مدیر کتابفروشی «بانک کتاب» شهر خمین گفت: فروش اینترنتی کتاب توسط ناشران در بحران کرونا باید یک اقدامی مقطعی باشد، زیرا استمرار این اقدام در آینده نزدیک به قطع حلقههای زنجیره صنعت نشر منجر خواهد شد.
به گزارش چاپ و نشر آنلاین؛ مهدی بصیری مدیر کتابفروشی «بانک کتاب» شهر خمین در گفت و گو با ایبنا، درباره تبعات بحران کرونا در فعالیت اهالی نشر گفت: در روزهای قرنطینه بخش عمده فروش ما از طریق اینترنت بود و سفارش مشتریان را از طریق صفحات مجازی در اینستاگرام و دیگر رسانه ها انجام می شد اما فروش ما بیشتر در حوزه کتب درسی و دانشگاهی بود.
وی ادامه داد: مسئله اینجا است که مردم استقبال زیادی از فروش اینترنتی نکردند و برای کتاب های عمومی، ترجیح می دهند به صورت حضوری کتاب خریداری کنند و قبل از خرید آن را تورق کنند.
بصیری با بیان اینکه تعطیلی ۴۰ روزه آسیب زیادی به اهالی نشر؛ به خصوص کتاب فروشان وارد کرد، گفت: بخش زیادی از اهالی نشر؛ بهخصوص ناشران در این دوران برای جبران هزینههای خود به فروش اینترنتی کتاب هایشان پرداختند که این موضوع آسیب جدی به حلقه های فعال در این صنف وارد کرده است.
وی یادآور شد: سال ها است که چرخه ثابتی در بحث تولید، توزیع و فروش کتاب وجود دارد و ناشر، کتاب های خود را به مراکز پخش و کتابفروشان می دهد؛ اما الان این چرخه با فروش اینترنتی معیوب شده و ناشر به صورت مستقیم، کتاب را به مردم می فروشد.
بیشتر بخوانید: گرایش به کتاب الکترونیک؛ خطایی استراتژیک است
بصیری با طرح این موضوع که استمرار این روند فعالیت کتاب فروشان و توزیع کنندگان را تحت تاثیر قرار می دهد، گفت: حیات زنجیره نشر وابسته به عوامل مختلفی است که در کنار یکدیگر محقق می شود. اینکه بحران کرونا ناشران را به این کار مجبور کرد، موضوعی است که امیدوارم به زودی برطرف شود.
به گفته وی، اهالی باید نشر برای برون رفت از مشکلات خود بهدنبال راهکار باشند و از انجام کارهایی از این دست خودداری کنند تا حلقهای این زنجیره از هم گسسته نشود.