تیراژ کتاب کودک و نوجوان در سراشیبی نزول

    0
    126
    کتاب های کودک و نوجوان

    محمود پوروهاب می‌گوید کتاب‌های گروه سنی کودک که معمولاً در تیراژ چند هزار نسخه منتشر می‌شد، طی ماه‌های اخیر زیر سایه گرانی کاغذ تیراژ کتاب کودک به ۲۰۰ – ۳۰۰ نسخه رسیده است.

    به گزارش چاپ و نشر آنلاین به نقل از خبرگزاری تسنیم، مجموعه «آخر صف» از تازه‌های دفتر نشر معارف است که درباره زندگی حضرت محمد (ص) برای گروه سنی نوجوان نوشته شده است. محمود پوروهاب که از جمله نویسندگان پرکار در حوزه ادبیات کودک و نوجوان است، در این اثر با زاویه دید جدیدی به بخشی از زندگی حضرت محمد (ص) پرداخته است.

    طی سال‌های گذشته تلاش‌های متعددی در جهت خلق اثر در حوزه ادبیات دینی و آیینی برای گروه سنی کودک و نوجوان انجام شده است، اما به اعتقاد برخی از کارشناسان از اواخر دهه ۸۰ به این سو، بسیاری از کارهایی که با این عنوان در بازار کتاب کودک توزیع می‌شود، از خلاقیت و کیفیت لازم بی‌بهره‌اند.

    گرایش ناشران به انتشار کتاب‌های به اصطلاح زرد و بی‌رمق دینی، سبب شده تا بسیاری از آثار منتشر شده در سال‌های گذشته در صدد رفع نیازهای مخاطب کودک و نوجوان امروز نباشند. افزایش قیمت کاغذ و دیگر ملزومات چاپ و روشن نبودن آینده این صنعت زیر سایه کرونا نیز مزید بر علت شده است. برخی از ناشران با در نظر گرفتن آینده بازار و تحت تأثیر افزایش و نوسانات قیمت کاغذ، میزان چاپ آثار خود را کاهش داده‌اند.

    محمود پوروهاب درباره مسئله کاغذ و مشکلاتی که در حوزه چاپ و نشر در سال‌های اخیر وجود پیش آمده و در چند ماه گذشته زیر سایه کرونا بیشتر هم شده است، گفت: وضعیت کاغذ و چاپ بد است و ناشران عموماً کتاب چاپ نمی‌کنند.

    وی درباره تیراژ کتاب کودک و نوجوان افزود: در چند سال قبل تیراژ کتاب کودک و نوجوان ۱۰ هزار نسخه بود، الآن تیراژ کتاب کودک به ۲۰۰ تا ۳۰۰ نسخه رسیده است. در چنین شرایطی دل و دماغی برای نویسندگان باقی نمانده است تا بخواهند اثر جدیدی بنویسند و کار جدیدی منتشر کنند. معیشت نویسندگان نیز در چنین شرایطی در خطر است. در مرحله اول باید این دست از مشکلات را رفع کرد.

    بیشتر بخوانید:

    ناشران از انتشار کتاب جدید عاجزند

    رشد ۲۸ درصدی میانگین قیمت کتاب

    پوروهاب توضیح داد: یکی از کتاب‌های من اخیراً به چاپ دوم رسیده که ناشر آن را با قیمت ۱۲۰ هزار تومان روانه کتابفروشی ‌ها کرده است. چه کسی کتاب با قیمت ۱۲۰ هزار تومان می‌خرد؟ ناشر هم مجبور است تیراژ کتاب را کمتر کند. تا وقتی این مشکلات اساسی حل نشود، نمی‌توان بر کیفیت کتاب‌ها تمرکز چندانی کرد.

    این نویسنده در انتها خاطرنشان کرد: همه نویسندگان برای چاپ کتاب‌هایشان با مشکل مواجه هستند. حتی اگر ناشری کتاب را منتشر کند، با این تیراژ برای نویسنده به صرفه نیست. الآن نشر معارف که یکی از ناشران خوب در حوزه کتاب است، کتاب «آخر صف» را در هزار نسخه منتشر کرده است. کانون پرورش فکری تا سه سال پیش کتاب‌هایم را در هشت هزار یا ۱۰ هزار نسخه منتشر می‌کرد، اما الآن تیراژ کتاب کودک بنده رسیده به ۳۰۰ نسخه؛ آن هم کودک و به صورت رنگی.

    مقاله قبلیکاهش سود هر سهم «چکاپا»
    مقاله بعدیاعضای باند چاپ و توزیع تراول چک جعلی دستگیر شدند

    یک پاسخ بدهید

    لطفا نظر خود را وارد کنید
    لطفا نام خود را اینجا وارد کنید
    این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.