سی و سومین نمایشگاه کتاب با رأی زنی های مجلس و مسئولان در فروردین ماه سال آینده در محل مصلی تهران برگزار خواهد شد. این نمایشگاه با حضور ناشران داخلی و خارجی برگزار می شود. مدیر نشر حافظ درباره مدیریت نمایشگاه و نحوه ی برگزاری آن می گوید باید طوری نمایشگاه برگزار شود که عدالت در میان شرکت کنندگان برقرار شود.
به گزارش چاپ و نشر آنلاین به نقل از ایبنا، مدیر نشر حافظ گفت: در جانمایی و چیدمان غرفههای ناشران بخش عمومی به قوانین و آییننامه نمایشگاه بینالمللی استناد شود تا مساوات و عدالت رعایت شود.
عباس جهانگیری، مدیر نشر حافظ با اشاره به مطالبات خود بهعنوان یک ناشر از سیوسومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران گفت: هر سال قوانین و آئیننامه نمایشگاه از سوی شورای سیاستگذاری نمایشگاه اعلام میشود اما برپایی بهتر این رویداد فرهنگی در گروی اجرای دقیق و منصفانه قوانین است.
وی ادامه داد: اگر به قوانین آئیننامه نمایشگاه استناد شود، عدالت و مساوات در چیدمان و جانمایی ناشران در سالن شبستان رعایت خواهد شد و کسی هم معترض نخواهد بود.
غرفه های بزرگ در نمایشگاه کتاب به ناشران بزرگ اختصاص می آید
جهانگیری با بیان اینکه به نظر میرسد هرسال جانماییها آنچه اجرا میشود با آنچه بر روی کاغذ آمده متفاوت است، عنوان کرد: گاهی دیده میشود غرفههایی با متراژهای بزرگ فقط به یکسری از ناشرانن اختصاص دارد و غرفههای کوچکتر به ناشران دیگر که این مساله متضاد با قوانین است.
وی یادآور شد: واگذاری غرفهها، طبیعتا باید به تناسب میزان کتابهای ناشر و حروف الفبا انجام شود اما بارها شاهد بودهایم که حروف الفبا رعایت نمیشود و این موضوع، سردرگمی مخاطبان و بازدیدکنندگان نمایشگاه را بههمراه دارد.
جهانگیری با بیان اینکه انتظار ما این است قوانین به شکلی اجرا شود که ظلمی به ناشران نشود، ادامه داد: ما در نمایشگاه کتاب گاهی ناشرانی را میبینیم که خودشان هیچ کتاب جدیدی منتشر نکردهاند اما بهسراغ آثار پرفروش ناشران دیگر رفتهاند و کپی آن کتابها را عرضه کردهاند که حضور این افراد باید بررسی شود.
وی افزود: گاهی هم ناشرانی به نمایشگاه میآیند که در اصل توزیعکننده و پخشی هستند و کتاب ناشران دیگر را برای عرضه به نمایشگاه میآورند که به حضور این افراد و میزان واگذاری غرفه به آنها هم باید پرداخته شود.
به گفته جهانگیری، نباید بهگونهای باشد که کتابهای تکراری از ناشران در غرفههای مختلف عرضه شود؛ بلکه باید نظارت دقیق و بیشتری بر حضور ناشران در نمایشگاه انجام شود تا عدالت برقرار شود.
نمایشگاه کتاب بزرگترین رویداد فرهنگی است برگزاری آن به رونق صنعت نشر کمک فراوانی می کند. با به وجود آمدن مشکلات جدید اقتصادی مردم از خرید کتاب صرفه نظر می کنند، این مطلب به معنای آن نیست که نمی خواهند کتاب بخرند بلکه فشار اقتصادی و گران شدن کتاب این حق را از آنان گرفته است. اما برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب می تواند انگیزه خرید کتاب را دوباره برای دوستداران اهالی فرهنگ ایجاد کند. این نمایشگاه فرصت مهمی برای ناشران نیز به حساب می آید.
این روزها با گرانی کاغذ و مشکل بازار سیاهی که در این زمینه برای فعالان حوزه نشر به وجود آمده قیمت کتاب سر به فلک می گذارد. در همین راستا نیز برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب می تواند به فروش این کالای فرهنگی کمک کند. ناشرانی هم که در این نمایشگاه شرکت می کنند هر کدام انتظارات و نقطه نظرات خود را دارند.
بیشتر بخوانید:
افتتاح نمایشگاه کتاب در شهری اساطیری
توزیع کاغذ دولتی و ایجاد بازار سیاه