به گزارش چاپ و نشر آنلاین به نقل از ایرنا – مدیرکل دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از ناشران خواست: کتابهای متناسب با نیاز جامعه را تولید کنید به محتوای کتاب اهمیت بدهید و در این زمینه نیاز مخاطبان را مد نظر قرار دهند.
محمدجواد مرادینیا در نشست با جمعی از ناشران استان ایلام افزود: این ناشران هستند که می توانند فرهنگ کتابخوانی را رواج دهند، بسیاری از کتاب هایی که تولید می شود با نیاز های جامعه همخوانی ندارد. بنابر این باید با مخاطب ارتباط برقرار کرد و نیازهای او را شناسایی کرد، سپس به چاپ و انتشار کتاب پرداخت. وی همچنین افزود باید نیاز سنجی کرد.
مردای نیا گفت: بسیاری از ناشرانی که در تهران به فعالیت خود ادامه می دهند از کار ناراضی هستند. ناشران از وضعیت اقتصادی راضی نیستند و این در حالی است که استان ها وضعیت بهتری دارند چرا که کار کیفی انجام می دهند و بر روی بخش تبلیغات نیز متمرکز هستند.
وی همچنین اضافه کرد: شکل، ظاهر و زیبایی کتاب در فروش آن موثر است اما این کافی نیست، بیشترین چیزی که توجه مخاطب را جلب می کند محتوای کتاب است، محتوای کتاب می تواند به فروش آن بسیار کمک کند و ناشران باید این مطلب را در خاطر داشته باشند.
مدیرکل دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی وزارت ارشاد در ادامه تاکید کرد دولت همواره در دوره های مختلف از ناشران حمایت کرده است، اما این حمایت ها باید اصولی و هدفمند باشند، باید سیاست های حمایتی مورد بررسی قرار گیرند و آسیب شناسی شوند، چرا که بعضی از این سیاست ها کیفیت کار ناشران را پایین آورده و تنها صنعت نشر را گسترش داده است. کار کیفی باید در اولویت قرار بگیرد. به محتوای کتاب باید توجه شود و مد نظر قرار گیرد.
مرادینیا از ناشران استان ایلام خواست: از حرکتهای فردی امتناع کرده و به سمت فعالیتهای صنفی و جمعی حرکت کنند. وی بر لزوم کار جمعی تاکید کرد و افزود ما ایرانی ها باید متوجه این نکته باشیم که کار جمعی بسیار اهمیت دارد.
صنعت نشر باید به سمت کیفی شدن برود
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ایلام نیز در این دیدار با اشاره به اینکه از سال ۹۰ تا کنون تعداد ناشران از ۱۴ ناشر به ۳۵ دفتر نشر افزایش یافته است، گفت: در این مدت شمار کتابهای چاپ شده نیز از نظر کمی افزایش قابل توجهی یافته بطوریکه در سال گذشته ۲۲۵ هزار تیراژ کتاب چاپ و امسال تاکنون نیز ۱۱۵ هزار تیراژ کتاب از سوی ناشران بومی به چاپ رسیده است. اما این محتوای کتاب است که باید بیشترین توجه را به آن داشته باشیم، کیفیفت کتاب ها باید بازنگری شوند.
عمران خودآموز اهدای جایزه کتاب سال، برگزاری کارگاههای نقد کتابهای نویسندگان و مولفان استان به طور مستمر، خریداری کتاب از ناشران و حمایت از این قشر را از جمله فعالیتهای این اداره کل در حوزه چاپ و نشر برشمرد.
حمایت از خرید کتاب، نبود آثار نویسندگان بومی در کتابخانههای عمومی، نیاز به تاسیس ساختمان ناشران، وضعیت ضعیف پخش کتاب، ایجاد نمایشگاه دائمی کتاب و حمایت از آثار فاخر و غیره از جمله مباحث مهمی بود که در این نشست از سوی نویسندگان و ناشران استان مطرح شد.
در این میان آنچه باید به آن توجه شود محتوای کتاب ها ی تولید شده است، درست است که صنعت نشر گسترش یافته و چاپ کتاب ها نسبت به گذشته افزایش پیدا کرده اما آنچه باید بیشتر به آن توجه شود سلیقه مخاطب است، این مطلب که مخاطبان به دنبال چه کتاب هایی هستند، اما از طرفی باید سلیقه مخاطبان و مردم را نیز ارتقا داد، ممکن است در یک برهه ای مخاطبان میل زیادی به خواندن کتاب های روانشناسی نشان دهند و کتا ب های دیگر با مضامین تاریخی، سیاسی و یا فرهنگی را به دست فراموشی بسپارند.
این بر عهده مسئولان است تا به مخاطبان و مردم یادآوری کنند که مطالب ارزشمند دیگری نیز وجود دارد که باید به آن توجه کرد. این مطلب با رسانه در ارتباط است. رسانه ها در تبلیغات و آگاهی بخشی به مردم نقش مهمی ایفا می کنند.
بیشتر بخوانید: چاپ کتاب های نفیس و گران شدن کاغذ