکه همه ساله استقبال بسیار خوبی از این نمایشگاه به عمل میآید بیان کرد: این نمایشگاه با ۷۰ هزار و ۶۶۸ عنوان کتاب و با حضور ۶۵۶ ناشر برپا شده است.
جوادیانزاده تجلیل از برگزیدگان جشنواره مروجان کتابخوانی استان، معرفی روستای گردکوه مهریز به عنوان روستای برگزیده دوستدار کتاب در کشور، طرح پزشک دانایی، طرح نشان دانایی برندهای تجاری و اختتامیه جشنواره مطبوعات محلی را از برنامههای جانبی این نمایشگاه معرفی کرد.
گسترش جدی حوزه کتاب در استان یزد با دوازدهمین نمایشگاه بزرگ کتاب
محمدعلی طالبی، استاندار یزد در آیین افتتاحیه دوازدهمین نمایشگاه بزرگ کتاب یزد با اشاره به اینکه در استان یزد سالانه رویدادهای فرهنگی بسیار خوب و بزرگی برگزار میشود اظهار داشت: یکی از رویدادهای بزرگ فرهنگی استان یزد، برگزاری نمایشگاه کتاب است.
وی خاطرنشان کرد: علاوه بر این ما در روزهای پیش رو و در نیمه اسفند، برنامه افتتاح کتابخانه مرکزی یزد را داریم که امیدواریم این مجموعه بزرگ و مهم با حضور مسئولان کشوری در اسفندماه به بهرهبرداری رسیده و در اختیار شهروندان قرار گیرد.
طالبی با اشاره به اینکه سال یزد پایتخت کتاب ایران دستاوردهای بسیار زیادی برای استان به دنبال داشت اظهار داشت: باید نگاه نقادانهای هم به این موضوع داشته باشیم.
وی تصریح کرد: در استان یزد نمیخواهیم عنوان پایتخت کتاب ایران را پایان یافته بدانیم و لازم است با استفاده از نقاط قوت و رفع نقاط ضعف، زمینهای فراهم کنیم که حوزه کتاب در استان یزد گسترش جدی پیدا کند.
استاندار یزد خاطرنشان کرد: یکی از آسیبهایی که در این زمینه وجود داشت، تمرکز توقعات از چند دستگاه محدود بود و انتظارمان این بود که اداره کل ارشاد و چند سازمان دیگر متولی این موضوع شوند.
وی تصریح کرد: وقتی عنوان پایتخت کتاب به میان می آید به معنای آن است که همه دستگاه ها و نهادهای عمومی غیر دولتی در این حوزه مسئولیت دارند و باید از ظرفیت همه نهادهای مدنی در این حوزه استفاده کنیم.
طالبی ادامه داد: خوب است که این آسیب شناسی را داشته باشیم و نقاط ضعف را در این حوزه استخراج کرده و برای برنامه های بعد و سالهای آینده، این توان و ظرفیت را برای برنامه های حوزه کتاب بیش از پیش استفاده کنیم.
استاندار یزد گفت: همانطوری که چشمانداز ما پایتختی کتاب جهان است، باید به گونه ای تلاش کنیم که به راحتی این عنوان را به دست آورده و برنامه های خوبی را در این حوزه اجرا کنیم.
کتابوکتابخوانی باید در راستای تعالی فرهنگ عمومی باشد
آیتالله محمدرضا ناصرییزدی، امام جمعه یزد در مراسم افتتاح دوازدهمین نمایشگاه بزرگ کتاب اظهار داشت: باسوادی به معنای خواندن خطهای سیاه در کتابهاست اما در معنای واقعی به بیاض و روشنایی، سواد گفته میشود.
امام جمعه یزد با بیان اینکه با سوادی به معنای شناخت دانایی و بصیرت نسبت به هدف انسانیت است و در غیر این صورت برنامه و سبک زندگی را درست نمیفهمیم، بیان کرد: نداشتن هدف در زندگی به عنوان یکی از مجهولات در عالم است که انسانها به آن توجهی ندارند و سبب سردرگمی آنها شده است.
ناصری یزدی خاطرنشان کرد: ما باید هدف زندگی را مورد توجه قرار دهیم زیرا هدف رسیدن به کمال و رسیدن به مقام انسانیت والاست و معتقدیم که خداوند همه کمالهاست و ایجاد کمال نیز در دست اوست.
وی با تاکید بر اینکه انسان برای ماندگاری خلق شده ولی کارهای ما برای رفتن است و این باعث سردرگمی ماست، گفت: انقلاب اسلامی بر این مبنا ایجاد شده و حضرت امام(ره) نیز پایه حرکت و ایده خود را رسیدن به کمال قرار داده است.
نماینده ولی فقیه در استان یزد گفت: متاسفانه در مسائل علمی هرچه پیشرفت میکنیم از نظر توجه به خدا دورتر میشویم در حالی که با هم همخوان است و علم خواندن و دانشمند بودن، فطری انسان است و باید با دانش پیش رفت.
وی با تاکید بر اینکه کتابوکتابخوانی باید در راستای تعالی فرهنگ عمومی و دینی مردم استفاده شود گفت: هرچه عالم ما، عالمتر میشود باید خداییتر باشد و بیشتر با خدا مرتبط شود و انقلاب بر این مبنا بوده است و حرکت امام(ره) نیز بر اساس حرکت به سمت کمال بوده است.
امام جمعه یزد افزود: امیدوارم ما به طریقی برنامه خود را برای کودکان تنظیم کرده و کتابها را تنظیم کنیم که از اول به سمت کمال قدم بردارند و هرچه در دانشگاهها پیش میروند ایمان به خدا بیشتر شود و عشق به خداوند بیشتر شود و فداکاری نسبت به مردم و جامعه بیشتر داشته باشند.