مجید سامی، معاون آموزشی و پژوهشی اداره کل دفتر امور چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به چهار کارگروه هیئت انتخاب و خرید کتاب توضیح داد: همواره در این هیئت سعی بر این بوده است که با اتخاذ سیاست های مشخص بتوانیم از مصرف کننده کتاب حمایت کنیم.
به گزارش چاپ و نشر آنلاین به نقل از ایبنا، مجید سامی، معاون آموزشی و پژوهشی اداره کل دفتر امور چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به چهار کارگروه هیئت انتخاب و خرید کتاب توضیح داد: این کارگروه ها شامل دین، هنر و ادبیات، کودک و نوجوان و علوم اجتماعی، انسانی و دانش گروهی هستند که فعالیت های خود را دنبال می کنند.
وی افزود: همواره در هیئت انتخاب و خرید کتاب سعی بر این بوده است که با اتخاذ سیاست های مشخص و روشن و شفاف، بتوانیم از مصرف کننده کتاب حمایت کنیم.
سامی با اشاره به روال دائمی شورای خرید کتاب در انتخاب آثار توضیح داد: در این زمینه روال این است که بحث نوآوری و تازگی مضمون کتاب مدنظر قرار گیرد و تلاش بر این بوده که در آثار مشابه، کتاب برتر گزینش شود؛ آثاری که در ارتقای سطح علمی و فرهنگی تاثیر دارند یا اصول ویرایش و نگارش زبان فارسی در آنها، دقیق رعایت شده باشد.
وی یادآور شد: همچنین در شورای خرید کتاب به آثاری که دارای کیفیت علمی بالا و ارزش ادبی ویژه ای هستند یا در آثار پژوهشی، روش تحقیق صحیح رعایت شده باشد، منابع علمی بهروز باشند و اعتبار علمی داشته باشند، توجه ویژه ای می شود.
سامی با اشاره به برنامه هایی که امسال در این هیئت دنبال می شود، عنوان کرد: امسال به صورت ویژه به موضوعاتی همچون حفظ عزت و اقتدار ملی، توجه به نهاد خانواده و اهمیت آن به عنوان یکی از مهم ترین گروه های اجتماعی، گسترش مسئولیت پذیری اجتماعی و فردی در جامعه، عدالت و مبارزه با فساد و افزایش امید و نشاط اجتماعی توجه خواهد شد.
وی با بیان اینکه در بحث افزایش امید و نشاط اجتماعی در گروه کودک و نوجوان در سال پیش رو نگاه ویژهای خواهیم داشت، گفت: با توجه به اینکه این گروه به عنوان پایه و آیندهساز کشور به شمار میآیند با توجه به وضعیت کرونا و قرنطینه در خانه سعی کردیم در جلسات جدید خرید کتاب که پیش رو داریم به مباحث ایجاد نشاط، امید و اجتماعی در گروه امید توجه بیشتری شود و از کتاب هایی که به این موضوعات می پردازند حمایت بیشتری شود.
سامی تاکید کرد: همچون سال های گذشته به آثار تالیفی نسبت به آثار ترجمه نگاه ویژه تری خواهیم داشت و در کتابهای ترجمه شده نیز سعی میشود از میان آثار مشابهی که در اختیار دبیرخانه قرار میگیرد اثر برتر از میان مترجمان و ناشران انتخاب شود.
بیشتر بخوانید: نمایشگاه مجازی؛ جایگزین مناسب نمایشگاه کتاب تهران
حمایت ویژه از آثار پاسداشت زبان فارسی
سامی همچنین درباره اهمیت هیئت انتخاب و خرید کتاب به بحث پاسداشت زبان فارسی نیز توضیح داد: زبان فارسی یکی از گزینه های ارتباط فرهنگی و نشان دهنده هویت ما در جهان است، در شورا نیز سعی بر آن است تا از کتاب هایی که با مفاهیم و مضامین درست از زبان فارسی پاسداری می کنند، حمایت شود.
وی ادامه داد: این نگاهها از قبل بوده است اما امسال قرار است با قدرت بیشتری به آن ها پرداخته شود و در این زمینه معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز بر این موضوع تاکیدات ویژه دارند.
سامی با اشاره به بودجه های امسال هیئت انتخاب و خرید کتاب در سال ۱۳۹۹ نیز گفت: این امید را داریم که منابع مالی ما در سطح سال گذشته باشد.
وی درباره سرنوشت خرید کتاب از نمایشگاه کتاب و وضعیت فعلی این خریدها با توجه به نامشخص بودن زمان برپایی نمایشگاه هم عنوان کرد: منتظر تصمیم گیری معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در زمینه برگزاری نمایشگاه و خرید کتاب هستیم تا بر اساس این تصمیمات اقدام کنیم.