نمایشگاه کتاب یک رویداد فرهنگی بزرگ است، علاوه بر آن این نمایشگاه فرصت خوبی برای ناشران و فعالان صنعت نشر به شمار می رود، چرا که حضور گسترده مردم می تواند به فروش کتاب های تولید شده کمک کند. بنابراین باید برنامه ریزی های درست و حساب شده ای در این باره انجام شود.
به گزارش چاپ و نشر آنلاین به نقل از ایبنا، یکی از مشکلاتی که هر ساله در باره آن بحث می شود مکان نمایشگاه است. این نمایشگاه در چند سال اخیر درشهرآفتاب برگزار شد اما مسئولان به این نتیجه رسیدند که این مکان به دلایلی همچون فاصله با مرکز شهر و نبود مساحت مسقف کافی ویژگی های مورد نظر آنان را ندارد.
امسال اما مکان نمایشگاه همان مصلی تهران خواهد بود هر چند که ترافیک شدید مشکلاتی ایجاد می کند. زمان نمایشگاه نیز اندکی تغییر کرده و کمی زودتر برگزار خواهد شد یعنی در فروردین ماه سال جدید، رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران درباره مکان نمایشگاه می گوید: همه تلاش بر این است که ناشران بخشهای مختلف در فضای مسقف جانمایی شوند و هیچ بخشی زیر چادر نباشد.
هومان حسنپور، رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران با اشاره به اقدامات صورت گرفته درباره سیوسومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران عنوان کرد: در شورای سیاستگذاری نمایشگاه کتاب، همه تلاش این است که امسال شرایط بهتری نسبت به سال گذشته برای همه همکاران و ناشران بخشهای مختلف داشته باشیم تا شرایط برگزاری بهتر باشد.
وی ادامه داد: همه هدف ما این است که به لحاظ نمایشگاهی، فضای بهتری داشته باشیم و اینکه نمایشگاه در مصلا برگزار میشود، خواسته صنف بوده است.
حسنپور با اشاره به آمادهسازی بخشهای مختلف مصلا برای نمایشگاه کتاب تهران گفت: همه تلاش ما این است که ناشران بخشهای مختلف در فضاهای مسقف جانمایی شوند؛ بهطوری که هیچ بخشی زیر چادر نباشد.
وی با بیان اینکه در انجام کارها کیفیت را به کمیت ترجیح میدهیم، تاکید کرد: با توجه به همه شرایط و موقعیتهای مختلف تلاش داریم کیفیت بخشهای مختلف را ارتقا دهیم و ناشران نسبت به دورههای قبل با شرایط بهتری در نمایشگاه حضور داشته باشند.
حسنپور با اشاره به آغاز فعالیتهای نمایشگاه زودتر از سالهای دیگر نیز توضیح داد: از آنجایی که تاریخ برگزاری نمایشگاه نسبت به سالهای قبل زودتر است، زمان ما برای آمادهسازی کمتر است؛ چون بعد از تعطیلات عید نمایشگاه برپا میشود و به همین دلیل فرایندها باید سرعت بیشتری داشته باشد.
درهمین باره احد رضایی، رئیس انجمن فرهنگی ناشران بینالملل با بیان اینکه انتخاب مصلای تهران مورد نظر ما و اکثریت صنف بود، عنوان کرد: اهالی نشر مصلای امام خمینی(ره) را از جهات مختلف به شهر آفتاب ترجیح میدهند؛ زیرا مصلا ویژگیهای بهتر و مناسبتری دارد که رفتوآمد ناشران و مردم را تسهیل میکند.
وی درباه زمان برگزاری نمایشگاه افزود: یکی از موضوعات و مباحث اصلی برای ما زمان نمایشگاه است که معتقدیم نامناسب است، زیرا مردم از تعطیلات برگشتهاند و جیبها خالی است و موسسات هم در شرایطی هستند که بعد از تعطیلات بلندمدت و طولانی بودجه کافی برای خرید کتاب در اختیار ندارند.
بی ثباتی ارز و بخش خارجی نمایشگاه کتاب
رضایی با بیان اینکه بیثباتی نرخ دلار بخش خارجی نمایشگاه کتاب را با مشکل مواجه میکند، توضیح داد: مساله دیگر این است که دلار برای بخش خارجی در نمایشگاه چه نرخی دارد. ما از الان که سفارشها را آماده میکنیم، باید از نرخ دلار مطلع باشیم؛ در غیر این صورت با مشکل روبهرو میشویم.
وی یادآور شد: برای حل این مشکل در حال رایزنی با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هستیم تا ببینیم چه میزان کمک میتواند داشته باشد؛ زیرا باید ببینیم با توجه به مشکلات کنونی و نرخ ارز چه کار میتوان انجام داد تا نیاز مردم و دانشگاه تامین شود و آنها به نمایشگاه جذب شوند.
رضایی همچنین درباره اجرای سیستم متمرکز فروش که سال گذشته فقط در بخش ناشران خارجی اجرایی شد گفت: معتقدم اجرایی شدن این سیستم باید در همه بخشها باشد و نه اینکه فقط در بخش خارجی باشد، زیرا این امکان وجود دارد که همکاران ما زیر بار نروند.
به گفته وی، مسئولان برگزاری نمایشگاه ما قول دادهاند که برای سیوسومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران کل نمایشگاه زیر سیستم فروش متمرکز برود که در این صورت بخش ناشران خارجی نیز شامل آن میشود.
بیشتر بخوانید: برنامه ریزی برای نمایشگاه کتاب آغاز شد