مدیر انتشارات ویژه نشر و از مسئولان سابق نمایشگاه کتاب تهران میگوید تعویق دوباره نمایشگاه کتاب خسارت های بسیاری برای صنف نشر به همراه خواهد داشت.
به گزارش چاپ و نشر آنلاین به نقل از مهر، همزمان با شیوع بیماری کرونا در کشور، معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در خبری از تعویق زمان برگزاری نمایشگاه کتاب تهران که پیش از این قرار بود فروردین ماه برگزار شود، خبر داد و به دنبال آن گمانهزنی هایی درباره زمان جدید برگزاری این رویداد ارائه شد.
قادر آشنا قائم مقام نمایشگاه کتاب تهران نیز در درباره این گمانهزنی ها به اظهار نظر پرداخت به دنبال این اتفاق سید عباس حسینی نیک مدیر گروه انتشاراتی مجد و مدیر انجمن فرهنگی ناشران دانشگاهی نیز با انتشار یادداشتی در مهر (اینجا بخوانید) به ارائه تحلیلی درباره زمان برگزاری این رویداد پرداخت و پیشنهادهای موجود در این زمینه را از نگاه خود بررسی کرد.
طیروزهای اخیر اما این گمانهزنی ها و احتمال تقویت برگزاری این رویداد در فصلی جز بهار نیز در میان صنف نشر بازتاب های بسیاری داشته است و در این زمینه اظهار نظرهای مختلفی شکل گرفته است.
مواجه شدن صنف نشر با مشکل
احد رضایی مدیر مؤسسه انتشارات ویژه نشر و از مسئولان سابق نمایشگاه کتاب تهران نیز در این زمینه به اظهار نظر پرداخته و درباره تعویق زمان برگزاری نمایشگاه و فصل آن نکاتی را بیان کرده است.
رضایی در این زمینه عنوان کرد: می دانید که شرکت کنندگان داخلی و خارجی بر اساس زمان قبلی که اواخر فروردین بود اقدام به چاپ و یا سفارش کتاب برای عرضه در این رویداد نمودند، به امید اینکه بتوانند در پایان نمایشگاه و یا حداکثر در آخر اردیبهشت ۹۹ چک ها و تعهدات خود را عملی کنند. لذا در صورت برگزار نشدن نمایشگاه بعد از ماه مبارک رمضان (دهه آخر خرداد) قطعاً اکثریت شرکت کنندگان با مشکل مواجه خواهند شد که معلوم نیست چه بر سر آنها خواهد آمد.
وی ادامه داد: به نظر من طرح مسئله تغییر زمان نمایشگاه کتاب تهران در سال آتی و برگزاری آن در ماه آبان به جای اردیبهشت ماه فقط و فقط باید برای نمایشگاه ۳۴ (نمایشگاه کتاب سال ۱۴۰۰) مورد بحث و بررسی قرار گیرد و نه نمایشگاه ۳۳ که همه بر اساس تاریخ اعلامی قبلی برای خود تعهد ایجاد و اماده شرکت در آن بودند.
رضایی افزود: در خواست بخش زیادی از بدنه صنف نشر برگزاری نمایشگاه کتاب ۳۳ حداکثر بعد از ماه مبارک رمضان است البته در صورت ایجاد شرایط لازم در کشور و انشاالله خلاصی مردم از این بیماری و برنامه ریزی برای نمایشگاه ۳۴ و طرح اینکه که چه زمانی برگزار شود باید بعد از آن مورد توجه قرار بگیرد.