نظارت بر توزیع کاغذ ناشران زیر ذره‌ بین

    0
    23
    توزیع کاغذ

    به گزارش چاپ و نشر، هومان حسن‌پور رئیس اتحادیه ناشران و کتاب‌فروشان در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص چگونگی نظارت این اتحادیه بر توزیع کاغذ گفت: پس‌ازاینکه کارگروه تخصیص و کاغذ در معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از دهه آخر تیرماه سال جاری تشکیل شد، ارز برای واردات تعدادی کاغذ در نظر گرفته شد و در این کارگروه سهمیه معاونت فرهنگی هم تخصیص گرفت.

    وی افزود: ما در این کارگروه نظارت را هم به کار تخصیص و توزیع کاغذ اضافه کردیم. وقتی ناشران مشخصات کتابشان را در سامانه اعلام می‌کنند و می‌گویند کتاب منتشرشده است ما در اتحادیه ناشران و کتاب‌فروشان به سامانه دسترسی داریم بازرسان ما کتاب را می‌شمارند و می‌نویسند چه تعداد کتاب منتشرشده است.

    حسن‌پور گفت: برخی مواقع تغییراتی در سامانه با آنچه منتشرشده است مشاهده می‌کنیم. امکان دارد کاغذ برای انتشار کتاب در قطع وزیری در نظر گرفته باشند اما کتاب را در قطع رقعی منتشر کنند. اگر با چنین مواردی مواجه شویم در شمارش ما ذکر می‌شود تا الآن مشاهده نکردیم ناشری کاغذ گرفته باشد و آن را در بازار آزاد بفروشد مستنداتی که ثابت کند ناشری کاغذ را در بازار آزاد فروخته است وجود ندارد. ناشر اعلام می‌کنند کتاب را با تیراژ ۱۰۰۰ جلد منتشر کرده است ما در اتحادیه ناشران می‌بینیم چنین چیزی وجود دارد یا نه. تعداد صفحات کتاب، قطع کتاب و کیفیت کاغذ بر اساس آن چیزی است که در سامانه اعلام کردند، بررسی می‌شود.

    وی ادامه داد: بازرسان ما نتیجه بازرسی را اعلام می‌کنند ما هم نتیجه را به کارگروه کاغذ و کارگروه تخصیص کاغذ اعلام می‌کنیم تا از نتیجه مطلع شوند و بدانند چه اتفاقی رخ می‌دهد.

    رئیس اتحادیه ناشران و کتاب‌فروشان با اشاره به آغاز نظارت بر توزیع کاغذ از تاریخ ۲۰ تیرماه و نبود نظارت در این زمینه پیش‌ازاین تاریخ اظهار داشت: به هر دلیلی تا آن زمان نظارت بر توزیع وجود نداشت. تشکیل این کارگروه ۱۰ تیرماه در معاونت فرهنگی وزارت ارشاد تصویب شد. وقتی کارگروه تخصیص کاغذ در معاونت فرهنگی وزارت ارشاد تشکیل شد تعدادی کاغذ به کشور وارد و مقداری ارز برای واردات کاغذ تخصیص داده شد کل این فرآیند از تأیید واردکننده، تخصیص، توزیع تا نظارت در معاونت فرهنگی وزارت ارشاد انجام شد و تعدادی اعتبارنامه به مبلغ ۴۰ هزار دلار بود قرار بود به واردات کاغذ تعلق بگیرد هنوز هم همه کاغذهای سهمیه‌ای وارد نشده و مقدار زیادی از کاغذهای واردشده توزیع نشده است که باید این مقدار کاغذ در مراحل دیگری تا پایان سال توزیع شود.

    حسن‌پور با اشاره به اینکه اگر ناشری تیراژ کتابش را ۱۰۰۰ جلد زده باشد اما دو جلد از آن منتشرشده باشد ما تعداد جلدهای منتشرشده را ۲ جلد منعکس می‌کنیم، بیان کرد: چنین موردی بسیار کم رخ‌داده است. اگر ناشری کاغذ دریافت کرده باشد اما کتابی منتشرنشده باشد بار دیگر به ناشر کاغذ نمی‌دهیم. اگر تعداد تیراژ کتاب‌های منتشرشده‌اش با آنچه اعلام کرده است مغایرت داشته باشد باید دلیل مغایرت را توضیح دهد درصورتی‌که نتواند دلیل مغایرت را حل کند وارد مراحل بعدی می‌شود. اواخر مردادماه تعدادی کاغذ به کشور وارد شد یک مقدار هم شهریور رسید مسئله‌ای که دیگران حس نکردند این بود که برای اینکه تأخیر رسیدن کاغذ احساس نشود با کسانی که پیش‌ازاین کاغذ وارد کرده بودند وارد مذاکره شدیم. از آن‌ها کاغذ گرفتیم تا ناشران معطل نشوند.

    وی ادامه داد: هر کتابی که از تاریخ ۱۵ تیرماه منتشرشده باشد شمارش‌شده است این کار برای جلوگیری از موارد اندک تخلفی بود که در این زمینه وجود دارد این کارگروهی بود که تشکیل و به این کار وارد شد.

    مقاله قبلیصنایع بسته بندی چای ترش در سیستان و بلوچستان
    مقاله بعدیتأمین کاغذ بحران اصلی ناشران

    یک پاسخ بدهید

    لطفا نظر خود را وارد کنید
    لطفا نام خود را اینجا وارد کنید
    این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.